Lupuleasa: Farmaciștii premiați pentru ca nu și-au părăsit postul de grăniceri ai sănătății publice

Farmacisti

Vizualizari: 3845

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Începând cu anul viitor un prim pas va fi acela prin care și farmaciștii rezidenți vor primi o bursă și, nu în ultimul rând,  farmaciștii din spitale vor avea o salarizare mai bună decât au astăzi, pentru că și farmacistul din spital trebuie privit ca medicul care lucrează în spital. Este o preocupare, o rezultantă a discuțiilor pe care le-am avut cu Colegiul Farmaciștilor din România, cu care am pus bazele unui parteneriat apt să ducă la îmbunătățirea acestei activități”, este promisiunea adresată de Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, farmaciștilor din țară în cadrul Galei Farmaciștilor

din România 2013.

GALERIE FOTO:

<
>

Activitatea farmaciștilor, a profesorilor universitari din domeniul farmaceutic, campaniile sociale inițiate în acest domeniu, jurnaliști și publicații de specialitate au fost nominalizați și premiați în cadrul celei de a doua ediții a Galei Farmaciștilor România 2013, organizată de Colegiului Farmaciștilor România, în data de 4 decembrie. Au fost premiate cercetarea științifică, profesionalismul din domeniul farmaceutic, dedicarea și empatia aflate în slujba bolnavului în farmacie. ”La cea de a doua ediție, dorința noastră este de a-i sărbători cu drag pe aceia dintre noi care cu muncă cinstită, sârguincioși și folositori societății nu și-au părăsit ani mulți postul de grăniceri ai sănătății publice”, a spus cu mândrie în glas prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor România.

 

Rugăminte pentru farmaciști

img_0190-300x200Implementarea cardului național de asigurat, în anul 2014, are nevoie de sprijinul farmaciștilor, motiv pentru care dr. Cristian Bușoi, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, prezent la Gala Farmaciștilor, a lansat o invitație membrilor breslei de a sprijini proiectul strategic al CNAS. ”Fiecare dintre noi știe că pacientul trebuie să fie în centrul atenției sistemului de sănătate și rezolvarea  problemelor, așteptărilor, nevoilor pacienților trebuie să fie esența menirii noastre.  Va rog să sprijiniți, cât de mult puteți în anul 2014, proiectul strategic cel mai important al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care este implementarea cardului național de asigurat. Sper ca anul viitor cei 15 milioane de asigurați din România, peste 18 ani, să beneficieze de un card, să îl folosească și să avem mai multă eficiență și transparență în sistemul de sănătate public din România”, s-a adresat dr. Cristian Bușoi farmaciștilor prezenți în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă din București.

Premii pentru excelență în domeniul farmaceutic

Premiul pentru cel mai activ colegiu din țară, premiul pentru excelență în cercetare farmaceutică, premiu pentru cea mai activă asociație/ligă studențească a studenților farmaciști, premiul pentru jurnalism în presa farmaceutică, presa scrisă online, audio /video cu subsecțiunea reviste/ site-uri, premiu pentru campanii sociale de informare, premiu de excelență pentru decani ai facultăților de farmacie, premiu de onoare pentru întreaga activitate în farmacie, premiul special al juriului, premiul de onoare pentru farmacie -subcategorii farmacie rurală, individuală, de lanț, de spital, premiul pentru carte farmaceutică au fost o parte dintre surprizele serii din data de 4 decembrie.

img_0178-300x200Premiul pentru “Carte Farmaceutică” a fost acordat “Ghidului Farmacistului în comunicarea cu pacientul”, autori: farm. Aura Rusu, farm. Gabriel Hâncu, psiholog Marina Dorina Pașca din Târgu-Mureș. ”Deoarece a comunica nu întotdeauna înseamnă a vorbi , vă comunic că sunt extrem de onorată să primesc astăzi, aici, acest premiu în numele meu și a colegilor mei”, a precizat emoționată farmacista  Aura Rusu, premiul său fiind înmânat de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Același premiu a fost acordat și volumului “Vitaminele în procesele metabolice”, autor: prof.univ. dr. farm. Niculina Mitrea, București. ”Farmacistul când onorează  o rețetă, se onorează pe el însuși. Și modul cum o onorează este foarte important”, a spus câștigătoarea.
În continuare, premiul pentru “Excelență în Cercetare Farmaceutică”  a fost acordat  prof. univ. dr. farmacist Sorin Leucuța, Cluj. ”Aș vrea să îmi exprim bucuria față de Colegiul Farmaciștilor că a inițiat acest sistem de promovare a unor personalități din rândul lumii farmaceutice. Pentru că înmulțirea acestora va duce la întărirea uneia din calitățile profesiei și anume puterea ei”, a  spus prof. univ.dr. farm. Sorin Leucuța.
Premiul pentru „Cel mai activ Colegiu” a fost acordat Colegiului Farmaciștilor Giurgiu, premiul pentru “Cea mai activă asociație studențească”: Societatea Studenților în Farmacie București, iar premiul publicului pentru „Cea mai activă asociație studențească”:Asociația Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș.

”Cu un mojar și pistil se pot face minuni”

img_0204-300x200Prin formarea sa farmacistul trebuie să fie un adevărat profesionist al sănătății. Își asumă responsabilitatea pentru fiecare prescripție medicală pe care trebuie să o controleze, transmite informațiile precise și produsele pacienților, cărora trebuie să le explice tratamentul, este un garant al bunei eliberări a medicamentelor. Și ani la rând experiența cimentează cunoștințele deținute și împărtășite pentru sănătatea pacientului. ”Avem o meserie foarte frumoasă și dacă punem accent pe profesie o să fim fericiți. Și aș mai vrea să spun că, cu un mojar și pistil se pot face minuni”, a recunoscut farm. pr. Rozalia Orban din Târgu-Mureș, câștigătoarea premiului de onoare pentru ”Întreaga activitate în Farmacie”.

Acest premiu i-a mai fost acordat și farm. pr. Floarea Ațintișan, Ploiești și farm. pr. Eugen Grovu, Brașov, care a ținut să precizeze că ”respectul pentru profesie va triumfa și în viitor”.

Nu a lipsit nici premiul pentru “Excelență pentru Decani ai Facultăților de Farmacie” care a fost acordat  prof. univ. dr. farm. Maria Dogaru de la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș.

Mulțumiri din partea Agenției Naționale a Medicamentului
Premiul de Onoare pentru farmacie – Farmacii Independente Urban i-a revenit Farmaciei Lavandule Dej, Farmaciei Academia, București și Farmaciei Miosotis, Galați; Premiul de Onoare pentru farmacie – Farmacii Independente Rural: Farmacia Hypericum, Călugăreni, Farmacia Mociu, Cluj și Darifarm Moldovița, Suceava; Premiul de Onoare pentru farmacie – Farmacii de Spital: Farmacia Spitalului Oncocard, Brașov, Farmacia Spitalului Judetean de Urgente Baia Mare și Farmacia Spitalului Clinic de Urgență Oradea și Premiul de Onoare pentru farmacie – Farmacii de lanț a fost acordat Farmaciei HelpNet 1, Timișoara, Farmaciei Sensiblu nr. 5, Târgu-Mureș și Farmaciei “Sf. Paraschieva”, Iași, iar premiul special al juriului a revenit farm. Pr. Iordache Huștiu.

img_0221-300x200Și pentru că farmaciștii sunt liantul de legătură între pacient și preparatul ”miraculos”-medicamentul, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului au reiterat nevoia de consolidare a parteneriatului deja existent, farmacist-ANM, privind monitorizarea medicamentului în circuitul terapeutic. ”Mulțumiri colegilor din farmacie, din industria farmaceutică, pentru începutul  timid, dar promițător, al realizării unui parteneriat cu Agenția Națională a Medicamentului  în ceea ce privește transmiterea reacțiilor adverse, monitorizarea reacțiilor adverse, monitorizarea siguranței medicamentului în circuitul terapeutic și nu în ultimul rând respectarea reglementărilor în domeniul publicității medicamentului de uz uman”, a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al ANM.

 

Comunicarea și campaniile sociale, la loc de cinste

Comunicarea și campaniile sociale au fost alte două segmente pe care Colegiul Farmaciștilor România le-au premiat  în cadrul Galei Farmaciștilor. ”Dacă vorbim de comunicare, o etapă importantă înaintea gândirii și a acțiunii, aș avea o mică rugăminte: haideți să folosim cu mai mare zgârcenie termenul populație. Sistemul nostru de sănătate, în parte are problemele pe care le are și din cauză că este gândit și perceput pentru a satisfacenevoile populației.  Populație este un termen valid din punct de vedere lingvistic , însă conține o ambiguitate de care ar fi bine să ne îndepărtăm pentru că nevoile sunt fie la nivel de element și atunci putem vorbi de individ, persoană sau cetățean, fie la nivel de ansamblu și atunci vorbim de popor, națiune și în cazurile fericite de cultură”, a precizat Petru Crăciun, directorul general al Cegedim România.

img_0339_profil1-300x168Premiul pentru “Jurnalism în presa farmaceutică” a fost acordat  redactorului șef al Revistei MedFarm, Arina Moldovan, premiul pentru “Jurnalism în presa farmaceutică – reviste/site-uri”: PaginaFarmaciștilor.ro, iar premiul publicului pentru “Jurnalism în presa farmaceutică – reviste/site-uri”: Revista MedFarm, Târgu-Mureș.

n ceea ce privește campaniile sociale „cuvintele care pot caracteriza această secțiune sunt co organizată de Colegiului Farmaciștilor România, în data de 4 decembrie mpetiție, dârzenie, frumusețe, bucurie și promisiune de viitor”, a spus Mirela Rădulescu, director de comunicare și imagine al Colegiului Farmaciștilor România.  Premiul pentru “Campanii Sociale și de informare” a fost acordat Asociației “Ana și copiii” și Law Gravity – Farmexpert, iar premiul Publicului s-a acordat Campaniei Poveștile Vertijului – o campanie Abbott.”Pentru Abbot e doar o confirmare că facem ceea ce trebuie și o să continuăm să facem și alte campanii în acest sens și, aici, o să avem nevoie de sprijinul farmaciștilor pentru că și această campanie s-a făcut cu sprijinul farmaciștilor și al medicilor. Fiecare efort contează și va duce țara mai departe”, s-a adresat publicului Adrian Grecu, managerul general al Abbot România.

 

 Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.

Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite  de catre urmatoarele autoritatile profesionale. 
 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC 
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC  
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
 • Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARECURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - Confidențialitatea serviciului farmaceutic,  între obligație etică și obligație legală”

Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.

Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.

Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.

Platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Farmacisti

Vizualizari: 320161

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.

Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite  de catre urmatoarele autoritatile profesionale. 
 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC 
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC  
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
 • Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARECURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - Confidențialitatea serviciului farmaceutic,  între obligație etică și obligație legală”

Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.

Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.

Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.

Platforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Farmacisti

Vizualizari: 319385

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 - https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a. Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV). Aplicația RENV este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.

Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite  de catre urmatoarele autoritatile profesionale. 
 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC 
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC  
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
 • Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARECURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - Confidențialitatea serviciului farmaceutic,  între obligație etică și obligație legală”

Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.

Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.

Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.

Unu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Webinar: Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale

Accesul pacienților la anumite servicii medicale a fost restricționat. Activitatea dumneavoastră a fost adaptată contextului actual epidemiologic. Personalul medical a fost și este orientat, în special, către numărul […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat *Hotărârea de Guvern privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România* Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul […]

Legislație în lucru privind comercializarea și utilizarea testelor rapide de detecție a antigenelor SARS-Cov-2

Testele rapide de detecție a antigenelor SARS Cov-2, la fel ca toate dispozitive medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorilor. În România, testele rapide antigen sunt folosite […]