6 modalitati prin care masajul iti imbunatateste sanatatea

Comunicate
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Consideri masajul o indulgenta? Poate. Insa aceasta tehnica de relaxare are si o componenta de sanatate – de la eliminarea durerii si inflamatiei pana la reducerea stresului si anxietatii, iar toate aceste beneficii sunt dublate de studii. Bogdan Begligiu, terapeut la Centrul Holistic Tummo Reiki, iti spune care sunt cele mai importante 6 rezultate pe care le vei observa dupa cateva sedinte de masaj.

„Statul pe scaun la birou, munca in picioare, condusul pentru lungi perioade – astfel de activitati cotidiene creaza tensiune la nivelul muschilor, care odata devenita cronica are efecte secundare atat la nivelul corpului, cat si a mintii. Tensiunea musculara persistenta poate priva circulatia sangelui si a nutrientior care ajung la organe si tesuturi. Pe masura ce tesuturile ce acopera muschii devin mai dense si mai putin mobile, atat postura, cat si respiratia este afectata. Iar toate aceste reactii in lant contribuie la probleme cronice hormonale, biochimice si neurologice de tot felul. Aici intra in ecuatie masajul care poate intrerupe aceste sabloane, ajutand corpul sa-si regaseasca starea de echilibru”, explica Bogdan Begligiu (www.tummoreiki.ro).

Masajul reduce anxietatea

In 2004, un psiholog de la Universtatea Wisconsin–Stout a publicat o meta-analiza prin care a concluzionat ca persoanele care primesc masaj au un nivel mai scazut de anxietate decat cele care nu recurg la un astfel de tratament. O explicatie ar fi ca masajul scade nivelul de cortizol din corp, hormonul care declanseaza stresul.

Efecte pozitive pentru durerile de spate

In afara de a scapa de stres, urmatorul motiv pentru care oamenii vin la masaj sunt durerile, in special cele de spate. „Durerea fizica este sistemul de alarma al corpului. Atunci cand avem o durere acuta, cum este o arsura sau un os rupt, durerea ne spune ca ceva nu este in regula. Insa atunci cand durerea este prezenta in fiecare zi, cum se intampla cu durerea de spate, aceasta alarma inseamna ca s-a stricat, iar masajul poate reduce volumul acesteia sau chiar o poate opri. Masajul Therapeutic Relief pe care il fac la centru pune accent pe zonele incarcate de tensiune, printr-o presiune controlata, fiind o terapie utila persoanelor cu durere cronica”, adauga Bogdan Begligiu.

Studiile indica faptul ca masajul intrerupe circuitul durerii, care circula prin fibre nervoase de diametru mic, in timp ce masajul stimuleaza fibrele nervoase cu diametru mare. Iar raspunsul celor din urma ajunge mai repede la creier decat al celor mici, de aceea senzatia placuta a masajul depaseste senzatia durerii.

Alina durerile de cap

Tensiunea duce la dureri de cap, de aceea masajul este indicat si in aceste cazuri. „Exista anumite puncte cheie in zona gatului si umerilor care odata apasate reduc durerea. In shiatshu, o tehnica de masaj in care practicantul stimuleaza punctele de presopunctura ale pacientului pentru a calma durerea si stresul, aceste puncte sunt folosite frecvent. Se considera ca presopunctura poate scurtcircuita sarcomerii (unitatile contractile reponsabile de contractiile musculare din celule) si astfel celulele se relaxeaza, iar tensiunea musculara dispare”, completeaza Bogdan Begligiu.

Rezolva problemele cu somnul

Lipsa somnului are efecte asupra intregii biochimii a corpului, facandu-l mai vulnerabil la inflamatii, imunitate scazuta si sensitivitate la durere. „Relatia dintre durere si lipsa somnului reprezinta un cerc vicios, intrucat corpul nu reuseste sa se odihneasca pentru a se vindeca. Recomand ritualul Calm Mind, o terapie la nivelul capului, umerior si spatelui prin care se deblocheaza energia prin puncte de acupresiune. Terapeutul va folosi tehnici speciale de masaj si respiratie pentru a reduce tensiunea si a linisti mintea”.

Studiile arata ca masajul poate ajuta in echilibrarea somnului, mai ales pentru pacientii cu dureri cronice. Masajul stimuleaza sistemul nervos parasimpatic, responsabil de stresul mental si fizic, astfel ca somnul poate deveni mult mai odihnitor dupa o sedinta de masaj.

Reduce simptomele depresiei

Poate parea greu de crezut ca o tehnica de manipulare a corpului poate avea efecte asupra creierului. Dar studiile confirma acest beneficiu, masajul crescand nivelul de serotonina, hormonul fericirii. Masajul incurajeaza creierul sa secrete si dopamina si oxitocina, hormoni care genereaza sentimentele de bucurie si o stare de bine.

Scade tensiunea arteriala

Dat fiind efectele benefice asupra corpului si mintii, dar si la nivelul stresului, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca si inima se bucura de pe urma masajului prin scaderea tensiunii arteriale. Studiile arata ca pe masura ce masajul influenteaza benefic sistemul nervos parasimpatic, acesta restabileste echilibrul biochimic dupa un eveniment stresant.

„Inainte de existenta medicamentelor si procedurilor chirurgicale, oamenii foloseau masajul sa trateze absolut orice. Nu e de mirare ca si astazi atunci cand ne lovim primul instinct este sa ne masam zona”, adauga Bogdan Begligiu.

Aceast articol a fost parcurs de 177 ori de către cititorii noștri.

Peste 31.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul saptamanal. O poti face si tu chiar acum!

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

2017 – anul provocărilor pentru cei ce lucrează în farmacii

Comunicate
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Provocările cu care se confruntă farmaciștii sunt din ce în ce mai multe, problema aprovizionării cu medicamente fiind cea mai stringentă, susțin farmaciștii. În cadrul celei de a 54-a ediții a FarmaPractic, organizată de compania Houston NPA la Poiana Brașov, în perioada 17-18 martie 2017, au participat peste 160 de farmaciști și asistenți de farmacie dinBucurești și județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Brașov.

Potrivit conducerii Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița, profesia de farmacist a avut mult de pierdut în ultimii ani. ”Nu ne vine să credem că în 2017 problema aprovizionării este deosebit de complicată și știm cu toții că lipsesc enorm de multe medicamente care sunt căutate și prescrise frecvent, iar acum nu avem soluții, decât să le spunem pacienților să meargă în altă farmacie. În anii 90 nu se întampla acest lucru pentru că ne straduiam să adunăm medicamentele în farmacie și reuseam, dar acum nu. Sigur, sunt și lucruri bune care s-au întâmplat în această perioadă. Evoluția e pozitivă, dar am fi vrut ca pașii să fie mai mari, mai evidenți”, a declarat președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița, Carmen Mihaela Bâte, potrivit unui comunicat de presă remis de Houston NPA.

„Ne confruntăm cu situații foarte grele. Uneori este o aventură să lucrezi o rețetă cap-coadă, pentru că trebuie să dai zeci de telefoane și emailuri pentru a găsi medicamente. Iar practica depozitelor de a-ți da medicamentul deficitar dacă îi mai iei alte medicamente pe care ți le impun ei, este  reală. Iată unde s-a ajuns și este foarte neprofesional și frustrant pentru farmacist. Ne dorim să fim consultați mai des în legătură cu problemele medicamentului pe piața din România, farmaciștii fiind specialiștii, conform formației profesionale. Si, nu în ultimul rând, farmacistul este cel care este în contact cu pacientul, cunoscând în mod nemijlocit tot ce se întâmplă în legatură cu medicamentul”, a declarat farmacist Mariana Spiridon, prezentă la eveniment.

Manifestarea a fost coordonată ştiinţific de Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, iar subiectele abordate pe parcursul celor două zile de eveniment au pus accent pe varietate și practica farmaceutică.

„Dacă este consumată în exces, sunătoarea poate interacționa destul de mult cu medicamentele. Este un înductor enzimatic, astfel încât medicamentele pot să nu își mai facă efectul. Alte plante care ar putea să interacționeze cu medicamentele sunt cele cu efect sedativ, dar si usturoiul. Consumat în exces, usturoiul crește riscul de hemoragii, mai ales la pacienții care fac tratament cu anticoagulante”, a dezvăluit Prof. Univ. Dr. Farm. Cornel Chiriţă, lector în cadrul simpozionului Farma Practic.

Despre nevoia de calciu suplimentar a discutat Prof. Univ. Dr. Farm. Robert Ancuceanu, care a punctat că în cazul în care pe cutii dozajul este greu de citit și înțeles, trebuie: „uneori educat și producătorul să scrie mai mare, pacientul să fie încurajat să se adreseze farmacistului  care poate  să îl lămurească, iar important este ca oamenii să facă distincția între conținutul în sarea de calciu și conținutul în cadionul de calciu ca atare. Ceea ce contează este aportul de calciu și sunt săruri de calciu în care aportul e de 1 g dar de fapt aportul de Calciu e de 100 mg, deoarece 90% reprezintă anionul care e inert”.

Simpozionul a fost creditat cu 16 puncte EFC pentru farmacişti şi 10 credite EMC pentru asistenţii de farmacie.

Următoarele Ediții Farma Practic:

  • 21-22 aprilie 2017, Farma Practic Ed. 55 – Poiana Brașov, județe în focus - PH, BZ, GL, VN, BV;
  • 19-20 mai 2017, Farma Practic Ed. 56 – Poiana Brașov, județe în focus - AB, CV, BV, SB;
  • 16-17 iunie 2017, Farma Practic Ed. 57 –Gura Humorului, județe în focus - SV, IS, VS, BC, VN, BT;
  • 15-16 septembrie 2017, Farma Practic Ed. 58 – Gura Humorului, județe în focus - MM, BN, NT, SV, HR;
  • 06-07 octombrie 2017, Farma Practic Ed. 59 – Eforie Nord, județe în focus - CL, CT, IL, TL, B, BR;
  • 10-11 noiembrie 2017, Farma Practic Ed. 60 – Băile Herculane, județe în focus - AR, TM, CS, HD, MH;
  • 24-25 noiembrie 2017, Farma Practic Ed. 61 – Băile Herculane, județe în focus - OT, DJ, VL, GJ, AG, TR, CS.

Pentru detalii și înscrieri:

Daniela Popescu: daniela.popescu@houston.ro, 0756.030.316, www.farmapractic.ro , www.houston.ro

Aceast articol a fost parcurs de 11.912 ori de către cititorii noștri.

Peste 31.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul saptamanal. O poti face si tu chiar acum!

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

Studiile clinice efectuate în România, în scădere

Comunicate
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

România nu mai este considerată o piață atractivă de către organizatorii de studii clinice datorită perioadei lungi de aprobare și a procedurilor laborioase ce implică acest demers, susține conducerea Asociația Companiilor Coordonatoare de Studii Clinice din România (ACCSCR), potrivit unui comunicat de presă. Potrivit unui studiu realizat de KPMG pentru Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și Asociația Companiilor Coordonatoare de Studii Clinice din România (ACCSCR), ,,Studiile clinice în România”, perioada de aprobare a studiilor clinice în România este de 25 săptămâni, de trei ori mai mare decât perioada prevăzută în cadrul reglementărilor europene, în timp ce în alte țări, precum Ungaria, perioada de aprobare este de 9 săptămâni, iar în Cehia, Ucraina, Lituania sunt necesare 11 săptămâni pentru aprobarea dosarului unui studiu clinic. Potrivit raportului perioada lungă de aprobare a studiilor clinice a determinat scăderea numărului studiilor clinice în România de la 254 studii clinice aprobate în anul 2011 la doar 184 de aprobări oferite în anul 2016.

,,Pacienții români au nevoie de soluții pentru a fi tratați cu medicamente de ultimă generație, în contextul în care, pentru mulți dintre ei, acest tip de tratamente reprezintă ultima sau singura lor șansă de a mai lupta cu boala.

Studiile clinice reprezintă o astfel de soluție pentru toate țările cu un sistem de sănătate dezvoltat, care ar putea fi luate drept exemplu. Un pacient înrolat într-un studiu clinic primește un medicament inovator, la care nu ar avea altfel acces, este monitorizat în permanență și beneficiază, per ansamblu, de o îngrijire medicală apropiată de standardele europene. Pentru comunitatea medicală studiile clinice înseamnă acces la tehnologii avansate și informații de ultimă oră. Pentru sistemul de sănătate înseamnă fonduri mai mari pentru spitalele publice și costuri mai mici cu analizele și tratamentele pacienților și totodată economii indirecte întrucât pacienții se recuperează mai repede și se pot reintegra mai ușor în societate. Iar pentru bugetul statului, industria studiilor clinice contribuie cu milioane de EURO anual.

Decidenții din sănătate pot să ia în considerare toate aceste avantaje și să deblocheze procedurile de aprobare a studiilor clinice”, a declarat Radu Rășinar, Președintele ARPIM.

În anul 2015, în România au fost aprobate 192 studii clinice, iar industria studiilor clinice a contribuit cu 98 milioane EURO la bugetul de stat, dintre care 26 milioane EURO au reprezentant taxele plătite pentru efectuarea de studii clinice, conform analizei realizate de KPMG.

,,Din cauza perioadei lungi de aprobare a studiilor clinice și a procedurilor lente și laborioase de contractare a centrelor de studii clinice și a investigatorilor, România nu mai este considerată o piață atractivă de către organizatorii de studii clinice.

Potențialul pe care îl are România în ceea ce privește desfășurarea studiilor clinice nu a fost exploatat încă la maxim. România are un număr mare de locuitori, are un proces eficient de recrutare al pacienților, calitatea datelor colectate este comparabilă cu cea din țările vecine, iar standardele de bună practică sunt în linie cu cele europene.

Respectarea perioadei de aprobare impusă la nivel european, transparența în comunicarea cu autoritățile, îmbunătățirea procedurilor de contractare pot debloca situația studiilor clinice din România. Pacienții, medicii și sistemul de sănătate per ansamblu vor avea de câștigat”, a declarat Bujor Eugen Almăşan, Președintele ACCSCR.

În ceea ce privește ariile terapeutice, oncologia, hematologia, reumatologia, imunologia și bolile metabolice sunt cele mai studiate arii terapeutice în România, în anul 2015, cu o pondere de 60% din totalul de studii clinice.

Raportul ,,Studiile clinice în România” a fost realizat de KPMG în anul 2016 și are la bază colectarea de informații pe baza unui chestionar completat de către principalii jucători din piață, companii organizatoare de studii clinice și companii farmaceutice, interviuri și discuții cu reprezentanți ai companiilor farmaceutice, ai companiilor organizatoare de studii clinice din România, investigatori, asociații de pacienți și reprezentanți ai autorităților implicate în procesul de studii clinice. Totodată, cuprinde și cercetarea efectuată de KPMG asupra surselor publice și a informațiilor disponibile publicului.

 

Aceast articol a fost parcurs de 6.623 ori de către cititorii noștri.

Peste 31.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul saptamanal. O poti face si tu chiar acum!

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

Start la înscrieri pentru Conferința Internațională ABA 2017

Cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate (ABA), Conferința Internațională ABA, ajunsă la ediția a VI-a, va avea loc în zilele de 21-23 Aprilie 2017, […]

La ce afectiuni te supui atunci cand alegi un implant ieftin?

Studiile arata ca 33% dintre romani si-au pierdut mai multi dinti pana la varsta de 40 de ani, iar 1 din 15 are nevoie de implant dentar fie […]

Lamia Beligan, in rolul carierei sale, din suflet pentru copiii cu autism!

Lamia Beligan, singura actrita romana care a adus-o la viata pe Vivien Leigh prin piesa „Ultima conferinta de presa‟, va juca in data de 2 aprilie 2017, de […]

Epidemia de rujeolă-sfaturi pentru medicii de familie

Conștientizarea gravității epidemiei de rujeolă din țara noastră, apărută pe fondul scăderii acoperirii vaccinale cu ROR, insuccesul campaniei naționale de stopare a epidemiei, necesitatea unor măsuri energice de […]

Acces pacienților la tratamente inovative

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a semnat contractele cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei C cronice (HCC) la adulţi, subgrupul „pacienţi cu ciroză hepatică decompensată cu […]

Premieră pentru sistemul de sănătate privat din România

O echipă de medici cardiologi intervenționali, chirurgi cardiovasculari și anesteziști a Spitalului de Cardiologie Clinicco Brașov a realizat prima endoprotezare de aortă abdominală, cu singurul sistem revoluționar care […]

Conducere nouă pentru organismul reprezentativ al companiilor de medicamente generice

Noul președinte al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România este Adrian Grecu, Country Manager Mylan România, acesta fiind ales în cadrul Adunării Generale din data de 14 […]

S-a lansat Doctorsfor.ro, platforma cu informaţii utile despre apneea în somn şi riscurile ei

Ce este apneea în somn şi care sunt riscurile acestei afecţiuni care trece deseori neobservată? Aceste răspunsuri, dar şi multe alte informaţii utile sunt acum reunite pe Doctorsfor.ro, […]

Studiile confirma eficienta celulor stem pentru tratamentul sclerozei multiple

Potrivit statisticilor, in Romania sunt peste 10.000 de persoane care sufera de scleroza multipla, insa numai 2.800 dintre acestia sunt inclusi in programul national. Conform studiilor realizate, 80% […]

DONA atinge pragul de 300 de farmacii

Farmacia DONA, unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii din piaţa locală, a inaugurat recent cea de-a 300-a unitate, la Iaşi. Astfel, reţeaua DONA va asigura servicii […]

Sarcina si alergiile de sezon. Iata ce trebuie sa faceti!

Conform studiilor 30% dintre copiii alergici au un sigur parinte care sufera de aceasta problema, iar procentul se dubleaza in cazul in care ambii parinti sunt alergici. Alergiile […]

Distribuitorii de medicamente obligați să asigure medicamentele necesare în farmacii și spitale

Deținătorii de autorizație de punere pe piață au obligația să garanteze permanent respectarea obligației de serviciu public prin asigurarea unui stoc minim egal cu rulajul mediu lunar, pentru […]

ViiV Healthcare anunță rezultate detaliate pozitive ale studiilor de fază III pentru terapia dublă investigațională cu dolutegravir și rilpivirină – în tratamentul infecției cu HIV

ViiV Healthcare, compania globală specializată în tratamentul infecției cu HIV, majoritar deținută de GSK, împreună cu acționarii Pfizer Inc. și Shionogi Limited, anunță rezultatele detaliate ale studiului de […]

Rețeaua Medicală Wellborn lansează, în premieră, singurul Spital privat de oftalmologie din București cu internare continuă

Promed Hospital oferă servicii medicale integrate de Oftalmologie și în regim ambulatoriu Cu o investiție masivă, Rețeaua Medicală Wellborn extinde gama serviciilor medicale ultraspecializate prin deschiderea Promed Hospital, […]

Rolul anatomiei faciale in estetica prezentat in premiera la STB Expert Day

A patra editie STB EXPERT DAY 2017 a debutat printr-o premiera in Romania, un curs de anatomie faciala pe cadavru pentru medicii care fac injectii cu acid hialuronic […]

Procedură nouă la Spitalul de Cardiologie Clinicco, premieră pentru Brașov

O echipă de medici cardiologi intervenționiști de la Spitalul de Cardiologie Clinicco a efectuat primele proceduri de rotablație, îmbunătățind astfel prognosticul pacienților coronarieni care se adresează spitalului, și […]

Abordare multidisciplinară privind antibioterapia și managementul durerii acute

Rezistenţa bacteriană reprezintă una dintre problemele importante de sănătate publică, deoarece ameninţările generate de aceasta numai sunt predicţii de viitor, ci realitate ce poate afecta orice individ, indiferent […]

Actualități în Virusologie, prezentate la Simpozionul ”Academician Nicolae Cajal”

“Cercetare Translațională” și “Actualități în Virusologie”, dar și studii de caz din practica româneasca și internațională, prezentări ale rezultatelor din domeniul medicinei și cercetării translaționale (genomică, biologie moleculară […]

Concluziile procurorilor , Hexi Pharma a comercializat spitalelor produse neconforme

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în dosarul Hexi Pharma, potrivit unui […]

Cea de-a XXXVI-a Adunare Generala a FASMR

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. Înfiinţată […]