Afecțiunile gastroenterologice pe înțelesul pacienților la Școala Pacienților Medfarm

Curiozităţi

Vizualizari: 2723

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Afecțiunile gastroenterologice, ce sunt ele, cum apar și de ce apar dar și cum pot fi tratate sau chiar vindecate au constituit un subiect amplu dezvoltat la prima ediție a Școlii Pacienților Medfarm. Dr. Ana Bratu, medic gastroenterolog, i-a condus pe pacienții prezenți în lumea organismului uman explicându-le, pe înțelesul lor, cum poate fi afectat, făcând o paralelă cu un acvariu cu pești.

”Suntem formați din miliarde de celule care se găsesc într-un mediu lichid. Este ca și cum ar fi un acvariu și în acel acvariu se găsesc celulele noastre, care să vă închipuiți că sunt ca niște pești. Dacă lichidul din acvariu este curat, peștii sunt sănătoși, dacă lichidul din acvariu nu este curat, peștii se vor îmbolnăvi, adică celulele noastre. Ce înseamnă acest lucru? Ph-ul lichidului în care se află celulele noastre trebuie să fie alcalin, însă în civilizația noastră este în general acid. Acest lucru înseamă că între două celule, unde ar trebui să fie un lichid cu Ph alcalin, și care este o soluție, se află un Ph acid. Ce urmări are asta? Între două celule, comunicarea se face prin biofotoni. Dacă între aceste două celule avem lichid cu Ph normal atunci informația se transmite frumos, este recepționată bine și se dă curs în mod corect acelei informații, dar dacă avem un lichid transformat în gel cu fel de fel de produse din metabolism atunci informația nu poate să treacă cu acești biofotoni, este deturnată și cel care trebuie să o primească nu mai înțelege și astfel se întâmplă să apară o serie de transformări care până la urmă pot să ducă la boli grave”, a început prezentarea dr. Bratu.

Apariția Ph-ului acid poate fi contracarată prin introducerea în alimentație a legumelor, fructelor, zarzavaturilor, nuci, semințe care sunt alimente alcaline. Totuși, este inevitabilă apariția Ph-ului acid prin consumul de carne, brânzeturi, susține medicul gastroenterolog, însă recomandă acest lucru în perioada copilăriei, în tinerețe pentru că au un rol important asupra factorului de creștere, dar ”mai încolo, odată cu înaintarea în vârstă, carnea produce foarte mult acid uric care se așează pe articulații, dă naștere la calciu”.

”Dar urmează grupa cerealelor. Toată literatura și sfaturile date în ultimul timp s-au referit la avantajele consumului cerealelor și toată lumea consumă dimineața cereale cu lapte: grâu, orz, secară care, din păcate, au calitatea de a acidifia mezenchimul, adică țesuturile. O acidifiere tot așa de puternică o pot face băuturile carbogazoase”, a continuat medicul gastroenterolog.

Apa Malnaș, benefică pentru afecțiunile gastrice

Școala Pacienților Medfarm i-a avut invitați și pe reprezentanții companiei Orvell, care au prezentat beneficiile consumului apei terapeutice Malnaș, aceasta având un efect extraordinar de reechilibrare a spațiului intercelular. Prin componenta de săruri și minerale apa Malnaș are efect alcalinizant. ”Apa Malnaș conține câteva substanțe esențiale pentru organismul nostru și acest lucru și datorită faptului că o extragem din pământ fără să-i alterăm proprietățile. O îmbuteliem în sticle de ceramică pentru a-i păstra proprietățile și în timp”, s-a adresat publicului prezent Toth Endre, directorul executiv al companiei Orvell.

Pacienții au primit informații inclusiv despre rezultatele unui studiu despre beneficiile curelor Malnaș asupra afecțiunilor gastrice-duce la calmarea durerilor și a arsurilor gastrice. Apa terapeutică Malnaș este indicată în profilaxia și terapia adjuvantă în afecțiuni precum gastro-duodenita cronică, colecistită cronică sau infecția cu helicobacter pylori.

În final, dialogul cu pacienții s-a canalizat pe soluții la problemele lor de sănătate, multe din sfera gastroenterologică, dr. Bratu oferindu-le răspunsuri adecvate pe măsura nivelului lor de înțelegere. La plecare, fiecare participant a primit o sticlă de apă Malnaș.

GALERIE FOTO:

<
>

 

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE



Concursul #AlaskaGăteșteRomânește și-a aflat câștigătorii!

Curiozităţi

Vizualizari: 238095

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ovidiu Tărbuc - Food Department - pe primul loc în clasamentul concursului "Peștele și fructele de mare din Alaska în bucătăria tradițională românească”.

6 bucătari profesioniști, recunoscuți în peisajul culinar românesc, au oferit, în primăvara acestui an, o adevărată demonstrație de talent, viziune și creativitate în cadrul concursului "Peștele și fructele de mare din Alaska în bucătăria tradițională românească”, organizat de Alaska Seafood Marketing Institute. Scopul concursului a fost informarea bucătarilor profesioniști din România despre beneficiile peștelui de Alaska pentru sănătate și despre versatilitatea și adaptabilitatea lui la bucătăria românească.

Bucătarii înscriși în consurs au realizat două rețete originale cu pește de Alaska, unul cu pește alb, cod Alaska Pollock, celălalt cu somon sălbatic Keta sau Sockeye din Alaska. Dincolo de originalitate, rețetele au fost în concordanță cu tema concursului, adaptarea peștelui de Alaska stilului tradițional românesc.

Rețetele #AlaskaGăteșteRomânește
Câștigătorul locului 1, Ovidiu Tărbuc, a cucerit publicul cu două preparate versatile, inspirate din bucărăria moldovenească și transilvăneană: papricașul și rasolul de pește. Alex Petricean, prin rețetele peștelui pe cărbune și a somonului pe frigăruie de mesteacăn verde, ne-a transpus în poveștile pescarilor și vănătorilor de demult. Conceptul din spatele rețetelor alese de Nico Lontras - duo-ul de somon sălbatic și codul de Alaska cu castraveți murați și texturi de sfeclă - îmbină tehnicile noi, elementele tradiționale românești și calitatea ingredientelor folosite. Deliberarea a fost strânsă, Ioan Șușală (Rare Foods Services) impresionând prin reinterpretarea rețetei de saramură de pește și cea a peștelui în crustă de mălai, cu diverse texturi de porumb. Peștele în mălai și saramura au fost și alegerile lui Nicolae Lică (JW Marriott Grand Hotel), alături de zacusca reinterpretată. Ema Uță (Petite Bistro) a ales să îmbine urbanul cu tradiționalul prin cele două alegeri de rețete: somonul cu spanac și zacusca de pește.

Rețetele înscrise în consurs pot fi găsite pe rețelele social media sub eticheta #AlaskaGăteșteRomânește.

Juriul internațional

Din juriu au făcut parte reprezentanți ai Alaska Seafood Marketing Institute și ai Departamentului de Agricultură al Statelor Unite în România, dar și figuri recunoscute în lumea culinară internațională: Tomi Marsh – bucătar extraordinar, unul dintre cei mai respectați căpitani de vas de pescuit și zona de sud-est din Alaska și autorul cărții “The Fishes and Dishes Cookbook”, Volodymyr Yaroslavskyi – participantul de anul trecut la evenimentul culinar din Alaska din partea Ucrainei și membru al juriului în proiectul Master Chef Ucraina, precum și Ekaterina Avdeeva, fondator al ”Intenational Chef Congress Fontegro”, tot din Ucraina.

Participanți reprezentativi din universul culinar românesc

Câștigătorul concursului va participa la o excursie în Juneau, Alaska, S.U.A, în vara anului 2019, unde va avea loc evenimentul organizat și sponsorizat anual de Alaska Seafood Marketing Institute pentru bucătarii internaționali. În timpul vizitei, grupul va învăța despre speciile de pește și fructe de mare din Alaska, va observa pescuitul comercial și va avea parte de numeroase experiențe practice. Bucătarii și mass-media vor avea ocazia să vorbească cu pescarii și biologii, să guste toate tipurile de fructe de mare și pește din Alaska, să învețe să fileteze un somon, să învețe tehnici adecvate pentru gătirea fructelor de mare congelate și să viziteze fabrici de
prelucrare a peștelui și fructelor de mare.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE



Crestere de 20% a veniturilor Medicover si Synevo din Romania

Curiozităţi

Vizualizari: 309135

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

„Dinamica piețelor pe care activăm continuă să fie favorabilă pentru principalele noastre operațiuni, cu o rată scăzută a șomajului, o bună dezvoltare economică și cerere puternică pentru servicii medicale private. Continuăm să ne axăm pe accesibilitatea și calitatea serviciilor pe care le oferim pentru a veni în întâmpinarea cererii din piață”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creștere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro. Creșterile diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.

Pe piața din România veniturile grupului au crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului anterior, atingând o valoare totală de 66 milioane euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia și Germania. Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul și clinicile Medicover) a înregistrat, după primele nouă luni ale anului venituri totale de 26,6 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 39,4 milioane euro.

„Creșterea de 25% înregistrată de Divizia de Servicii Medicale din România până la o valoare de 26,6 milioane euro arată că din ce în ce mai mulți români își doresc să fie tratați la cel mai înalt nivel medical. Creșterea vine într-o perioadă importantă pentru noi în care am reușit sa ne extindem în două noi regiuni cheie si sa ne consolidăm poziția în București în urma finalizării a trei tranzacții strategice. Vom continua să investim în dezvoltarea rețelei și să îmbunătățim experiența oferită clienților”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

Rețeaua de clinici Medicover din România a crescut cu 50% până la 37 de unități ca urmare a tranzacțiilor finalizate în primele nouă luni ale anului.

„Dorim să oferim cele mai bune soluții de diagnostic pentru pacienții din fiecare județ din România. După primele nouă luni, am reușit să ne extindem rețeaua de centre de recoltare cu 17 unități noi, având acum o prezență puternică în 30 de județe și 39 de orașe din România. În același timp, am continuat să investim în achiziția unor echipamente de laborator de ultimă generație, precum și în extinderea portofoliului de servicii pe zona de genetică și histopatologie”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Despre Grupul Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic. Compania a fost fondată în 1995 pentru a răspunde la cererea în creștere de servicii medicale de înaltă calitate din Polonia, apoi s-a extins în alte țări, pentru a răspunde unei nevoi asemănătoare. În prezent, piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și Ucraina. Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare prin două divizii - Healthcare Services și Diagnostic Services.

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de peste 23 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste în capitală – Spitalul Medicover – și în Oradea – Spitalul Pelican. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.

Despre Synevo România

Synevo este liderul în diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administra o rețea națională de 16 laboratoare și 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproape 15 milioane de teste.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995.

 

 

 

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE



Perturbatori endocrini, bănuiți că se află în alimentele europenilor, potrivit unui ONG francez

Urme ale unor substanţe bănuite că ar fi perturbatori endocrini se găsesc în alimentele consumate de europeni, a avertizat marţi ONG-ul francez Generations Futures, care pledează pentru ca […]

Contraceptia de urgenta a evoluat!

Contactele sexuale nu s-au schimbat foarte mult de-a lungul timpului, insa metodele contraceptive au evoluat. Nu sunt putine cazurile in care se poate intampla sa ai nevoie de […]

A apărut periuţa de dinţi pentru leneşi

Conform Mediafax, pentru cei cărora le este lene să se spele pe dinţi sau pentru care această activitate este neplăcută, o companie a lansat un dispozitiv care curăţă […]

Dicționar de perle farmaceutice

Zilnic in farmacie ne confruntam cu situatii care ne pot pune in dificultate. Pacienti care in lipsa unor retete sau documente scrise ne solicita un medicament al carui nume nu […]

Ce se intampla in corpul tau daca consumi turmeric zilnic!

Studiile arata ca curcumina, un compus bioactiv din turmeric, poate trata depresia, anxietatea, imbatranirea creierului si oricare stare anormala in care este prezenta inflamatia. Dar din pacate, extrem […]

5 probleme dentare tratate cu fatetele dentare!

Potrivit studiilor cererea de tratamente de esteticacontinua sa creasca, fatetele dentare fiind pe primul loc in preferintele celor care isi doresc un zambet frumos, dar si sanatos, avand […]

Vrei sa stii ce se intampla in organism in timpul detoxifierii?

Primavara si vara ne aduce vreme frumoasa si calda, oferind o oportunitate ideala pentru a ne detoxifia organismul. Studiile arata ca procentul persoanelor care adopta o cura de […]

Studiu: Atitudini și percepții despre bolile mintale în cadrul populației României

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) a prezentat, într-un eveniment desfășurat la Reprezentanța Comisiei Europene, rezultatele studiului “Atitudini și percepții asupra bolilor […]

4 probleme cu care femeile se confruntă primăvara

Primăvara este sezonul care aduce nevoia de schimbare în rândul femeilor. Fie că vorbim despre igiena intimă, managementul greutății, astenia de primăvară sau de un refresh al organismului, […]

Sanatatea gingiilor este doar una dintre cele sase metode de a combate alergiile de primavara!

80% dintre romani sufera de gingivita, o infectie a gingiilor care poate afecta sistemul imunitar, dar si intreaga sanatate a organismului. Acest aspect este important deoarece, in majoritatea […]

Cati romani merg la stomatolog in fiecare an

In Romania sunt deschise peste 12.500 de cabinete stomatologice private si doar 1.500 de cabinete publice. Studiile confirma faptul ca romanii viziteaza cel mai rar medicul stomatolog, 58% […]

Analiză Oxford Economics: cum poți crește productivitatea și satisfacția angajaților

Pentru a înțelege mai bine felul în care angajații se simt și lucrează la locul de muncă, Plantronics și Oxford Economics au realizat un studiu axat pe dorințele […]

7 beneficii uimitoare ale lăptişorului de matcă

Ai imunitatea scăzută, iar colsterolul îţi afectează sănătatea? Suferi de stres şi ai probleme cu tensiunea arterială? Dacă te confrunţi cu oricare dintre problemele menţionate şi îţi doreşti […]

Câţi părinţi romani recoltează celule stem

7% din noii părinţi din România recoltează celule stem anual din cordonul ombilical la naşterea bebeluşilor, un procent în permanentă creştere, deşi natalitatea este în scădere cu 4-10% […]

Tratamentul fără corticoizi a psoriazisului, mătreţii, dermatitei atopice şi seboreeice

Best seller mondial în tratamentul fără corticoizi a psoriazisului, mătreţii, dermatitei atopice şi seboreeice Nu este nimic mai rău decât să observi fulgi albi pe haine, chiar dacă […]

5 cele mai iesite din comun sfaturi de ingrijire a pielii, in sezonul rece

Îngrijirea pielii este un ritual sacru pentru majoritatea femeilor. Indiferent de anotimp, vârstă sau mediu, pielea are nevoie de permanentă hidratare și îngrijire. Iarna însă, atunci când temperaturile […]

De ce apar maselele de minte? Iata rolul lor!

Odata cu intrarea in etapa de maturitate, maselele de minte isi fac simtita prezenta. Molarii de minte – al treilea molar – sunt ultimul set de dinti, care […]

Proteine animale vs proteine vegetale într-o dietă echilibrată

”Mineralele alcaline neutralizează acizii care se găsesc în cantitate mare în organismul nostru”, a precizat medicul gastroenterolog Ana Bratu, la lansarea apei minerale terapeutice Malnaş. Depozitele de grăsime […]

Nu poți dormi noaptea? Ai reglat corect temperatura?

Mulți oameni se plâng că nu dorm bine noaptea, că se trezesc din somn și că nu mai pot adormi la loc. Majoritatea dau vina pe tot felul […]

[VIDEO]Mușcătura de țânțar la microscop

  Filmarea a fost realizată sub microscop pe un şoarece anesteziat şi dezvăluie atacul unui ţănţar purtător de malarie. S-a observat că ţânţarii purtători ai parazitului malariei au […]