Cum să facem față situațiilor stresante la locul de muncă

Stomatologi

Vizualizari: 2803

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

dsc_0207Autor: Gabriela Puskas MD, Ph.D. Managing partner Performace Group Business & Career Coach

Sănătatea, ca și concept care definește “starea de împlinire integrativă de sine” (fizică, psihică și socială) este o condiție esențială pentru toate formele sub care este organizată materia vie. Pentru ființa umană, munca este un obiectiv fundamental ca și scop de realizare, ceea ce înseamna că sănătatea se exteriorizează prin capacitatea maximă de muncă.

Valoarea muncii unei persoane, bărbat sau femeie, indiferent de domeniul de activitate, nu poate fi redusă la produsele rezultate sau la serviciul prestat, recompensele printr-un salariu sau prin altfel de onorarii. În această valoare trebuie inclus și faptul că a munci opt ore pe zi înseamnă a-ți vinde, zilnic, opt ore din viață.

Privind astfel lucrurile, prețul vieții unui om este inestimabil! Atâta timp cât suntem făcuți să credem că această criză este, în principal, una de natură economică și financiară, nu vom reuși să înțelegem că, înainte de toate, ea este una relațională și identitară.

Angajatul din ziua de astăzi, profesionistul liber, antreprenor sau lider, confruntat cu nenumărate greutăți de natură materială și personală, își caută în primul rând sensul, identitatea pierdută.

Organizațiile le cer angajaților performanțe tot mai ridicate. Aceștia încearcă să se ridice la înălțimea așteptărilor, însă metoda uzuală – de prelungire a programului – are consecințe secundare. Angajații obosesc, nu se mai implică suficient, se îmbolnăvesc și preferă alte medii profesionale, mai sănătoase. Problema esențială a prelungirii programului de lucru, a încărcării gradului de ocupare este aceea că timpul este o resursă finită. Atât oamenii cât și organizațiile sau sistemele  pentru care lucrează ajung să fie secătuiți, nu îmbogățiți.

Dacă e necesară o schimbare în universul profesional, ea ar consta în a atribui un nou sens muncii, dincolo de rezultatele urmărite și de scopul ei cel mai rapace, profitul.

Este necesar să dăm un sens muncii pentru a nu lăsa ca nemulțumirile să se adune, să invadeze viața personală, să afecteze și să deterioreze calitatea vieții. Așa cum stau lucrurile, în prezent, multe persoane resimt o suferință morală și fizică în ceea ce privește munca lor:

“De ce este atât de greu să fii mulțumit la locul de muncă?

De ce există, în relațiile personale, ca și în domeniul profesional, atâtea tensiuni, neînțelegeri, reclamații, refuzuri, violențe mai mult sau mai puțin manifeste?

De ce relațiile dintre persoanele care trăiesc sau lucrează împreună sunt atât de conflictuale, atât de lipsite de calm?

Cum putem să stabilim relații corecte, astfel încât să fim apreciați de către colegii și superiorii noștrii?”

 Una dintre căile posibile ar fi studierea artei comunicării, relaționării, apoi să dăm un sens muncii, astfel încât să nu lăsăm nefericirea, nemulțumirea să se adune, să se reverse și să ne invadeze viața.

Negativismul gândurilor și acțiunilor noastre ne face la fel de mult rău ca alimentația nesănătoasă, tutunul sau lipsa de somn.

Toate dificultățile, tensiunile, nemulțumirile, la un moment dat, vor fi gestionate și rezolvate mai greu sau mai ușor, însă ele au, toate, un punct comun: sunt ‘energivore și toxice”, conduc la stres și presupun permanente reajustări, îi dezorientează ori îi tulbură pe cei direct sau indirect vizați. Stresul afectează randamentul, duce la apariția greșelilor, influențează negativ anturajul profesional, creează tensiuni și conflicte, cu colegii, clienții, pacienții sau în diferitele departamente ale organizației.

De-a lungul carierei de coaching, am colaborat cu sute de lideri și manageri, care aproape în unanimitate au declarat că depun eforturi din ce în ce mai mari pentru a fi la înălțime, a rezolva probleme tot mai multe într-un interval limitat de timp și că se simt tot mai aproape de nivelul-limită.

Pentru a-și reîncărca bateriile, oamenii trebuie să identifice costurile comportamentelor consumatoare de energie și apoi să-și asume responsabilitatea de a le schimba, indiferent de circumstanțele cu care se confruntă. Iată, așadar, tabloul deloc îmbucurător care înfățișează realitatea universului profesional de azi.

Mai multă energie în viața noastră profesională

Definită în fizică drept capacitatea de a lucra, energia se datorează unui număr de patru surse principale existente în ființele umane: organismul, emoțiile, mintea și spiritul.  În fiecare dintre acestea, energia se poate extinde și reînnoi sistematic și regulat, prin stabilirea de demersuri specifice.

Este necesar să găsim soluții pentru depășirea crizelor identitare sau de relaționare la locul de muncă, pentru a învăța să respectăm și să ne facem respectați, pentru a ne proteja integritatea fizică, psihică și morală, pentru a împiedica, până la urmă, să ne afecteze și să ne deterioreze calitatea vieții.

În fapt, creșterea capacității, sau a energiei, permite realizarea mai multor activități, în timp mai puțin, la un nivel de angajament sporit și cu o durabilitate mai mare.

Iată, în continuare, cum putem interveni în cele patru arii majore pentru anticiparea manifestării stresului:

Organismul: Energia fizică

Știm cu toții că alimentația, mișcarea, somnul și odihna, efectuate necorespunzător, ne diminuează nivelul de energie, dar și capacitatea de a ne gestiona emoțiile și de a ne concentra. Cu toate acestea, mulți angajați sau chiar manageri nu reușesc să aibă un comportament sănătos, din cauza celorlalte solicitări la care sunt expuși.

Foarte des, când oamenii se gândesc la sport, își imaginează că trebuie să meargă la sală sau că trebuie să facă zilnic antrenamente dificile. Din experiența mea de coach, am descoperit că modul în care este trăită viața, în ansamblu, face diferența. Important este să fi realist referitor la ce anume faci și să faci o plăcere din ”a face” acel lucru.

Mai bine respecți un plan de exercițiu de 3 zile pe săptămână decât să nu reușești să respecți un plan de șapte antremanente pe săptămână. Sentimentul eșecului este foarte probabil să te facă să te simți inadecvat și să te descurajeze complet. Planurile care sunt rigide de obicei nu funcționează, iar principiul ”puțin și des”, care reprezintă esența conservării sănătății, intră în această categorie.

Emoțiile: Calitatea energiei

Atunci când oamenii reușesc să își controleze emoțiile își pot îmbunătăți calitatea energiei, indiferent de presiunile externe cu care se confruntă. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să conștientizeze mai întâi felul în care se simt în diverse momente pe parcursul zilei de lucru, precum și impactul acestor emoții asupra eficacității.

Majoritatea oamenilor înțeleg că tind să aibă cele mai bune performanțe atunci când simt energie pozitivă și sunt surprinși de faptul că nu pot desfășura o activitate satisfăcătoare sau nu pot conduce cu adevărat când se simt altfel.

Confruntați cu solicitări neîntrerupte și provocări neașteptate, oamenii tind să fie cuprinși de emoții negative de mai multe ori pe zi.  Devin nervoși și nerăbdători, agitați și tensionați.

Astfel de stări de spirit epuizează energia și provoacă fricțiuni la nivelul relațiilor sale interpersonale. Emoțiile, anxietățile, tensiunile sunt toxice, iar emoțiile negative fac ca oamenii să nu mai gândească logic clar.

Gândurile negative obstrucționează gândirea, împiedicând bucuria să se manifeste. Îngrijoarea afectează celulele nervoase din stomac și comandă creierului să secrete sucuri gastrice care se transformă în toxine pentru organism. Totodată, solicită la maximum și distruge sistemul nervos și pe cel glandular. Grjile ne afectează somnul, duc la diabet, la apariția ridurilor. Ne distrug capacitatea de concentrare și de decizie. Ne blochează energia și ne dereglează metabolismul.

Conștientizarea problemelor perturbatoare și responsabilitatea pentru propria stare de bine pot fi o soluție pentru rezolvarea acestor stări, alături zile de concediu, pentru reflecție, meditație, introspecție și apoi luarea de decizii sănătoase pentru propria viață.

Prin sesiuni de coaching, conștientizăm din ce în ce mai mult, că stă în puterea noastră să ne controlăm, să ne corectăm și să redobândim echilibrul, armonia, plenitudinea. Ecologia interioară reprezintă o muncă personală de desăvârșire a sinelui, pe care o putem numi și dezvoltare personală  sau spirituală.

Atunci când oamenii învață să recunoască ce tipuri de evenimente le generează emoțiile negative, dobândesc o capacitate sporită de a-și controla reacțiile.

 Mintea: concentrarea energiei

Mulți profesioniști din sectorul medical consideră că desfășurarea simultană a mai multor activități este indispensabilă, având în vedere solicitările cu care se confruntă, însă ea nu face altceva decât să submineze productivitatea și rezultatele pe care le scontează.

Distragerile costă mult: trecerea temporară a atenției de la o activitate la alta – dacă vă opriți să răspundeți la un e-mail sau la telefon, de exemplu – mărește timpul necesar pentru finalizarea activității principale cu până la 25%, acest fenomen fiind cunsocut sub numele de “timp de comutare”. Este mult mai eficient să vă concentrați complet timp de 90-120 de minute, să luați o pauză adevărată, apoi să vă concentrați complet pe următoarea activitate. Aceste perioade de lucru sunt denumite “sprinturi ultradiene”.

Cu cât mintea este mai calmă, cu atât ne este mai ușor să lucrăm cu ea, să ne organizăm depozitul de informații, cu intenții clare și precise. Viața ne este modelată de ceea ce gândim. Suntem alcătuiți din vibrații și stă în puterea noastră să le schimbăm și să dăm sens realității și să rămânem deschiși la toate posibilitățile care ni se oferă.

Dacă mintea ne este congestionată, nu putem funcționa normal. Prea multe lucruri ne distrag atenția, ne induc în eroare, ne împiedică să ne concentrăm.

A ne pune ordine în gânduri înseamnă, la fel ca în cazul aranjării lucrurilor materiale, a elimina tot ce nu mai contribuie la satisfacerea unei nevoi, astfel încât să facem loc pentru ceea ce este important. Iar acest lucru seamănă cu funcționarea unui mușchi care, dacă e lucrat, devine mai rezistent. Fiecare gând lasă urme și întărește sau slăbește sistemul imunitar.

Spiritul uman: energia semnificației și a scopului

Dintotdeauna, și în ciuda afirmațiilor carteziene, omul a știut că bolile corpului sunt strâns legate de cele ale sufletului.

Oamenii beneficiază de energia spiritului atunci când activitățile lor cotidiene sunt în acord cu ceea ce apreciază cel mai mult, cu lucrurile care le dau senzația de semnificație și scop.

Dacă activitatea pe care o desfășoară îi interesează cu adevărat, de regulă simt mai multă energie pozitivă, se concentrează mai bine și sunt mai perseverenți. Din păcate, solicitările ridicate și ritmul rapid al mediului profesional nu oferă timp liber suficient pentru a acorda atenție acestor aspecte, iar mulți oameni nici nu recunosc semnificația și scopul drept potențiale surse de energie.

Majoritatea oamenilor trăiesc într-un ritm atât de alert, încât nu se opresc aproape niciodată ca să se întrebe pentru ce anume luptă și ce își doresc cu adevărat. Prin urmare, acțiunile lor sunt dictate de solicitările externe. Cu cât viața interioară este mai bogată, cu atât stima de sine e mai mare și avem mai multe de oferit celorlalți.

Însă pentru a ne controla impulsurile și a ne regăsi echilibrul, e nevoie de mai mult decât să luăm pur și simplu unele decizii. Se impune o întreagă reconstrucție a modului de a gândi și a funcționa în lume.

Sănătatea este o chestiune de atitudine interioară, iar viața ne cere să nu abandonăm niciodată ce avem mai bun în noi înșine. Sistemul de gândire și modul de exprimare condiționează și ele comportamentul fizic, atitudinile, confortul sa disconfortul.

În fiecare secundă a vietii, ne creăm o realitate prin intermediul gândurilor și al conduitei noastre. Trebuie să înțelegem care este prețul pe care îl plătim pentru gândurile negative. A ne corecta înseamnă în primul rând a ne elibera și abia apoi a ne forma sau a dobândi o nouă abilitate. Putem să lucrăm cu noi înșine pentru a ne remedia tiparele defectuoase. Însă orice exercițiu, abilitate nouă presupune disciplină proprie, ordonarea lucrurilor și gândurilor, regularitate, efort. Ea nu este o obligație a noastră, ci o alegere personală. Adevărata filozofie este autodisciplina. Trebuie să ne confuntăm cu noi înșine. Și mai ales trebuie să resimțim aceste tehnici ca pe o nevoie, o sursă de îmbogățire, o necesitate.

 


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Vrei sa iti faci ABONAMENT la Revista Health, online sau în format tipărit ? CLICK AICI

Va aducem la cunostinta decizia Colegiului Medicilor din Romania ca incepand cu 01.03.2019 sa nu mai crediteze Revista Health cu credite de educatie continua. Suntem mandri totusi ca in perioada 2014-2018 am fost inscrisi in Nomenclatorul Publicatiilor Creditate de CMR si ca am primit cele doua premii din partea CMR in cadrul Galei Medica.

Va asiguram ca depunem toate eforturile de a aduce in atentia Dumneavoastra informatii de maxim interes prin articole originale. Mai mult, vom continua in demersul nostru asumat inca de la lansarea din 2013, de a informa in egala masura medicul, farmacistul si asistentul prin articole accesibile tuturor, informarea unitara fiind un beneficiu si garanteaza cresterea calitatii serviciior acordate pacientilor.

Revista este in continuare creditata de catre urmatoarele organizatii profesionale:

 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EFC  incepand cu 01.01.2019, prin adresa 2841/11.12.2018.
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EMC  incepand cu 01.01.2019, prin adresa 595/18.12.2018
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EMC, incepand cu 01.01.2019
 • Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

  Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcțiune

  Stomatologi

  Vizualizari: 27895

  Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

  Începând cu data de 6 august 2019, a fost reluată funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

  Astfel, conform reglementărilor legale, furnizorii de servicii medicale vor raporta online, în termen de 3 zile lucrătoare de la prestarea serviciului. Serviciile medicale vor fi  semnate cu cardul, renunțându-se astfel la dispozițiile speciale utilizate pe perioada în care PIAS a fost indisponibilă online.

  În data de 1 august 2019, mare parte a problemelor PIAS a fost remediată de echipa mixtă formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și din partea partenerilor care au contribuit la punerea în funcțiune a sistemului informatic. Ulterior, echipa tehnică a intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportărilor zilnice sau lunare.

  Menționăm că, până la finalizarea unor contracte care să asigure mentenanța pentru toate componentele PIAS, echipa mixtă de specialiști va continua operațiunile de monitorizare și consolidare ale PIAS. Procedurile de achiziție a serviciilor de mentenanță au fost elaborate și urmează să fie demarate în cel mai scurt timp.

  „Mulțumesc echipei de specialiști care a lucrat, zi și noapte, timp de aproape două săptămâni, pentru a depista și remedia problemele sistemului informatic. Această situație nu trebuie să se mai repete, trebuie să existe servicii de mentenanță care să asigure buna funcționare a tuturor componentelor sistemului și orice problem identificată să fie rezolvată punctual, la timp, astfel încât să nu mai provoace blocaje. Îmi cer scuze pacienților și furnizorilor pentru problemele cauzate de disfuncționalitățile din sistem, mai bine de o lună. Am demarat întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale din domeniul sănătații, pentru a identifica împreună soluții care să ducă la debirocratizarea activității medicilor și, implicit, la creșterea calității actului medical. Trebuie să facem în așa fel încât, în timpul unei consultații, medicul să acorde mai mult timp pacientului și mai puțin pentru treburile birocratice” – a declarat Vasile Ciurchea, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.


  Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

  Vrei sa iti faci ABONAMENT la Revista Health, online sau în format tipărit ? CLICK AICI

  Va aducem la cunostinta decizia Colegiului Medicilor din Romania ca incepand cu 01.03.2019 sa nu mai crediteze Revista Health cu credite de educatie continua. Suntem mandri totusi ca in perioada 2014-2018 am fost inscrisi in Nomenclatorul Publicatiilor Creditate de CMR si ca am primit cele doua premii din partea CMR in cadrul Galei Medica.

  Va asiguram ca depunem toate eforturile de a aduce in atentia Dumneavoastra informatii de maxim interes prin articole originale. Mai mult, vom continua in demersul nostru asumat inca de la lansarea din 2013, de a informa in egala masura medicul, farmacistul si asistentul prin articole accesibile tuturor, informarea unitara fiind un beneficiu si garanteaza cresterea calitatii serviciior acordate pacientilor.

  Revista este in continuare creditata de catre urmatoarele organizatii profesionale:

 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EFC  incepand cu 01.01.2019, prin adresa 2841/11.12.2018.
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EMC  incepand cu 01.01.2019, prin adresa 595/18.12.2018
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EMC, incepand cu 01.01.2019
 • Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

  Synevo România deschide primul său centru de recoltare din județul Mureș

  Stomatologi

  Vizualizari: 38258

  Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

  Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic și laborator, a inaugurat pe data de 8 iulie primul său centru modern de recoltare din județul Mureș. Acesta este al 35-lea județ din țară în care compania este prezentă.

  Noul punct de recoltare din județul Mureș este amplasat în apropierea spitalului județean din Târgu Mureș, pe strada Molter Karoly, Nr 3. Târgu Mureș este unul din cele mai importante centre universitare și medicale din țară.

  În noul centru de recoltare pacienții pot beneficia de analize medicale uzuale și de diagnostic avansat realizate atât din probe de sânge, cât și din probe ginecologice.

  „Synevo face anul acesta un pas important în procesul de extindere regională pătrunzând cu centre de recoltare în premieră în județe importante precum Mureș. Calitatea personalului și învățământului medical din Târgu Mureș vin în completarea paletei ample de teste pe care le punem la dispoziția pacienților. În acest moment putem realiza peste 2.000 de teste, unele dintre ele foarte complexe și avansate”, a declarat Radu Piciu, Director Regional pentru zona Centru Synevo România.

  Synevo România este cel mai mare furnizor de servicii de diagnostic și de laborator din România. Anul trecut peste 2,9 milioane români au accesat serviciile laboratoarelor Synevo, iar numărul total de teste efectuat a fost de 16,4 milioane, în creștere cu 9% față de anul anterior.

  Cererea în creștere pentru servicii de diagnostic de calitate, precum și extinderea rețelei Synevo la nivel național au determinat compania să investească în îmbunătățirea automatizării etapelor pre și post analitice din Laboratorul Central Synevo. În acest sens, compania a achiziționat anul trecut un nou echipament Cobas complet, unic în România, pentru care a alocat fonduri totale de 1,1 milioane euro.

  De la începutul acestui an Synevo a mai lansat 11 puncte de recoltare în județele Arad, Timiș, Ploiești, Vaslui, Suceava, Călărași, Constanța, Covasna, Sibiu și București, la care se adaugă un laborator modern inaugurat în orașul Ploiești.


  Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

  Vrei sa iti faci ABONAMENT la Revista Health, online sau în format tipărit ? CLICK AICI

  Va aducem la cunostinta decizia Colegiului Medicilor din Romania ca incepand cu 01.03.2019 sa nu mai crediteze Revista Health cu credite de educatie continua. Suntem mandri totusi ca in perioada 2014-2018 am fost inscrisi in Nomenclatorul Publicatiilor Creditate de CMR si ca am primit cele doua premii din partea CMR in cadrul Galei Medica.

  Va asiguram ca depunem toate eforturile de a aduce in atentia Dumneavoastra informatii de maxim interes prin articole originale. Mai mult, vom continua in demersul nostru asumat inca de la lansarea din 2013, de a informa in egala masura medicul, farmacistul si asistentul prin articole accesibile tuturor, informarea unitara fiind un beneficiu si garanteaza cresterea calitatii serviciior acordate pacientilor.

  Revista este in continuare creditata de catre urmatoarele organizatii profesionale:

 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EFC  incepand cu 01.01.2019, prin adresa 2841/11.12.2018.
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EMC  incepand cu 01.01.2019, prin adresa 595/18.12.2018
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2019, cu 5 EMC, incepand cu 01.01.2019
 • Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

  APAH-RO trage un semnal de alarmă

  ”Fără testare în toate zonele defavorizate și programe pentru neasigurați obiectivul de eliminare a hepatitelor va fi greu de atins” Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) marchează […]

  Infografic: Generația Net nu-și protejează suficient starea generală de sănătate

  Un studiu realizat recent de Sanofi a arătat că trei sferturi dintre consumatorii Generației Net (cei născuți între 1981 și 1996) declară că își mențin un nivel bun […]

  Precizări despre modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale

  Ca urmare a afirmațiilor contradictorii apărute în spațiul public referitoare la platforma informatică PIAS și la modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale aflați în contract […]

  Buhuși, capitala îmbunătățirii calității actului medical

  Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale România, în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și cu Spitalul Orășenesc Buhuși au organizat, în zilele de 31 […]

  Despre revoluția digitală în sănătate și tehnologii care pot prelungi durata de viață

  Despre revoluția digitală în sănătate și tehnologii care pot prelungi durata de viață la peste 100 de ani: experți globali din domeniul eHealth vin la București Acum 150 […]

  Rexona mobilizează românii într-o campanie unică

  3.000.000 de pași și mii de români alături de Simona, într-o campanie de susținere a campioanei la cel mai important turneu Grand Slam din Franța După ce au […]

  Reglementarea suplimentelor alimentare în UE 2019

  Reglementarea suplimentelor alimentare în UE va fi dezbătută în cadrul conferinței FOOD SUPPLEMENTS IN THE EU în 12 iunie 2019 Romania deține președinția UE în acest an, iar […]

  Anul 1 de GDPR: peste 200.000 de cazuri raportate

  Agentiile nationale responsabile cu Protectia Datelor cu Caracter Personal au raportat amenzi in valoare de 56 milioane de euro pe parcursul primului an de GDPR. Printre cele mai […]

  Un oraș întreg dispare din România, în fiecare an

  • Accidentele vasculare cerebrale ucid 54.000 de persoane în fiecare an, în România; • În următorii 15 ani numărul românilor care vor deceda din cauza AVC va ajunge […]

  Diagnosticare, tratament și recuperare pentru pacienții cu afecțiuni neurologice

  Neuroaxis și Centrul Medical Provita, două clinici importante din București, își unesc echipele medicale, infrastructura și tehnica medicală pentru a oferi pacienților cu afecțiuni neurologice din România acces […]

  MINISTERUL SĂNĂTĂȚII — FINANȚARE ÎN VALOARE DE 7 MILIOANE DE LEI

  Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea cheltuielilor de investiții pentru achiziționarea unui sistem inovator de neuronavigație, a două aparate RX mobile cu braț C și reconstrucție 3D,  a unui […]

  Există sarcină fără simptome? Iată ce trebuie să știi

  Nu este ceva neobisnuit sa te gandesti la sarcina si sa iti treaca prin minte un sir nesfarsit de simptome, de la greata de dimineata, arsurile la stomac […]

  Ziua Națională a Inimii

  Ziua Națională a Inimii, sărbătorită pe 4 mai, reprezintă prilejul de a conștientiza că bolile cardiovasculare reprezintă, în continuare, principala problemă de sănătate în România. Conform specialiștilor, la […]

  Creștere de 41,2% a veniturilor Medicover și Synevo în România în primul trimestru al anului 2019

  Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm – a prezentat astăzi raportul interimar pentru primul trimestru al anului […]

  Conferinta Nationala a Asociatiei Melanom Romania- 2019 Comunicat de presa

  Melanomul este un cancer extrem de agresiv care afecteaza in general tinerii, fiind responsabil de 75% dintre decesele cauzate de cancerele de piele. Conform estimarii Globocan, in anul […]

  Baylab, ediţia VI: un nou format, aceeaşi experienţă educaţională de top

  Laboratorul de Ştiinţe Bayer – îşi redeschide porţile începând din 6 mai, în România şi Republica Moldova. Formatul ediţiei de anul acesta, în premieră la nivel național, oferă […]

  Secom organizează o conferință educativă despre burnout, sindromul epuizării profesionale

  Potrivit unui studiu recent, 8% dintre români sunt afectați de burnout * Secom®, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, a organizat pe 9 mai 2019, în […]

  Abordarea cosmetologică în tratamentul nonfarmacologic al patologiei dermatologice

  Etiologia complexă și spectrul larg de manifestări clinice la nivelul sistemului intertegumentar fac ca tratamentul patologiilor dermatologice sau a imperfecțiunilor considerate inestetice să reprezinte de multe ori o […]

  Anxietatea – când frica preia controlul asupra vieții tale

  Anxietatea face parte din viaţa omului. Este o reacţie normală, care apare atunci când ne simţim ameninţaţi sau în pericol. Ea reprezintă teama, nesiguranţa, ezitarea, intrarea într-o tensiune […]

  Boala celiacă

  DEFINIȚIE Boala celiacă este o afecțiune intestinală mediată imun, declanșată de ingestia de gluten la persoane susceptibile genetic și care are ca rezultat o reacție inflamatorie intestinală care […]