Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Evaluarea riscurilor – OFERTA GDPR

Parlamentul European și Consiliul au adoptat, în data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR). Regulamentul (UE) 2016/679 a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii L119 din 4 mai 2016, iar prevederile lui vor fi direct aplicabile în toate statele membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 25 mai 2018. Regulamentul (UE) 2016/679 impune un set unic de reguli în materia protecţiei datelor cu caracter personal, înlocuind Directiva 95/46/CE și, implicit, prevederile Legii nr. 677/2001.

Trebuie sa mentionam chiar de la inceput faptul ca toti operatorii, indiferent de numarul de angajati sau de domeniul de activitate,  au ca obligatie implementarea de masuri adecvate care presupun prelucrarea datelor într-un mod care asigură securitatea datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare 

Mai mult, toţi operatorii din sistemul public, persoanele împuternicite de operator, precum și operatorii din sistemul privat cu peste 250 de angajaţi, au obligaţia cartografierii prelucrărilor de date cu caracter personal efectuate, raportat la prevederile art. 30 din Regulamentul General privind Protecţia Datelor.

Chiar și operatorii din sistemul privat cu mai puţin de 250 de angajaţi au obligaţia cartografierii prelucrărilor în cazurile în care prelucrarea pe care o efectuează este susceptibilă să genereze un risc pentru drepturile și libertăţile persoanelor vizate, în cazul în care prelucrarea nu este ocazională sau prelucrarea include categorii speciale ( legate de sanatate) de date ori date cu caracter personal referitoare la condamnări penale și infracţiuni.

Pentru a primit o evaluare orientativa privind riscurile la care este expusa organizatia Dumneavoastra, va rugam completati urmatorul formular. 

Daca considerati ca este mai usor, puteti salva acest chestionar si, dupa completare, sa il trimiteti prin email la marius@health.ro
EVALUARE RAPIDA
Daca optati pentru completarea formularului online, veti primi un email cu confirmarea inregistrarii datelor si ulterior, tot prin email, un document care va prezenta riscurile GDPR, bineinteles in functie de raspunsurile Dumneavoastra.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii









GENERALE ( Ex. Nume, email, telefon, adresa)SPECIALE( Ex. CNP, parole, fotografii)Informatii legate de sanatate, caziere juridice






>