Lecitina VITAQUELL – alimentul „minune” pentru ficat, creier şi colesterolul crescut după Sărbători

Comunicate

Vizualizari: 4842

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Studiile de specialitate au demonstrat că structură şi biochimia creierului depind de nutriţie. Astfel, nutrienţii corespunzători furnizează blocurile biochimice ale întregului organism, de aceea este important să cunoaştem „hrana” necesară pentru a avea o dietă adecvată care să asigure sănătatea creierului şi a corpului nostru.

Perioada de repaus asociată cu sărbătorile de iarnă, mesele bogate în grăsimi şi mai ales în zahăr au contribuit la creşterea colesterolului nociv organismului, la o lenevire a activităţi cerebrale reduse şi la probleme ale funcţionalităţii ficatului. În compoziţia lecitinei VITAQUELL Lecitina granulară Pură Fit & Vital se regăsesc substanţe importante pentru organism: colină, inozitolul şi acizii graşi nesaturaţi, elemente contitutive ale celulelor nervoase care îmbunătăţesc funcţiile cerebrale, stimulează scăderea colesterolului şi îmbunătăţesc structura şi funcţionalitatea ficatului.

Cercet. Dr. Horaţiu Albu, master în biologie moleculară, explica importanţa nutrienţilor pentru dezvoltarea şi funtionearea creierului şi a întregului organism. El spune că o astfel de lecitina, utilizată în cantităţi corespunzătoare poate fi soluţia perfectă pentru a recreea o dietă echilibrată şi sănătoasă care să ajute la funcţionarea corespunzătoare a creierului, ficatului şi să aducă şi o normalizare a colesterolului.

Lecitina conţine unii dintre nutrienţii esenţiali necesari creierului şi ficatului

60% din creier este format din grăsime sau din compuşi ce conţin grăsimi. Acizii graşi esenţiali şi fosfolipidele sunt printre cele mai importante grăsimi sănătoase care sunt necesare creierului. Ele sunt necesare atât pentru dezvoltarea acestuia cât şi pentru funcţionarea lui fiind importante pentru gândire, memorie şi starea emoţională echilibrată.

Acizii graşi esenţiali. Două grăsimi – acid eicosapentaenoic (EPA) şi acid docosahexaenoic (DHA), sunt necesare pentru dezvoltarea normală a creierului, ochilor şi a sistemului nervos. EPA şi DHA sunt încorporate în pereţii celulelor creierului şi cresc activitatea genelor implicate în activitatea de neurotransmiţător şi conexiuni între celulele creierului. Ei sunt produşi în organism pornind de la acidul alphalinolenic pe care lecitina VITAQUELL îl şi conţine.

Fosfolipidele. Sunt două fosfolipide dietetice principale (fosfatidilserina - o combinaţie dintr-o grăsime cu fosfor şi aminoacidul serina şi fosfatidilcolina – o combintie a unei grăsime cu fosfor cu colină) care sunt încorporate în membranele celulelor creierului şi îmbunătăţesc comunicarea dintre celule, memoria, starea de spirit şi pot încetini progresia de declin cognitiv legată de înaintarea în vârstă.

Vitaminele din grupul - au diverse roluri în susţinere a nivelului energetic a neuronilor şi în consecinţă a stării de spirit. Astfel, vitaminele B6, B12 şi acidul folic sunt necesare pentru a creea neurotransmiţătorii iar vitaminele B1, B2, B3 sunt implicate în procesul de producţie de energie neuronală.

Rolul Colinei în organism

Colina este un nutrient esenţial, solubil în apă, care este de obicei grupat în complexul vitaminelor B. Compusul este absolut necesar pentru funcţiile sale implicate în menţinerea structurii celulare, transportul nutrienţilor şi în metabolism. Deşi este sintetizat în cantităţi mici şi în ficat, o cantitate semnificativă de colina trebuie adăugată prin dieta pentru a menţine sănătatea organismului şi în special a creierului şi ficatului, mai ales în perioadele în care acestea sunt suprasolicitate”, afirma specialistul.

Colina acţionează în:

Integritatea structurală a membranelor celulare unde joacă un rol esenţial în sinteza fosfolipidelor, fosfatidilcolinei şi sfigomielinei, componentele structurale cheie ale membranei celulare umane.

Metabolismul şi buna funcţionare hepatică. Cercetările au arătat că deficienţa de Colina duce rapid la sindromul metabolic (o afecţiune care implică rezistenta la insulina, trigliceride serice crescute, creşterea colesterolului seric) a obezităţii dar şi a bolii ficatului gras non-alcoolic.

Bună ctivitatea şi dezvoltarea a sistemului nervos: Colina este esenţială în formarea neuronilor colinergici care formează mari porţiuni ale creierului, sistemului nervos parasimpatic şi simpatic. Este, de asemenea, un precursor al neurotransmiţătorului acetilcolina, implicat în funcţionarea musculară, memorie, învăţare dar şi alte alte procese vitale.

Prevenirea cancerului şi rol anti-inflamator: Studiile arată în mod constant că persoanele cu dietele bogate în Colina au cele mai scăzute niveluri de markeri inflamatori. În plus, oamenii care au deficit de Colina par a avea o creştere semnificativă a daunelor ADN-ului şi a riscului de cancer.

Creştere intrauterină: Este deosebit de importantă pentru femeile care sunt însărcinate sau care alăptează să mănânce alimente bogate în Colină! Acest nutrient joacă un rol important în dezvoltarea creierului şi a sistemului nervos ale fătului. Deficienţa de Colina în timpul sarcinii a fost legată de probleme de memorie şi de învăţare pe termen lung în cazul copiilor.

Beneficiile dietei imbpogatite cu lecitina VITAQUELL

Lecitinele granulare din soia sunt printre cele mai pure şi eficiente de pe piaţă. Spre exemplu VITAQELL Lecitina granulară Pură Fit & Vital are o mare puritate lecitinica cu 97% fosfolipide şi un factor Colinic de 20. Lecitinele participă la metabolizarea normală a homocisteinei, la menţinerea în limite normale a metabolismului lipidic şi contribuie la normalizarea funcţiei hepatice.

Aceasta lecitină granulare din soia are un conţinut extrem de ridicat de acizi graşi polinesaturati esenţiali 0mega 6 şi Omega 3, acid linoleic respectiv alfa-linolenic. Acest fel de lecitina este un aliment şi nu un supliment alimentar şi se pot consuma ca atare sau combinat cu alte alimente. Datorită îmbunatăţirii funcţiilor cerebrale şi a memoriei aduse de cantităţile consistente şi regulate de lecitina aduse prin alimentaţie acestea sunt eficiente în perioadele de activitate intelectuală intensă şi studiu, nevroze, ateroscleroza, degenerescenta cerebrală, maladie Alzheimer, boli infecţioase, autoimune, traumatisme, intervenţii chirurgicale, cancere. Datorită îmbunatăţirii performanţelor fizice şi a rezistenţei sistemului muscular acestea snt prescrise în cazul unui efort fizic intens, în convalescenţă după boli consumptive inclusiv după terapia oncologică, în stadiile incipiente de malnutriţie, pentru stimularea scăderii colesterolului, pentru îmbunătăţirea structurii şi funcţionalităţii hepatice”, explica dr. Horaţiu Albu.

O dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos sunt esenţiale pentru o viaţă lipsită de probleme, un organism puternic şi un creier dezvoltat.

VITAQUELL Lecitina granulară Pură Fit & Vital este eficientă în orice dietă, recomandarea de consum fiind zilnică, cu 1-4 linguri în cazul adulţilor şi 0,5-2 linguri pentru copii. Ea este deja disponibilă în multe farmacii şi magazine specializate, însă puteţi să le comandaţi online pe www.farmaciaortomoleculara.ro unde veţi găsi informaţii suplimentare, dar şi o întreagă gamă de produse extrem de interesate, unele cu preţuri promoţionale.

VITAQUELL Lecitina granulară Pură Fit & Vital costă 46,70 lei fără diferitele discounturi posibile şi are un conţinut net de 250g.

Pentru informaţii suplimentare sunaţi la 0721 328 509!

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Comunicate

Vizualizari: 825278

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Comunicate

Vizualizari: 474250

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 - https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a. Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV). Aplicația RENV este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREUnu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Pacienții diagnosticați cu tuberculoză, tratați în ambulatoriu, vor primi indemnizație lunară de hrană

Conform documentului comun, pacienții diagnosticați cu tuberculoză -TB (adulți și copii) și tratați în ambulatoriu vor beneficia de o indemnizație lunară de hrană, fără întrerupere, atât în faza […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Webinar: Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale

Accesul pacienților la anumite servicii medicale a fost restricționat. Activitatea dumneavoastră a fost adaptată contextului actual epidemiologic. Personalul medical a fost și este orientat, în special, către numărul […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat *Hotărârea de Guvern privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România* Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul […]