Masa de Crăciun, o plăcere combinată cu sănătate

Curiozităţi

Vizualizari: 2838

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Crăciunul este perioada cea mai frumoasă din an, când ne amintim de copilărie, ne bucurăm de cadouri, colinde şi zăpadă, ne întâlnim cu prietenii şi familia, încercăm să uităm de griji şi probleme. Pentru ca vraja să nu dispară şi să simţim spiritul acestei sărbători este important să avem mare grijă şi la alimentaţie, la ce consumăm şi mai ales în ce cantităţi. Un meniu în care să primeze legumele şi fructele, fără zaharuri, proteine animale sau E-uri va constitui o alimentaţie sănătoasă. Pentru cei care doresc să mănânce sănătos de Crăciun, o alimentaţie bazată exclusiv pe proteine vegetale sau cei care doresc să încerce combinaţii, respectiv cu proteine animale, Cristina Dobrin, nutriţionist-dietetician la Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life din Târgu-Mureş a alcătuit un meniu special pentru această ocazie. 

Muffins cu spanac şi ciuperci

caseta-1-300x225Ingrediente:1 cană făină integral;1 linguriţă de sare;1 plic praf de copt; busuioc, cimbru, mărar, piper, 1 praf nucşoară;1 praf scorţişoară;1 cană lapte de soia; ½ cană ulei;1 mână spanac opărit şi tocat; 1 cană ciuperci opărite şi taiate feliuţe; ½ cană cubuleţe de tofu.

Mod de preparare: se amestecă într-un bol toate ingredientele uscate (făina, praf de copt, busuioc, cimbru, mărar, piper, nucşoară, scorţişoară); separat se amestecă laptele cu ulei, spanacul şi ciupercile. Treptat se adaugă făina, amestecându-se uşor astfel să nu rămână cocoloaşe. Compoziţia se poate turna în forme de brioşe, se coc în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, 180-190 grade C .

 

caseta-2-300x225Sticks-uri din legume

Ingrediente:

Morcovi, dovlecei, tulpină de ţelină, castraveţi

Mod de preparare: se spală şi curăţă legumele, şi se taie fâşii subţiri, sub forma unor sticks-uri.

 

 

 

Bomboane „Crăiasa Zăpezii”

caseta-3-300x225Ingrediente: 1 cană nucă de cocos;1 cană lapte praf de soia; ½ cană pudră roşcove; 1 cană nuci zdrobite; ½ cană seminţe de susan sau floarea-soarelui

puţin coapte la cuptor; 1 cană fructe uscate (merişor, stafide, curmale); 1-2 linguri de scorţişoară; 1 baton de vanilie; 2-3 linguri miere (opţional); 1 lingură INKA (cafea din cereale).

Mod de preparare: se pun într-un bol toate ingredientele (cu excepţia cocosului) şi se amestecă, apoi se formează biluţe care se trec prin nucă de cocos. Se pot păstra la frigider în cutie de plastic închisă.

 

Fantezie cu banane

caseta-41-300x225Ingrediente: 2 banane; 4 beţişoare; 2 linguri pudră de roşcove; ½ baton vanilie; 1 linguriţă miere; 1 praf scorţişoară; 1 lingură cocos;1 lingură nucă măcinată; mentă proaspătă tocată mărunt.

Mod de preparare: se taie în jumătate bananele, se înfig în beţişoare şi se introduc la congelator cca 1 h. Separat se amestecă pudra de roşcove cu mierea şi câteva picături de apă dacă e nevoie, vanilie, mentă, scorţişoară. Se scot bananele din congelator se introduc prin ciocolata de roşcove, apoi prin nuca măcinată amestecată cu nuca de cocos. (se mai poate introduce aproximativ 30 minute la congelator).

 

Răsfăţ regal

caseta-51-300x266Ingrediente

Blat:2 căni de migdale/nuci crude înmuiate peste noapte; 1 cană curmale înmuiate peste noapte; miere după gust; un baton vanilie

Se pune totul în robot.

Cremă 1: 2 portocale;1 cană ananas proaspăt din compot; mentă proaspătă sau uscată; zeamă de lămâie

Se pune totul în blender.

Cremă 2: ½ cană caju/nuci braziliene; 4 kiwi, 2 mere; ½ baton de vanilie; 2-3 linguri ulei de cocos; câteva linguri de apă la nevoie

Se pune totul în blender. Într-o formă inelară de prăjitură/tort, se nivelează blatul. Se răstoarnă crema de portocale, apoi crema de kiwi, şi se pune la frigider între 1-2 ore.

 

Brioşe umplute

Ingrediente:

caseta-61-300x225Pentru blat: 3 linguri fulgi de ovăz măcinaţi; 1 linguriţă seminte de in măcinate; 1 linguriţă seminţe de susan măcinate; 1 lingură nucă măcinată; 1 linguriţă de ştevie; 1 linguriţă ulei de cocos; 2-3 linguri apă călduţă

Pentru sos: 3 linguri merişoare înmuiate peste noapte în puţină apă; 1 banană; ¼ baton vanilie; 1 linguriţă ştevie; zeamă de lămâie, mentă proaspătă; cocos pentru decor; frişcă vegetală. Se pune totul în blender (fără frişcă).

Mod de preparare blat: Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui blender. Amestecul obţinut se modelează pe forma brioşelor, se pun la cuptorul preîncălzit 10-15 minute. După ce au fost scoase brioşele din cuptor se vor umple cu sosul de merişor, sau cu frişcă vegetală. Se poate orna cu cu fructe proaspete, nucă măcinată, mentă proaspătă, nucă de cocos, etc.

 

Salată de crudităţi

 

caseta-7-300x225Ingrediente:

1 sfeclă medie; 1 felie de ţelină; 1 morcov; 1 măr; zeamă de lămâie

1 lingură seminţe de susan prăjite

Mod de preparare: se curăţă şi se spală ingredientele, apoi se răzuiesc, se condimentează cu zeamă de lămâie şi ulei după gust; se presară seminţele de susan.

 

 

caseta-8-225x300Shake „Curcubeul vitaminelor”

Ingrediente: 1 mână de spanac; 1 banană coaptă; 1-2 mere; zeamă de lămâie; 1/4 baton de vanilie; 1 felie ghimbir; 2 pahare de apă

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un blender, cu viteză mare pentru a obţine o pastă omogenă şi groasă.

 

 

Mici vegetarieni

caseta-9-300x225Ingrediente: 2 căni grâu fiert; 1 cană fulgi de ovăz; 1 cană nuci măcinate; 1 ½ cană ceapă tocată mărunt;1 ardei roşu/2-3 linguri pastă de ardei; 3 căni apă,

ulei, busuioc, oregano, mărar, sare

Mod de preparare: ceapa împreună cu o cană de apă şi busuiocul se călesc la foc mic, până când apa se evaporă. Se scoate busuiocul şi se adaugă celelalte 2 căni de apă, ardeiul şi condimentele (oregano şi mărar) se adaugă sare după gust. Apoi se adaugă grâul, nuca şi fulgii de ovăz, se amestecă bine, se adaugă 2-3 linguri de ulei, după ce au fost luaţi de pe aragaz. Se formează chiftele şi se coc în cuptor într-o tavă cu hârtie de copt, 10-15 minute, la 1800C.

 

Supă de cremă de linte

caseta-10-300x225Ingrediente: 1 cană linte crudă (înmuiată peste noapte în apă rece); 1 ceapă mică; 1 morcov; 1 cartof; ½ guile; 1 ardei; 2 căţei de usturoi; ulei de măsline; ¼  avocado; 2-3 linguri zeamă de lămâie; chimen pudră, scorţişoară şi nucşoară; seminţe de dovleac; sare şi piper; apă.

Mod de preparare: Se clăteşte cu apă rece lintea după ce a stat la înmuiat. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe. Într-o oală se pune apă la fiert cu puţină sare. Se adaugă lintea, se lasă să fiarbă pe jumătate apoi se adaugă morcovul, ceapa, usturoiul. Se fierb la foc potrivit. Se condimentează cu sare, piper, chimion, scorţişoară şi nucşoară după gust. Înainte de a pune lintea în blender, se pune separat jumătate din cantitatea de lichid. Lintea şi legumele se pasează în blender, alături de felia de avocado şi se adaugă treptat supă, astfel încât să se obţină consistenţa unei creme. La final se adaugă câteva picături zeamă de lămâie, seminţe de dovleac şi o lingură ulei de măsline

 

Tocăniţă de năut

caseta-11-300x198Ingrediente: 1 cană năut (lăsat la înmuiat peste noapte în apă rece); 2-3 bucheţele de conopidă; 1/4 praz taiat rondele; 1 căţel de usturoi tocat mărunt; jumătate ardei roşu;1 ceapă mică roşie; condimente (chimen, scorţişoară, curry, fulgi de drojdie, piper); ulei de măsline.

Mod de preparare: Se fierbe năutul. Separat se taie legumele cubuleţe şi se pun la înăbuşit (cu excepţia usturoiului). Se pune năutul fiert peste legume, se condimentează după gust cu sare, chimen, scorţişoară, fulgi de drojie, curry, se stinge focul şi se pun restul ingredientelor (usturoi, ulei).

 

Decoraţiune pentru masa de Crăciun

 

Fruit Christmas Tree

caseta-12-300x228Instrumente: Con polistiren; Sârmă/frigărui din lemn: Crenguţe de brad

Ingrediente: Mere roşii; mere galbene; Clementine; nuci; câteva felii de morcov

Mod de lucru: se spală fructele şi se sterg cu un şerveţel; se aşează conul polistiren pe o farfurie plată, apoi încep să se înfigă beţişoare în fructe iar apoi în polistiren. Se înfinge câte un rând de fructe, unul de crenguţe de brad, iar la nivelul vârfului câteva felii de morcov. Iar în vârful bradului am pus un măr roşu.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE



Concursul #AlaskaGăteșteRomânește și-a aflat câștigătorii!

Curiozităţi

Vizualizari: 239163

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ovidiu Tărbuc - Food Department - pe primul loc în clasamentul concursului "Peștele și fructele de mare din Alaska în bucătăria tradițională românească”.

6 bucătari profesioniști, recunoscuți în peisajul culinar românesc, au oferit, în primăvara acestui an, o adevărată demonstrație de talent, viziune și creativitate în cadrul concursului "Peștele și fructele de mare din Alaska în bucătăria tradițională românească”, organizat de Alaska Seafood Marketing Institute. Scopul concursului a fost informarea bucătarilor profesioniști din România despre beneficiile peștelui de Alaska pentru sănătate și despre versatilitatea și adaptabilitatea lui la bucătăria românească.

Bucătarii înscriși în consurs au realizat două rețete originale cu pește de Alaska, unul cu pește alb, cod Alaska Pollock, celălalt cu somon sălbatic Keta sau Sockeye din Alaska. Dincolo de originalitate, rețetele au fost în concordanță cu tema concursului, adaptarea peștelui de Alaska stilului tradițional românesc.

Rețetele #AlaskaGăteșteRomânește
Câștigătorul locului 1, Ovidiu Tărbuc, a cucerit publicul cu două preparate versatile, inspirate din bucărăria moldovenească și transilvăneană: papricașul și rasolul de pește. Alex Petricean, prin rețetele peștelui pe cărbune și a somonului pe frigăruie de mesteacăn verde, ne-a transpus în poveștile pescarilor și vănătorilor de demult. Conceptul din spatele rețetelor alese de Nico Lontras - duo-ul de somon sălbatic și codul de Alaska cu castraveți murați și texturi de sfeclă - îmbină tehnicile noi, elementele tradiționale românești și calitatea ingredientelor folosite. Deliberarea a fost strânsă, Ioan Șușală (Rare Foods Services) impresionând prin reinterpretarea rețetei de saramură de pește și cea a peștelui în crustă de mălai, cu diverse texturi de porumb. Peștele în mălai și saramura au fost și alegerile lui Nicolae Lică (JW Marriott Grand Hotel), alături de zacusca reinterpretată. Ema Uță (Petite Bistro) a ales să îmbine urbanul cu tradiționalul prin cele două alegeri de rețete: somonul cu spanac și zacusca de pește.

Rețetele înscrise în consurs pot fi găsite pe rețelele social media sub eticheta #AlaskaGăteșteRomânește.

Juriul internațional

Din juriu au făcut parte reprezentanți ai Alaska Seafood Marketing Institute și ai Departamentului de Agricultură al Statelor Unite în România, dar și figuri recunoscute în lumea culinară internațională: Tomi Marsh – bucătar extraordinar, unul dintre cei mai respectați căpitani de vas de pescuit și zona de sud-est din Alaska și autorul cărții “The Fishes and Dishes Cookbook”, Volodymyr Yaroslavskyi – participantul de anul trecut la evenimentul culinar din Alaska din partea Ucrainei și membru al juriului în proiectul Master Chef Ucraina, precum și Ekaterina Avdeeva, fondator al ”Intenational Chef Congress Fontegro”, tot din Ucraina.

Participanți reprezentativi din universul culinar românesc

Câștigătorul concursului va participa la o excursie în Juneau, Alaska, S.U.A, în vara anului 2019, unde va avea loc evenimentul organizat și sponsorizat anual de Alaska Seafood Marketing Institute pentru bucătarii internaționali. În timpul vizitei, grupul va învăța despre speciile de pește și fructe de mare din Alaska, va observa pescuitul comercial și va avea parte de numeroase experiențe practice. Bucătarii și mass-media vor avea ocazia să vorbească cu pescarii și biologii, să guste toate tipurile de fructe de mare și pește din Alaska, să învețe să fileteze un somon, să învețe tehnici adecvate pentru gătirea fructelor de mare congelate și să viziteze fabrici de
prelucrare a peștelui și fructelor de mare.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE



Crestere de 20% a veniturilor Medicover si Synevo din Romania

Curiozităţi

Vizualizari: 310211

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

„Dinamica piețelor pe care activăm continuă să fie favorabilă pentru principalele noastre operațiuni, cu o rată scăzută a șomajului, o bună dezvoltare economică și cerere puternică pentru servicii medicale private. Continuăm să ne axăm pe accesibilitatea și calitatea serviciilor pe care le oferim pentru a veni în întâmpinarea cererii din piață”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creștere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro. Creșterile diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.

Pe piața din România veniturile grupului au crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului anterior, atingând o valoare totală de 66 milioane euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia și Germania. Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul și clinicile Medicover) a înregistrat, după primele nouă luni ale anului venituri totale de 26,6 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 39,4 milioane euro.

„Creșterea de 25% înregistrată de Divizia de Servicii Medicale din România până la o valoare de 26,6 milioane euro arată că din ce în ce mai mulți români își doresc să fie tratați la cel mai înalt nivel medical. Creșterea vine într-o perioadă importantă pentru noi în care am reușit sa ne extindem în două noi regiuni cheie si sa ne consolidăm poziția în București în urma finalizării a trei tranzacții strategice. Vom continua să investim în dezvoltarea rețelei și să îmbunătățim experiența oferită clienților”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

Rețeaua de clinici Medicover din România a crescut cu 50% până la 37 de unități ca urmare a tranzacțiilor finalizate în primele nouă luni ale anului.

„Dorim să oferim cele mai bune soluții de diagnostic pentru pacienții din fiecare județ din România. După primele nouă luni, am reușit să ne extindem rețeaua de centre de recoltare cu 17 unități noi, având acum o prezență puternică în 30 de județe și 39 de orașe din România. În același timp, am continuat să investim în achiziția unor echipamente de laborator de ultimă generație, precum și în extinderea portofoliului de servicii pe zona de genetică și histopatologie”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Despre Grupul Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic. Compania a fost fondată în 1995 pentru a răspunde la cererea în creștere de servicii medicale de înaltă calitate din Polonia, apoi s-a extins în alte țări, pentru a răspunde unei nevoi asemănătoare. În prezent, piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și Ucraina. Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare prin două divizii - Healthcare Services și Diagnostic Services.

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de peste 23 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste în capitală – Spitalul Medicover – și în Oradea – Spitalul Pelican. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.

Despre Synevo România

Synevo este liderul în diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administra o rețea națională de 16 laboratoare și 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproape 15 milioane de teste.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995.

 

 

 

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE



Perturbatori endocrini, bănuiți că se află în alimentele europenilor, potrivit unui ONG francez

Urme ale unor substanţe bănuite că ar fi perturbatori endocrini se găsesc în alimentele consumate de europeni, a avertizat marţi ONG-ul francez Generations Futures, care pledează pentru ca […]

Contraceptia de urgenta a evoluat!

Contactele sexuale nu s-au schimbat foarte mult de-a lungul timpului, insa metodele contraceptive au evoluat. Nu sunt putine cazurile in care se poate intampla sa ai nevoie de […]

A apărut periuţa de dinţi pentru leneşi

Conform Mediafax, pentru cei cărora le este lene să se spele pe dinţi sau pentru care această activitate este neplăcută, o companie a lansat un dispozitiv care curăţă […]

Dicționar de perle farmaceutice

Zilnic in farmacie ne confruntam cu situatii care ne pot pune in dificultate. Pacienti care in lipsa unor retete sau documente scrise ne solicita un medicament al carui nume nu […]

Ce se intampla in corpul tau daca consumi turmeric zilnic!

Studiile arata ca curcumina, un compus bioactiv din turmeric, poate trata depresia, anxietatea, imbatranirea creierului si oricare stare anormala in care este prezenta inflamatia. Dar din pacate, extrem […]

5 probleme dentare tratate cu fatetele dentare!

Potrivit studiilor cererea de tratamente de esteticacontinua sa creasca, fatetele dentare fiind pe primul loc in preferintele celor care isi doresc un zambet frumos, dar si sanatos, avand […]

Vrei sa stii ce se intampla in organism in timpul detoxifierii?

Primavara si vara ne aduce vreme frumoasa si calda, oferind o oportunitate ideala pentru a ne detoxifia organismul. Studiile arata ca procentul persoanelor care adopta o cura de […]

Studiu: Atitudini și percepții despre bolile mintale în cadrul populației României

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) a prezentat, într-un eveniment desfășurat la Reprezentanța Comisiei Europene, rezultatele studiului “Atitudini și percepții asupra bolilor […]

4 probleme cu care femeile se confruntă primăvara

Primăvara este sezonul care aduce nevoia de schimbare în rândul femeilor. Fie că vorbim despre igiena intimă, managementul greutății, astenia de primăvară sau de un refresh al organismului, […]

Sanatatea gingiilor este doar una dintre cele sase metode de a combate alergiile de primavara!

80% dintre romani sufera de gingivita, o infectie a gingiilor care poate afecta sistemul imunitar, dar si intreaga sanatate a organismului. Acest aspect este important deoarece, in majoritatea […]

Cati romani merg la stomatolog in fiecare an

In Romania sunt deschise peste 12.500 de cabinete stomatologice private si doar 1.500 de cabinete publice. Studiile confirma faptul ca romanii viziteaza cel mai rar medicul stomatolog, 58% […]

Analiză Oxford Economics: cum poți crește productivitatea și satisfacția angajaților

Pentru a înțelege mai bine felul în care angajații se simt și lucrează la locul de muncă, Plantronics și Oxford Economics au realizat un studiu axat pe dorințele […]

7 beneficii uimitoare ale lăptişorului de matcă

Ai imunitatea scăzută, iar colsterolul îţi afectează sănătatea? Suferi de stres şi ai probleme cu tensiunea arterială? Dacă te confrunţi cu oricare dintre problemele menţionate şi îţi doreşti […]

Câţi părinţi romani recoltează celule stem

7% din noii părinţi din România recoltează celule stem anual din cordonul ombilical la naşterea bebeluşilor, un procent în permanentă creştere, deşi natalitatea este în scădere cu 4-10% […]

Tratamentul fără corticoizi a psoriazisului, mătreţii, dermatitei atopice şi seboreeice

Best seller mondial în tratamentul fără corticoizi a psoriazisului, mătreţii, dermatitei atopice şi seboreeice Nu este nimic mai rău decât să observi fulgi albi pe haine, chiar dacă […]

5 cele mai iesite din comun sfaturi de ingrijire a pielii, in sezonul rece

Îngrijirea pielii este un ritual sacru pentru majoritatea femeilor. Indiferent de anotimp, vârstă sau mediu, pielea are nevoie de permanentă hidratare și îngrijire. Iarna însă, atunci când temperaturile […]

De ce apar maselele de minte? Iata rolul lor!

Odata cu intrarea in etapa de maturitate, maselele de minte isi fac simtita prezenta. Molarii de minte – al treilea molar – sunt ultimul set de dinti, care […]

Proteine animale vs proteine vegetale într-o dietă echilibrată

”Mineralele alcaline neutralizează acizii care se găsesc în cantitate mare în organismul nostru”, a precizat medicul gastroenterolog Ana Bratu, la lansarea apei minerale terapeutice Malnaş. Depozitele de grăsime […]

Nu poți dormi noaptea? Ai reglat corect temperatura?

Mulți oameni se plâng că nu dorm bine noaptea, că se trezesc din somn și că nu mai pot adormi la loc. Majoritatea dau vina pe tot felul […]

[VIDEO]Mușcătura de țânțar la microscop

  Filmarea a fost realizată sub microscop pe un şoarece anesteziat şi dezvăluie atacul unui ţănţar purtător de malarie. S-a observat că ţânţarii purtători ai parazitului malariei au […]