Loading Evenimente
  • This eveniment has passed.
Cost:

Conferinta natională Ziua medicului de familie

Conferinta nationala Ziua medicului de familie: COMPETENTE ESENTIALE IN PRACTICA MEDICULUI DE FAMILIE

Aula Universitatii Transilvania, Brasov
6-9 iulie 2017

Asociatia Medicilor de Familie Brasov, in parteneriat cu Universitatea Transilvania si Societatea Nationala de Medicina Familiei organizeaza Ziua medicului de familie in Aula Universitatii Transilvania Brasov. Printre invitati se numara medici cu experienta, cadre didactice ale Facultatii de Medicina din Brasov si de la alte facultati de medicina din tara, care vor aduce perspectiva multidisciplinara in managementul bolilor. Lectorii, constituiti in grupurile de lucru patronate de Societatea Nationala de Medicina de Familie, vor oferi abordari aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistica, strategii de dezvoltare organizationala etc.

Sectiunile conferintei

I. Comunicarea cu pacientul- premiza a bunei relatii intre medic si pacient

Eficacitatea si adecvarea in comunicarea cu pacientul asigura o buna calitate a actului medical. Prin comunicare medicul il imputerniceste pe pacient si ii acorda rolul de egal in managementul afectiunii sale. In aceasta sectiune sunt invitate lucrari care sa ilustreze aspectele comunicarii cu pacientul de la aspecte metodologice si pana la arta.

II. Abilitati clinice aplicate in practica medicului de familie

Medicii de familie identifica, stabilesc diagnosticul si urmaresc un spectru larg de afectiuni. Acest management se face din perspectiva integrativa, de continuitate de-a lungul vietii, de multe ori in colaborare multidisciplinara. In aceasta sectiune, care va ocupa un timp generos in cadrul conferintei sunt invitate lucrari din toate ariile clinice de interes pentru medicul de familie.

III. Aspecte ale practicii epidemiologice si de sanatate publica in medicina de familie

Modificarea profilului bolilor, oglindite in statisticile de sanatate publica determina modul cum isi organizeaza activitatea segmentul de asistenta medicala primara. Medicul de familie, aflat in echipa cu epidemiologi, specialisti de sanatate publica, farmacisti, asistenti comunitari, mediatori sanitari adreseaza un spectru larg de probleme legate de preventia bolilor transmisibile si netransmisibile in populatia pe care o deserveste.
In aceasta sectiuni sunt invitate lucrari legate de preventia bolilor trasnmisibile si netransmisibile.

IV. Aspecte etice si profesionale in practica medicului de familie

Medicii de familie sunt constienti de increderea de care beneficiaza din partea pacientilor lor. Aceasta incredere se bazeaza pe profesionalism, confidentialitate, competenta si se construieste si se mentine cu colaborarea ambilor parteneri.
In aceasta sectiune sunt invitate lucrari legate de aspectele de confidentialitate in relatie cu informatia medicala.

V. Aspecte legale in practica medicului de familie

Modul cum s-a dezvoltat practica medicului de familie in ultimii 20 de ani a fost puternic influentata de cadrul legislativ. Lipsa de adaptare a acestuia la nevoile reale ale profesionistilor si chiar si la cele ale pacientilor, a determinat de multe ori ca medicii de devina proprii avocati si militanti pentru modifcarea cadrului legislativ.
In aceasta sectiune sunt invitate lucrari care analizeaza evolutia cadrului legislativ, propuneri de imbunatatire, strategii organizationale.

Alte detalii: http://cnmf.ro/

 

Detalii

Începere:
iulie 6
Finalizare:
iulie 9
Website:
http://cnmf.ro/

Locaţie

Universitatea Transilvania, Brasov
Brasov, Romania + Harta Google

Organizator

Societatea Nationala de Medicina Familiei, Asociatia Medicilor de Familie Brasov