Un alt fel de învățământ la UMF Târgu-Mureș

Academic

Vizualizari: 558

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

anm_headerExamene fără șansa de a mai copia, posibilitatea de a face cunoștință cu conținutul unui manual de câteva sute de pagini în format digital sau un text generat automat în format audio care poate fi downloadat și un real ajutor pentru cadrele didactice care nu au cunoștințe avansate în domeniul tehnologiei informației pentru crearea de filme și materiale didactice sunt doar câteva dintre inovațiile implementate la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, în premieră, prin dezvoltarea unei platforme integrate de e-learning RoELME (Romanian E-learning Made Easy).

Prin tehnologia avansată, calitatea învățământului medical mureșean va face noi pași. Proiectul ”Tehnologii avansate pentru calitate în universitatea orientată spre viitor”, implementat de UMF Târgu-Mureș, în parteneriat cu UMF ”Carol Davila” București, UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca și Universitatea Debrecen a generat posibilitatea dezvoltării unei tehnologii educaționale inovative, pentru ca studenții să poată acumula cunoștințe medicale printr-un acces continuu și facil la informație.

Un proiect de milioane

Valoarea proiectului este de 9 milioane lei și a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni!, Axa Prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”, Domeniul Major de Intervenție 1.2. „Calitate în învățământul superior”. Aportul financiar al UMF Târgu-Mureș a fost de 187.000 lei.

”Este un proiect care lasă ceva în urma lui. Reprezintă o infrastructură funcțională în acest moment de a asigura studenților noștri informația necesară într-o formă modernă, electronică, o platformă de e-learning printr-un proiect cu orientare spre viitor, este un sistem de asigurare a calității, care a devenit deja funcțional. O universitate care se respectă nu poate să facă abstracție de informația medicală care există la nivel mondial”, a declarat prof.dr. Leonard Azamfirei.

Proiectul, demarat în octombrie 2010, a vizat creșterea accesului la resurse bibliografice tipărite prin achiziționarea unei minitipografii de ultimă generație, creșterea accesului la resurse bibliografice-online prin achiziționarea mai multor baze de date și reviste medicale online, accesibile în rețeaua UMF și prin Virtual Private Network, achiziționarea unor licențe multianuale Microsoft MSDN care să asigure soluțiile software necesare pentru dezvoltarea programelor. necesare activității de predare.

Studiul prin E-learning

În cadrul proiectului s-a dezvoltat un laborator pilot de Anatomie virtuală 3D, s-a asigurat partea de dezvoltare software pentru Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul UMF și s-a dezvoltat platforma de e-learning RoELME.

”Ce încercăm noi cu această platformă? Nu numai să îndeplinim obiective din proiect ci să propunem designul generației următoare de platforme educaționale. Practic sunt trei cuvinte cheie ce le-am dezvoltat aici: integrare, inovare și să fie intuitivă (n.r.-platforma), să poată fi folosită de oamenii care nu au cunoștințe de tehnologia informațiilor avansate”, a precizat prof.univ. dr. Marius Mărușteri, manager tehnic al proiectului.

Un text transformat automat în audiobook

 

 

Copiatul la examene, un domeniu al trecutului

Dacă nu au fost la cursuri sau nu au fost atenți la ore, studenții vor avea posibilitatea să intre în posesia cursului de pe platforma e-learning. De asemenea, nu va mai exista posibilitatea de a copia la examen. ”Sistemul nostru are așa numitul detecție de proximitate. Practic într-o sală cu 80 de calculatoare își văd unii la altul ecranul dar e foarte clară poziția lor și se amestecă întrebările și răspunsurile în așa fel încât probabilistic nu se poate vedea anm_headerîn același moment pe ecranul zonei de proximitate aceeași întrebare cu aceleași răspunsuri. Nu au cum să se uite unii la alții. Mai mult, dacă încearcă să își dicteze prin radio de afară nu trebuie să umblăm cu detectoare de semnal să vedem dacă nu cumva cineva le dictează. În momentul în care încep să facă aceleași greșeli în zone diferite ale sălii serverul ne avertizează că unii greșesc cam prea mult la fel. Sigur că dacă pun la fel, corect nu ai ce să le faci. Acest lucru se află implementat numai în marile companii care fac testare online”, a continuat managerul tehnic al proiectului.

Nu în ultimul rând, modalitatea de testare a studentului, care a picat un examen, se va axa pe capitolele din care nu a știut la primul examen. ”Știe chestii updatative, dacă studentul a picat în vară pe o anumită materie și dintr-un capitolul a greșit cele mai multe întrebări, data viitoare când vine, în toamnă, știe ce a greșit el și în momentul acela majoritatea subiectelor sunt generate din capitole care le-a picat în vară. Ca atare mă asigur că știe întreaga materie. Nu are rost să îl întreb din ceea ce știe, ci mai mult din ceea ce nu știe”, a mai spus prof. dr. Mărușteri.

Orientat către cadrele didactice

Platforma va putea fi utilizată și de cadrele didactice care nu au cunoștințe avansate în domeniul tehnologiei informaționale. ”Pe măsură ce studenții și cadrele didactice vor vedea utilitatea acestei platforme, vor găsi soluții simple pentru a crea filme didactice, prezentări didactice sau pentru a-și înregistra propria înregistrare cu studenții la o consultație, la o lucrare practică într-un laborator al universității sau pune în sistemul electronic accesul studenților respectivi sau ai altora interesați. Cred că în timp se va crea în cascadă o utilizare largă și de durată a platformei și de ce nu chiar de identificare a unor noi oportunități”, a precizat prof.dr. Klara Brînzaniuc, managerul proiectului.

Invenția IT recunoscută pe plan mondial

Contribuția celor care au structurat această platformă a fost recunoscută prin acceptarea publicării unui capitol despre încercările din domeniu într-un volum al enciclopediei mondiale a informaticii, Encyclopedia of Information Science and Technology, în luna ianuarie 2014.

Peste 33.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul saptamanal. O poti face si tu chiar acum!

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

Curs intensiv „Medical Publishing and Methodology of Research” la UMF Tîrgu-Mureș

Academic

Vizualizari: 5.052

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, împreună cu Universitatea de Studii „Aldo Moro” din Bari, Italia, și RECIF, organizează primul curs intensiv "Medical Publishing and Methodology of Research".

Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 septembrie 2017, la Centrul Integrat de Medicină Dentară,.

Cursul va ghida tinerii medici și cercetători în descifrarea tainelor conceperii unui proiect de cercetare și a modului în care trebuie redactat un articol pentru a fi acceptat pentru publicare în reviste ISI.

Cursul este creditat cu 12 EMC și având în vedere că este organizat prin proiectul CNFIS-FDI „O nouă dimensiune a procesului de internationalizare a UMF Tîrgu Mureș”, nu se va percepe taxă de participare. Înscrierile se fac la Biroul Relații Internaționale din cadrul UMF Tîrgu Mureș: 0265-215.551 interior 235, rel_int@umftgm.ro.
Programul cursului este disponibil aici.

Peste 33.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul saptamanal. O poti face si tu chiar acum!

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

Start la înscrieri pentru admiterea la UMF Tîrgu-Mureș

Academic

Vizualizari: 4.891

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, în data de 14 septembrie 2017, examenul de admitere pentru ocuparea locurilor cu taxă la programele de studii de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie.

Înscrierea candidaților la examen se face exclusiv online în perioada 6 – 7  septembrie 2017. Metodologia de admitere este identică cu cea din sesiunea iulie 2017. Detalii pe site-ul Universității: www.umftgm.ro.

UMF Tîrgu Mureș scoate la concurs 84 de locuri neocupate la Facultatea de Farmacie, programul de studiu Farmacie; 23 de locuri cu taxă neocupate la Facultatea de Medicină, programul de studiu Educație fizică și sportivă.

Universitatea pune la dispoziția candidaților posibilitatea de a se înscrie la programele de studii Medicină și Medicină Dentară, în sesiunea de admitere septembrie 2017.
Numărul de locuri scoase la concurs pentru fiecare program este următorul: Medicină, limba română, 20 de locuri; Medicină, limba maghiară, 20 de locuri; Medicină Dentară, limba română, 5 locuri; Medicină Dentară, limba maghiară, 5 locuri.

Studenții admiși la aceste programe vor studia la linia română sau linia maghiară ca program de bază, pentru care vor prezenta competența lingvistică,  dar vor avea posibilitatea de a opta pentru a studia unele discipline în limba engleză. Taxa de școlarizare va fi de 5.000 euro/an pe toată perioada școlarizării.

Pentru candidații care nu au cetățenie română, dosarul de înscriere și taxele de înscriere vor fi cele specifice admiterii la limba engleză.
Studenții admiși vor rămâne la această formă de școlarizare până la încheierea studiilor. Trecerea la programele de studii în limba română sau în limba maghiară, la buget sau cu taxă anuală de 8.000 lei, se va putea face doar susținând un nou examen de admitere și obținând media minimă a ultimului clasat la buget (pentru cei care  solicită transfer la locuri bugetate – exclusiv în anul I) sau la taxă (pentru cei care solicită transfer la locuri cu taxă de 8.000 lei – în anul corespunzător). În asemenea condiții, creditele obținute vor fi recunoscute în condițiile precizate de Regulamentul de aplicare a sistemului european de acumulare şi transfer de credite de studii (ECTS), iar studenții vor intra în procesul de reclasificare anuală buget/taxă începând cu anul universitar următor celui în care a avut loc transferul.

Studenților admiși la această forma de școlarizare nu li se va acorda ulterior transfer în alte centre universitare.
Studenții admiși la această formă de școlarizare nu vor fi incluși în procedura de clasificare anuală specifică studenților la buget/cu taxă, deci nu vor putea deveni, de-a lungul anilor de studii, studenți la buget și nici bursieri decât în condițiile precizate mai sus: concurs de admitere – an intermediar cu taxă în lei – reclasificare în anul următor. La confirmarea locului obținut în urma admiterii, se va completa și o anexă specifică în care se vor preciza opțiunile de studiu.

Peste 33.000 de persoane s-au abonat la Newsletterul saptamanal. O poti face si tu chiar acum!

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

Creștere a numărului de studenți străini la UMF Tîrgu-Mureș

Peste 400 de persoane, din străinătate, au aplicat la programele de studiu în limba engleză de la Medicină şi Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie […]

Un nou examen de admitere la UMF Tîrgu-Mureș

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează un nou examen de admitere, pe data de 14 septembrie, pentru ocuparea locurilor cu taxă la programele de […]

Admitere dificilă la UMF Tîrgu-Mureș, concurență acerbă pentru un loc la medicină

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a publicat rezultatele examenului de admitere, sesiunea iulie 2017, pentru programele de studii de la Facultatea de Medicină, Facultatea […]

Șef de promoție la Medicină: Sistemul de învățământ medical austriac, exemplu pentru România

Posibilitatea de a studia în afara țării pentru o anumită perioadă de timp, prin intermediul burselor, poate fi o adevărată provocare dar și o experiență plăcută și deosebit […]

Simularea examenului de admitere la UMF Tîrgu Mureș

Liga Studenților din Tîrgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, organizează sâmbătă, 15 iulie, simularea examenului de admitere la UMF Tîrgu […]

One Health, o nouă abordare pentru sănătatea umană

Pentru a îmbunătăți sănătatea și starea de bine prin prevenirea riscurilor și atenuarea efectelor crizelor care își au originea la interfața dintre oameni, animale și diferitele medii ale […]

Procent ridicat privind prevalența fumatului în rândul medicilor

În prezent, prevalența fumatului la corpul medical se situează între 36 și 50%, însă prin intermediul proiectului ”Universitatea liberă de fumat” derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie […]

Suplimentare de locuri bugetate pentru admiterea la UMF Târgu-Mureș

Peste 500 de locuri bugetate au fost scoase la concursul pentru admiterea de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș pentru examenul din luna iulie, în acest […]

Liceenii, studenți la UMF Tîrgu-Mureș, pentru o săptămână

Elevii absolvenți ai clasei a XI-a sunt așteptați să participe la cea de a noua ediție a programului „Universitatea de Vară pentru Elevi”, organizat de Universitatea de Medicină […]

Șef de promoție la UMF Tîrgu-Mureș: ”În România este nevoie de medici”

România are nevoie de medicii tineri pentru a reclădi încrederea pacienților în sistemul medical românesc. Tinerii absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș au fost îndemnați […]

UMF Tîrgu-Mureș nu dorește să redevină subiect de negociere politică

Înființarea liniei de învățământ cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș a fost un subiect atins în cadrul dezbaterilor ce au avut […]

O nouă formă de evidență a rezultatelor studenților la UMF Tîrgu-Mureș

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a implementat catalogul online, o formă nouă de evidență a rezultatelor studenților în care cadrele didactice ale UMF Tîrgu […]

IBM, parteneriat cu UMF Tîrgu-Mureș pentru un concept inovativ de Smart University

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș, Universitatea ”Petru Maior” din Tîrgu-Mureș, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii și Asociația Divers au beneficiat, timp de o lună, […]

Mii de participanți la Congresul UMF Carol Davila ”Perspective interdisciplinare”

Somităţi ale medicinei şi cercetării ştiinţifice medicale din SUA, Germania, Austria, Serbia, Suedia şi România participă la cea de a V-a ediție a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol […]

UMF Tîrgu-Mureș, premiu de Excelență la Gala Innovation in Health

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș a primit premiul de Excelență la Gala Innovation in Health, pentru activități de excelență desfășurate în domeniul cercetării și învățământului. Gala […]

Analize genetice gratuite la Centrul de Cercetare UMF Tîrgu Mureș

Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice al UMF Tîrgu Mureș efectuează analize genetice gratuite, în perioada 16-18 mai, persoanelor între 30 și 55 de ani cu cu […]

Parteneriat IBM și UMF Tîrgu-Mureș în proiectul Smart University

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș va beneficia de expertiza unor specialiști de top ai IBM Corporate Service Corps în cadrul unui proiect care vizează identificarea de […]

Premiul Miniștrilor CEEPUS pentru rețeaua universitară coordonată de UMF Tîrgu-Mureș

Rețeaua CEEPUS Teaching and Learning Bioanalysis, coordonată de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, a obținut Premiul Miniștrilor din țările participante la Programul de schimburi pentru studii […]

Un alt fel de învățământ pentru viitorii medici, la UMF Târgu-Mureș    

  Începând cu anul universitar 2016-2017, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș a demarat un amplu proces de reformă curriculară, cu accent pe învățarea centrată […]

Marisiensis, rampă de lansare în cercetare pentru mii de medici

An de an, timp de peste două decenii, Congresul Internațional Marisiensis a devenit un pilon central al cercetării medicale studențești din România, reunind mii de studenți de la […]