Eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare, plafon care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, acordarea creșterilor salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială, precum și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate au reprezentat principalele obiective ale discuției dintre ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și reprezentanții Federației Sanitas la întâlnirea de astăzi.
O posibilă soluție avansată este EXCLUDEREA din limita celor 30 de procente a plății suplimentare pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, precum și a plății suplimentare pentru gărzi. Ministrul Sănătății s-a angajat să prezinte premierului, în cursul zilei de astăzi, rezultatul dialogului cu reprezentanții organizației noastre, pentru a se putea lua o decizie la nivelul guvernului.
Federația SANITAS a cerut, în continuare, acordarea creșterilor salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială, precum și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate, revendicări cu care a declanșat programul de proteste.
”Contrar unor declarații din spațiul public, noi, SANITAS, considerăm că modificarea Legii 153/2017 este singura soluție pentru un sistem de salarizare corect și nediscriminatoriu în sănătate și asistență socială. În forma actuală a legii sunt multe inechități și omisiuni ce trebuie rezolvate. În discuția de astăzi cu reprezentanții Ministerului Sănătății s-au atins mai multe probleme pe acest subiect. Dar până la materializarea promisiunilor guvernamentale, Federația SANITAS respectă decizia Consiliului Național SANITAS privind programul de proteste, respectiv organizarea grevei de avertisment în data de 7 mai și declanșarea grevei generale începând cu 11 mai. Vrem să vedem o soluție clară, completă, asumată și adoptată de guvern, astfel încât nici un angajat din sănătate și asistență socială să nu mai înregistreze pierderi de venituri salariale”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele Sanitas, potrivit unui comunicat de presă al Federației.
La rândul său, ministrul Sănătății a promis că va înainta premierului aceste revendicări. “Voi prezenta astăzi premierului propunerile sindicatelor pentru rezolvarea problemelor legate de veniturile din sistemul sanitar. Aceste propuneri coincid în mare parte cu cele transmise premierului de către managerii de spitale. Va fi necesară o analiză foarte atentă și efectuarea unor simulări, astfel încât în urma modificărilor pe care le vom face nimeni să nu piardă din veniturile obținute deja. Pe de altă parte, una dintre solicitările sindicatelor referitoare la demararea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă este ca şi rezolvată, în sensul că vom demara aceste negocieri. Cu siguranță se vor gasi soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Pentru noi este important ca pacienții să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.
Demersuri pentru revizuirea modului în care sunt acordate veniturile personalului medical
02.05.2018 CarieraVizualizari: 44977
Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.
Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite de catre urmatoarele autoritatile profesionale.
- Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC
- OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
- Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
- Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.
Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE
CURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - “Confidențialitatea serviciului farmaceutic, între obligație etică și obligație legală”
Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.
Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.
Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.