8 tehnici pentru a atinge o stare meditativa mai profunda

Pacienti

Vizualizari: 3891

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Studiile au aratat ca meditatia in grup este mult mai eficienta, ofera modele si ne motiveaza. Stim ca meditatia este o tehnica excelenta de a ne conecta la sinele superior, de a ne linisti si relaxa si are si numeroase beneficii pentru sanatate, insa putini cunosc adevarata stare de meditatie profunda.

Retragerea de meditatie in tacere de 3 zile, organizata de Scoala Iubirii in perioada 19-21 mai, la Youness Wellness Clinic, la 30 de minute de Bucuresti, in mijlocul padurii, are scopul de a crea conditii adecvate pentru a experimenta calmarea mintii, intrucat se petrece in totala tacere.

Atat pentru incepatori, cat si pentru practicantii avansati de meditatie, retragerile spirituale sunt binevenite pentru a ne linisti de tumultul zilnic, pentru a ne bucura de frumusetea si luciditatea pe care o aduce meditatia, hatha yoga, reiki si invataturile non-duale. De aceea organizam periodic astfel de retrageri, care sunt foarte benefice, programul fiind diversificat: o serie de meditatii, prezentari teoretice, practici yoga, practica individuala, drumetii, iar pentru a completa aceste terapii, cele trei mese zilnice incluse in pret vor fi vegetariene”, afirma Bogdan Begligiu, fondator Scoala Iubirii.

Iata cateva sfaturi simple, experimentate si dovedite a fi eficiente care prelungesc durata si profunzimea meditatie tale, Bogdan Begligiu si Andreea Lada, fondatorii Scolii Iubirii ne spun mai multe in acest material.

Nu manca inainte

Dupa ce ai mancat, energia corpului se va indrepta spre procesele digestive, astfel incat procesele mentale nu primesc la fel de multa atentie. In plan subtil atunci cand mancam energia se duce pe centrul plexului solar si mai jos. Pentru a intra in stari de meditatie profunde energia trebuie ascensionata spre centrul inimii si apoi din ce in ce mai sus.

In momentul in care totul se concreteaza pe procesul digestiv este aproape imposibil sa meditam. Meditatia necesita vigilenta, concentrare si energie mentala. Este mult mai usor sa meditezi pe stomacul gol. Totusi, daca esti cu adevarat infometat si acest lucru iti distrage atentia, mananca ceva usor, cum ar fi un fruct care se digera repede”, explica Bogdan.

Uita de telefonul mobil

Inainte de a incepe meditatia pune-ti telefonul pe silentios sau opreste-l complet. Anunta-ti prietenii si familia ca in acest timp nu doresti sa fii intrerupt. Mergi intr-o camera linistita si inchide usa, inchide ochii si detaseaza-te de lumea obisnuita. Acest lucru are un impact psihologic profund. Dedica-te complet acestei practici. „In aceasta tabara toti participantii vor fi rugati sa-si lase telefonul mobil la intrarea in centru, acesta fiindu-le inapoiat la finalul retragerii. Prin aceasta tehnica ne dorim ca fiecare sa se concetreze pe interiorul sau si mai putin in exterior, pentru ca in astfel de momente mintea incepe sa se blocheze, fara stimulii exteriori si astfel apare starea de liniste si centrare”, adauga Andreea Lada.

In mod repetat si regulat

Mediteaza regulat, la aceeasi ora, de doua ori pe zi. Daca doresti in mod real sa avansezi in meditatie este important sa iti faci un obicei din asta. Unul dintre motivele pentru a practica de doua ori pe zi este acela ca efectul subliminal al mantrei dureaza aproximativ douasprezece ore. Prin urmare, daca meditezi de doua ori pe zi rostind o mantra, acest efect se va construi in mod continuu.

Alege postura confortabila

Atunci cand meditatia functioneaza cu adevarat vei simti un flux de energie prin coloana vertebrala. O postura gresita de intindere impiedica fluxul de energie, afecteaza respiratia si reduce vigilenta mentala, de aceea este indicat sa stam cu spatele drept. Te poti chiar rezema de un perete daca nu poti sta drept si in mod obligatoriu foloseste o pernunta sub fund, pentru a usura pozitiei spatelui.

Rolul mantrelor

Mantrele sunt foarte utile pentru ca ajuta sa ne mentinem concentrarea pe un singur punct, pe repetitia acelui cuvant. In momentul practicarii corecte a meditatiei cu mantre vom putea auzi sunetul lor subtil precum un tiuit. Acest tiuit va incepe apoi sa apara si in timpul zilei, dar mai ales dimineata si seara, cand de abia am iesit sau ne pregatim sa intram in planul astral, adica sa visam.

Importanta respiratiei

Respiratia profunda calmeaza mintea, dar nu multi oameni stiu diferenta de respiratie intre nara dreapta si cea stanga. Atunci cand fluxul de aer prin nara stanga este mai puternic, vei fi capabil sa te concentrezi mult mai bine in meditatie. In cazul in care fluxul respiratiei este predominant in nara dreapta, il poti schimba stand culcat pe partea dreapta, pentru cateva momente, tinand capul asezat pe brat. Nara stanga va deveni astfel dominanta si iti vei putea incepe meditatia.

Echilibru si energie

Reiki este cuvantul japonez care desemneaza energia vitala si TUMMO este notiunea tibetana pentru focul interior. Aceasta se refera, mai exact, la energia Kundalini, puterea ascunsa din interiorul tuturor. Este o forma spiralata de energie, care se afla de obicei in stare latenta in partea inferioara a corpului, la baza coloanei vertebrale.

Energia Kundalini este esentiala in procesul de curatare si crestere spirituala avansata. TUMMO REIKI este o tehnica de canalizare a energiei universale si a energiei Kundalini. Cea dintai este eficienta in vindecarea si imbunatatirea sanatatii corpului si a mintii. Cea de-a doua joaca un rol primordial in curatarea corpului energetic si echilibrarea sa. Aceasta va fi tehnica principala predata in aceasta retragere de meditatie de 3 zile”, afirma Bogdan Begligiu.

Meditatia in grup ajuta

Mediteaza in mod regulat cu un grup si participa la sedinte ori de cate ori poti. Experienta meditatiei intr-un grup este destul de diferita fata de practica pe cont propriu. Acest lucru poate fi pentru tine o puternica sursa de inspiratie, confort si sprijin.

Pentru cei care sunt interesati de vindecarea fizica, TUMMO REIKI ofera un sistem energetic, care combina toate elementele din Reiki, plus energia puternica Kundalini, pentru sporirea rezultatelor asupra chakrelor si a energiei corpului. Pentru cei care sunt interesati de dezvoltarea spirituala, exista un sistem complet prin care pot ajunge la indeplinirea destinului. Pentru cei care isi doresc sa fie mai iubitori, mai deschisi si mai conectati cu Dumnezeu, Adevarata Sursa, Universul, Creatorul, nivelurile de TUMMO REIKI sunt etapele preliminare ale unui sistem profund de dezvoltare personala si spirituala”, completeaza Bogdan.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Pacienti

Vizualizari: 544502

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Pacienti

Vizualizari: 399318

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 - https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a. Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV). Aplicația RENV este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREUnu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Pacienții diagnosticați cu tuberculoză, tratați în ambulatoriu, vor primi indemnizație lunară de hrană

Conform documentului comun, pacienții diagnosticați cu tuberculoză -TB (adulți și copii) și tratați în ambulatoriu vor beneficia de o indemnizație lunară de hrană, fără întrerupere, atât în faza […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat *Hotărârea de Guvern privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România* Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul […]

Legislație în lucru privind comercializarea și utilizarea testelor rapide de detecție a antigenelor SARS-Cov-2

Testele rapide de detecție a antigenelor SARS Cov-2, la fel ca toate dispozitive medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorilor. În România, testele rapide antigen sunt folosite […]