Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

NEWS FEEDS

Selectează judet:

Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea plăţii cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2022

MINISTERUL SANATATII

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea plăţii cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2022.
Actul normativ aprobă suma de 8.823 euro pentru plata cotizaţiilor şi a taxei din acest an, în vederea interconectării Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) cu instituţii similare internaţionale, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate.

Plata taxelor si a cotizatiilor este anuală și reprezintă o condiție obligatorie pentru păstrarea calității de membru a Registrului în cadrul organizațiilor internaționale care permit identificarea donatorilor compatibili de celule stem hematopoietice în baze de date internaționale și probează calitatea și securitatea serviciilor furnizate.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) a fost înfiinţat în anul 2009 pentru a da o șansă de vindecare pacienților cu boli hematologice maligne, cu evoluție severă, care nu pot face autotransplant şi care nu au nici donator înrudit.
Până în prezent, sunt peste 83 600 donatori voluntari înscriși în Registrul Național al donatorilor voluntari de celule stem hematopoetice, 352 pacienți transplantați și 33 pacienți în așteptarea unui donator.
Mai multe detalii despre cum poate cineva deveni donator voluntar pot fi găsite pe site-urile registrului: www.registru-celule-stem.ro; www.rndvcsh.ro și pe canalele sociale ale acestuia.
Informații despre înscrierea online în Registru se pot afla accesând linkul: https://www.registru-celule-stem.ro/implicate/.

Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”

MINISTERUL SANATATII

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 153/2018.

Prin acest act normativ se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020.

Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

A decedat cercetătoarea Sylvia Hoișie, cea care a inventat Polidinul

MEDICALNET

A decedat medicul cercetător Sylvia Hoișie, au anunțat reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Hoișie a devenit celebră după ce a inventat, în...

Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea Hotărârii Guvernului nr.892/1998 privind înființarea Companiei Naționale ”Unifarm” S.A

MINISTERUL SANATATII

Contact:  Monica Vidan de la Direcția legislație, contencios și guvernanță corporativă,

telefon 0213072601,

e-mail: monica.vidan @ms.ro.
Afisat de la 25-05-2022 pana la 25-06-2022

HG UNIFARM 892_1998

NF HG UNIFARM 892_1998

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro,
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ

Pastilele cu iod se vor găsi în farmacii, însă vor fi eliberate doar cu rețetă

MEDICALNET

După ce medicii de familie au refuzat să distribuie populației pastilele cu iodură de potasiu, Ministerul Sănătății a găsit o rezolvare. Astfel, pastilele vor...

Conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii (AMS)

MINISTERUL SANATATII

În perioada 22-24 mai 2022, conf. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății participă la cea de-a 75-a Adunare Mondială a Sănătăţii (AMS), reuniune care se desfășoară în Elveția, la Geneva.
Oficialul român este însoțit de prof. univ. dr. Florentina Furtunescu, medic primar în Institutul Național de Sănătate Publică.
În fiecare an, în luna mai, oficiali cu funcții de înaltă responsabilitate în domeniul sănătății din statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății participă la Adunarea Mondială a Sănătății pentru a adopta direcțiile politicilor de sănătate la nivel global.
Anul acesta, sesiunea AMS are ca temă “Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”, în contextul conflictului din Ucraina.
În plen și în cele doua comisii ale AMS se discută teme de interes pentru sistemele de sănătate, precum: pregătirea și răspunsul sistemelor de sănătate pentru urgențele de sănătate publică; acoperirea universală cu servicii de sănătate; prevenirea și controlul bolilor infecțioase; strategiile globale de accelerare ale eliminării cancerului de col uterin; Conveția –Cadru pentru controlul tutunului; îmbunătățirea proiectării și implementării politicilor pentru tratarea bolilor netransmisibile și prevenirea factorilor de risc în situații de urgență umanitară; planul intersectorial de acțiune privind epilepsia și alte tulburări neurologice s.a.

România consideră că tema generală a acestei sesiuni anuale (“Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate”) este bine aleasă și încurajează toate țările să participe la discuția privind identificarea acțiunilor concrete de sprijin a Ucrainei.

Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că numai lucrând împreună reușim să obținem un răspuns adecvat la amenințările globale pentru sănătatea publică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a reafirmat parteneriatul solid dintre România și OMS și a transmis aprecierea pentru eforturile organizației de a ghida și asista țările membre în gestionarea crizelor medicale.

Proiectul de Ordin privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populație.

MINISTERUL SANATATII

Contact:  Avian Pop,

telefon: 021.3072.664
Afisat de la 24-05-2022 pana la 24-06-2022

Ordin IOD

Referat de aprobare ordin IOD

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro,
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ

CGM Software Romania este partenerul principal al celei de-a doua ediții a H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon

GLOBAL MANAGER - SPITALE

CGM Software Romania este partenerul principal al celei de-a doua ediții a H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon și oferă echipei câștigătoare un premiu în valoare de 1500 de euro. Înscrierile sunt deschise până pe 10 iunie. Încă mai ai timp să te înscrii și să câștigi unul din premiile pregătite de organizatori. Te așteptăm în competiție! Mai multe detalii, aici: H3 – HEALTHCARE IN HOSPITALS...

Source

Ing. Adrian Iurcan: Indicatorii de performanță pentru sistemul de Biosecuritate Ecologică Integrată cu tehnologia UV-C BIOCOMP confirmă superioritatea față de oricare altă tehnologie

GLOBAL MANAGER - SPITALE

Pe 18 mai, a avut loc o nouă întâlnire online din seria Management Medical Modern în Spitale, pe tema INFECȚIILOR NOSOCOMIALE. La discuție au participat Dr. Vasile Cepoi – Director Direcția de Sănătate Publică Iași, în calitate de moderator și Ing. Adrian Iurcan – CEO, Biosecuritate Ecologică UV-C, Biocomp. Ing. Adrian Iurcan a explicat că: “Biosecuritatea ecologică integrată este un concept unic...

Source

Anunt rezultat selectie cereri examen DFVMR medici

ANM

DIRECȚIA FARMACOVIGILENȚĂ ȘI MANAGEMENTUL RISCULUI
Serviciul evaluare
– 1 (unu) post de medic specialist, specialitatea medicină de familie, normă întreagă, perioadă nedeterminată
– 1 (unu) post de medic primar, specialitatea medicină de familie, normă întreagă, perioadă nedeterminată;
citeste documentul …

Anunt rezultat selectie cereri examen DETM

ANM

DIRECŢIA EVALUARE TEHNOLOGII MEDICALE – Compartimentul evaluare medicală
– 1 (un) post medic specialist, specialitatea sanatate publica si management, nivel studii S, normă întreagă, perioadă nedeterminată
citeste documentul …

Ministerul Sănătății lansează în consultare publică Ghidul Beneficiarului

MINISTERUL SANATATII

Ministerul Sănătății lansează în consultare publică Ghidul
Beneficiarului și documentele suport aferente  I1 Dezvoltarea
infrastructurii medicale prespitalicești – I1.1: Cabinete ale medicilor
de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară din
cadrul PNRR Componenta C12. Sănătate.

Anexa 1 – cerere de finanțare

Anexa 2 – echipamente

Anexa 3 – declarație eligibilitate – evitarae dublei finanțări

Anexa 4 – gdpr

Anexa 5 – Grila Apel necompetitiv

Ghidul beneficiarului

Matrice Scor lista predefinita

Adresa la care se vor primi observații este: pnrr@ms.ro până la data de
14.06.2022, ora 17:00.

Sănătate cu stil – Cum reducem riscul de fracturi osoase

MEDICALNET

La fiecare 3 secunde, undeva în lume are loc o fractură datorată osteoporozei. O boală degenerativă, care determină pierderea masei osoase până la punctul...

Anunt rezultat selectie cereri examen DPN

ANM

DIRECȚIA PROCEDURĂ NAȚIONALĂ – Serviciul evaluare procedură națională, Compartimentul informații medicamente:
– 1 (unu) post referent tr. IA, nivel studii M, 6 ani și 6 luni vechime în specialitate, normă întreagă, perioadă nedeterminată;
citeste documentul …

Anunt rezultat selectie cereri examen DFVMR

ANM

DIRECȚIA FARMACOVIGILENȚĂ ȘI MANAGEMENTUL RISCULUI
a) Serviciul evaluare
– 1 (unu) post expert gr. II, nivel studii S, 3 ani și 6 luni vechime în specialitate (farmacist), normă întreagă, perioadă nedeterminată;
b) Biroul gestionare date
– 1 (un) post expert gr. IA, nivel studii S, 6 ani și 6 luni vechime în specialitate (farmacist), normă întreagă, perioadă nedeterminată.
citeste documentul …

Anunt rezultat selectie cereri examen DSC

ANM

DIRECȚIA STUDII CLINICE – Compartimentul evaluare calitate studii clinice medicamente de uz uman
– 1 (unu) post expert gr. IA, nivel studii S, 6 ani și 6 luni vechime în specialitate (biolog), normă întreagă, perioadă nedeterminată;
citeste documentul …

Anunt rezultat selectie cereri examen DSC

ANM

DIRECȚIA STUDII CLINICE – Compartimentul evaluare calitate studii clinice medicamente de uz uman
– 1 (unu) post expert gr. IA, nivel studii S, 6 ani și 6 luni vechime în specialitate (farmacist primar), normă întreagă, perioadă nedeterminată
citeste documentul …

Arhitectura de urgență în România: Primele spitale modulare. Ce am învățat după pandemie și după conflictul din Ucraina?

GLOBAL MANAGER - SPITALE

Ce am învățat cu toții în urma evenimentelor regionale și globale recente? Cum ducem mai departe conceptul de modularitate în orașele și comunitățile viitorului imediat? Sunt subiecte ce vor fi atinse în prezentarea arh. Raluca Șoaită, fondator Tesseract Architecture, în cadrul Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor. Tesseract Architecture este proiectantul primelor proiecte de...

Source

Belgia a introdus carantină obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei. Este prima țară care ia această măsură

MEDICALNET

Belgia este prima ţară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei. Măsura a fost luată vineri,...

Studenții clujeni s-au mobilizat în ajutorul unui coleg diagnosticat cu o boală rară. Tânărul are nevoie de o operație în străinătate

MEDICALNET

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj s-au mobilizat și au sărit în ajutorul unui coleg. Marius Radu, absolvent al UMF Cluj, a fost diagnosticat cu...

Ministerul Sănătății vine cu precizări: „În România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei”

MEDICALNET

Ministerul Sănătății vine cu precizări, după ce pe rețelele de socializare au apărut informații cu privire la un posibil caz de variolă a maimuței...

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire

MINISTERUL SANATATII

Pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire

Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, precizăm următoarele:

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.
Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.
Pentru mai multe informații legate de variola maimuței, Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Secretele spitalului de un milion de metri pătrați din Istanbul, cel mai mare spital pe izolatori seismici din lume

GLOBAL MANAGER - SPITALE

Proiectul Sakura City Hospital – spitalul de un milion de metri pătrați din Istanbul și în același timp cel mai mare spital pe izolatori seismici din lume – va fi prezentat pe 30 mai de arh. Kerem Yazgan, Yazgan Design Architecture – Turcia și ing. Serdar Binzet, engineering group president Rönesans Holding în cadrul Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor. Spitalul este cea mai mare...

Source

IMPORTANT! În atenția asistenților medicali.

OAMR

OAMGMAMR pune la dispoziția asistenților medicali și moașelor, gratuit, în format electronic pe site-ul www.oamr.ro, lucrarea “Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști”.

Versiunea tipărită a Tratatului poate fi achiziționată direct de la Editura Universitară “Carol Davila”– https://editura.umfcd.ro/tratat-de-ingrijiri-medicale-pentru-asistenti-medicali-generalisti-volumul-1/  (preț de referință: 485 lei/set).

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România confirmă, încă o dată, angajamentul de a facilita și sprijini procesul de instruire și pregătire profesională al asistenților medicali și moașelor.

Cele trei volume care alcătuiesc tratatul reprezintă un suport esențial pentru atingerea celor mai înalte standarde de pregătire profesională în domeniu, constituindu-se într-o lucrare de referință atât pentru asistenții medicali generaliști, cât și pentru cadrele didactice.

Tratatul, coordonat de Șef Lucrări Dr. Crin Marcean, Director al Şcolii Sanitare Postliceale Fundeni și publicat cu sprijinul Editurii Universitare „Carol Davila”, abordează teme întâlnite în activitatea curentă a oricărui asistent medical: nursing general, nursing în medicină internă și specialitățile înrudite, nursing în urgențe medico-chirurgicale și ATI, nursing în neuro-psihiatrie, nursing în obstetrică-ginecologie, puericultură, pediatrie și nursing specific, epidemiologie și nursing în boli infecțioase, gerontologie, geriatrie și nursing specific, oncologie și nursing specific, îngrijiri paliative, nursing comunitar și îngrijirea persoanelor cu dizabilități și calitatea îngrijirilor și siguranța pacientului.

Articolul IMPORTANT! În atenția asistenților medicali. apare prima dată în OAMGMAMR.

Lucrarea “Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști” disponibilă gratuit pe www.oamr.ro

OAMR

OAMGMAMR pune la dispoziția asistenților medicali și moașelor, gratuit, în format electronic pe website-ul www.oamr.ro, lucrarea “Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști”.

Versiunea tipărită a Tratatului poate fi achiziționată direct de la Editura Universitară “Carol Davila”– https://editura.umfcd.ro/tratat-de-ingrijiri-medicale-pentru-asistenti-medicali-generalisti-volumul-1/  (preț de referință: 485 lei/set).

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România confirmă, încă o dată, angajamentul de a facilita și sprijini procesul de instruire și pregătire profesională al asistenților medicali și moașelor.

Cele trei volume care alcătuiesc tratatul reprezintă un suport esențial pentru atingerea celor mai înalte standarde de pregătire profesională în domeniu, constituindu-se într-o lucrare de referință atât pentru asistenții medicali generaliști, cât și pentru cadrele didactice.

Tratatul, coordonat de Șef Lucrări Dr. Crin Marcean, Director al Şcolii Sanitare Postliceale Fundeni și publicat cu sprijinul Editurii Universitare „Carol Davila”, abordează teme întâlnite în activitatea curentă a oricărui asistent medical: nursing general, nursing în medicină internă și specialitățile înrudite, nursing în urgențe medico-chirurgicale și ATI, nursing în neuro-psihiatrie, nursing în obstetrică-ginecologie, puericultură, pediatrie și nursing specific, epidemiologie și nursing în boli infecțioase, gerontologie, geriatrie și nursing specific, oncologie și nursing specific, îngrijiri paliative, nursing comunitar și îngrijirea persoanelor cu dizabilități și calitatea îngrijirilor și siguranța pacientului.

Articolul Lucrarea “Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști” disponibilă gratuit pe www.oamr.ro apare prima dată în OAMGMAMR.

Sistemul informatic pentru studii clinice

ANM

Prin intermediul Sistemului informatic pentru studiile clinice, CTIS, sponsorii pot acum solicita autorizații în până la 30 de țări SEE, printr-o singură cerere. Există o perioadă de tranziție în acest sens. Aflați mai multe din acest carusel.
#Studii clinice UE

YouTube Video


Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Târgu Mureş, de la un pacient de 60 de ani. Au fost salvate alte vieți

MEDICALNET

Prelevare de organe la Spitalul Județean din Târgu Mureș. Mai multe echipe de medici au recoltat ficatul, rinichii și corneea de la un pacient...

Doriți să înțelegeți cum îmbunătățește UE modul de reglementare a Studiilor clinice?

ANM

Doriți să înțelegeți cum îmbunătățește UE modul de reglementare a #Studiilor clinice UE, pentru a sprijini mai eficient transparența, cercetarea medicală și inovația?
Urmăriți acest videoclip!
#ClinicalTrials

YouTube Video


Peste 128 milioane lei investite în modernizarea Spitalului Militar „Carol Davila”

MEDICALNET

Peste 128 de milioane de lei vor fi investite pentru reabilitarea și modernizarea a două pavilioane din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central...

Ziua Internațională a Studiilor Clinice

ANM

20.05.2022
Astăzi este Ziua Internațională a Studiilor Clinice, o ocazie pentru a aprecia rolul avut de studiile clinice în contextul cercetării științifice, prin asigurarea accesului la medicamente inovatoare și promovarea sănătății publice.
Anul 2022 reprezintă începutul unei noi ere a studiilor clinice pe teritoriul UE: ne orientăm către studii clinice mai ample, mai eficiente și cu un impact mai puternic, ale căror dovezi solide sunt menite să materializeze inovația științifică în avantaje pentru sănătatea pacienților. Citiți articolul pentru a afla cum.
#ClinicalTrials #HealthUnion #ACTEU #PublicHealth #innovation
vezi articolul …

ANUNT CONCURS MEDICI

ANM

ANUNȚ privind desfășurarea probei scrise și a probei interviu în cadrul concursului organizat de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru ocuparea posturilor de medic primar / medic specialist, specialitatea medicină de familie, normă întreagă, perioada nedeterminată.
citeste documentul …

Prof. Didier Houssin, Președinte al AP-HP International, este invitatul special al Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor

GLOBAL MANAGER - SPITALE

Invitatul special în cadrul Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor, prof. Didier Houssin, Președinte al AP-HP International (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris) încă de la înființarea sa în decembrie 2016, este profesor universitar de chirurgie și fost șef al departamentului de chirurgie digestivă al spitalului Cochin din cadrul AP-HP (1998-2003). Prof. Didier Houssin a fost...

Source

Antibiotice Iași lansează 3 produse probiotice la Conferinţa Naţională de Fitoterapie Practică

GLOBAL MANAGER - FARMA

Antibiotice Iaşi este partenerul principal al celei de-a patra ediţii a Conferinţei Naţionale de Fitoterapie Practică. Evenimentul are loc în perioada 19 – 20 mai 2022 în Iaşi, în format hibrid, la Complexul Palas Iaşi, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, a Colegiului Farmaciştilor din Romania, Societăţii de Medicina Familiei Iaşi, a Societăţii de Medici şi...

Source

Antibiotice Iași lansează 3 produse probiotice la Conferinţa Naţională de Fitoterapie Practică

ANITBIOTICE

Antibiotice Iaşi este partenerul principal al celei de-a patra ediţii a Conferinţei Naţionale de Fitoterapie Practică. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 20 mai 2022 în Iaşi, în format hibrid, la  Complexul Palas Iaşi, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, a Colegiului Farmaciştilor din Romania, Societăţii de Medicina Familiei Iaşi, a Societăţii de Medici şi Naturalişti Iaşi, precum şi a Societăţii de Știinţe Farmaceutice din România. Organizatorul ştiinţific este Asociaţia de Fitoterapie şi Fitofarmacologie Practică.

Antibiotice Iaşi a participat la toate ediţiile aterioare ale acestei conferințe, la prima dintre ele lansând gama de suplimente alimentare Nutriensa®. În cadrul evenimentului din acest an, compania a semnalat prezenţa în farmaciile din România, sub brandul Nutriensa®, a trei noi suplimente alimentare din categoria probiotice: SimbiFlora Complex, SimbiFlora Forte și SimbiFlora Kids (Gama SimbiFlora), destinate refacerii echilibrului florei microbiene intestinale. Aceste produse reprezintă combinații simbiotice de probiotice, prebiotice, vitamine și minerale, conținând o mare varietate de tulpini ce colonizează intestinul (subțire și gros) și cantități semnificative de unități formatoare de colonii (UFC). În plus, probioticele sunt produse complementare tratamentului cu antibiotice – medicamente cu tradiție fabricate la Iaşi. Gama SimbiFlora a fost lansată în cadrul conferinţei, iar reprezentanţi de prestigiu ai mediului academic, cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi: Prof. Dr. Vasile Drug şi Conf. Dr. Laura Trandafir, vor împărtăşi din experienţa proprie cu Nutriensa®.

“Suntem în permanență în căutare de soluții pentru a pune la dispoziția pacienților toate informațiile medicale necesare. În contextul actual, datorită vitezei cu care creşte numărul de produse farmaceutice din categoria suplimentelor alimentare, considerăm oportună organizarea anuală a acestei conferințe, pentru a oferi profesioniștilor din domeniul sănătății oportunități de educaţie farmaceutică şi medicală continuă.

Compania Antibiotice, partenerul principal al manifestării noastre, este activ implicată atât în producția, cât și în cercetarea medicamentelor și suplimentelor alimentare, un adevărat promotor al soluțiilor inovative, pe care în mod constant le pune la dispoziția specialiștilor în domeniul sănătăţii și, implicit, a pacienților”,  a declarat Prof. Univ. Dr. Monica Hăncianu, Președinte Conferință CNFP, Președinte Asociația de Fitoterapie și Fitofarmacologie Practică.

O altă noutate pe care a prezentat-o compania Antibiotice în cadrul evenimentului, este lansarea unui proiect avangardist, Metaverse Nutriensa®, o noutate pe piața farmaceutică. Metaverse Nutriensa® este un univers virtual ce oferă posibilitatea celor interesați să acceseze într-un mod mai plăcut informații despre un preparat farmaceutic. Practic, este un spațiu online de prezentare a produselor, de către reprezentanții medicali ai companiei (www.nutriensa.ro).

Gama de suplimente alimentare Nutriensa® a Antibiotice face parte din strategia companiei de înnoire a portofoliului de produse destinate creșterii calității vieții. Prin formulele inovative care combină multiple ingrediente cu proprietăți active dovedite științific, Antibiotice vine în mod responsabil  în întâmpinarea atât a pacienților cu patologii diverse, cât și a persoanelor sănătoase care doresc să-ți mențină starea de sănătate și să beneficieze de o calitate superioară a vieții.

Unitățile medicale care nu raportează bolile transmisibile vor fi amendate

MEDICALNET

Unitățile medicale, atât din sistemul public, cât și din sistemul privat, vor fi amendate dacă nu raportează bolile transmisibile către Direcțiile de Sănătate Publică...

90 de milioane de măști de uz medicinal au fost donate statului român

MEDICALNET

90 de milioane de măști faciale de uz medical au fost donate statului român de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie. Donația a...

Profesioniști în proiectarea spitalelor, din țară și străinătate, se reunesc pe 30 mai la București

GLOBAL MANAGER - FARMA

Conferința Specialiștilor în Proiectarea Spitalelor, inițiată de SHARE Architects, va reuni pe 30 mai specialiști din domeniul proiectării de infrastructură medicală atât din România, cât și din Franța, Turcia, Italia și Cipru. În cadrul evenimentului, care se va desfășura la Radisson Blu Hotel București, vor fi prezentate experiențe și exemple de bune practici în arhitectură și proiectare și se...

Source

Antibiotice Iaşi raportează profituri în creștere în primele trei luni ale anului

GLOBAL MANAGER - FARMA

Compania Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, a anunţat un profit net de 8,6 milioane de lei în T1/2022. Antibiotice a obținut în Q1 2022 venituri din vânzări către distribuitori de 128,25 mil. lei, mai mari cu 54% în comparație cu valoarea planificată și cu 94% față de perioada similară a anului precedent (66,10 mil. lei). Pe piața internă au fost obținute...

Source

Noi oportunități pentru consolidarea afacerii Antibiotice Iași pe piața internațională: vizită la nivel înalt a 28 de ambasadori

GLOBAL MANAGER - FARMA

Diplomați ai 28 de ambasade din întreaga lume au vizitat vineri, 13 mai, compania Antibiotice Iași, una din principalele platforme industriale din regiunea de Nord-Est a României, o companie strategică pentru sistemul de sănătate românesc. Această întâlnire a fost un bun prilej pentru Antibiotice de a prezenta celor 60 de oficiali prezenți, demersurile și planurile ambițioase susținute de-a lungul...

Source

Vizită la nivel înalt a 28 de ambasadori

ANITBIOTICE

Noi oportunități pentru consolidarea afacerii Antibiotice Iași pe piața internațională

Diplomați ai 28 de ambasade din întreaga lume au vizitat vineri, 13 mai, compania Antibiotice Iași, una din principalele platforme industriale din regiunea de Nord-Est a României, o companie strategică pentru sistemul de sănătate românesc.

Această întâlnire a fost un bun prilej pentru Antibiotice de a prezenta celor 60 de oficiali prezenți, demersurile și planurile ambițioase susținute de-a lungul timpului pentru a se dezvolta pe piețele internaționale. Astfel, în prezent, afacerile pe piața internațională ale companiei reprezintă 40% din cifra de afaceri și sunt realizate în proporție de 35% pe piața Asiei, 23% pe piața Europei, 23% pe piața Americii de Nord, 8% în Orientul Mijlociu și Africa, diferența obținându-se în alte teritorii.

Ambasadori din țări precum: Canada, Elveția, Belgia, Danemarca, Spania, Serbia, Austria, Croația, Cuba, Indonezia, Maroc, etc. au aflat detalii despre diversitatea și complexitatea activității companiei, despre strategia și obiectivele de dezvoltare durabilă.

 

“Suntem onorați de această vizită pe care o considerăm o oportunitate în vederea dezvoltării si consolidării de parteneriate pe piețele externe. Prin țintele noastre ambițioase de internaționalizare, transmitem pieței că suntem pregătiți să relaționăm pe proiecte privind asimilarea de produse noi, superioare din punct de vedere terapeutic, produse noi cu tehnologii superioare, produse biologice, sau biosimilare și împreună cu parteneri importanți din piața farmaceutică, să reușim o poziționarea strategică a acestora în diferite piețe”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

În perspectiva următorilor opt ani, Antibiotice și-a propus dublarea cifrei de afaceri până la 1000 mil. lei, în condițiile creșterii valorii exportului la 50% din veniturile companiei și asimilării în portofoliu a 100 de produse noi (atât prin cercetare proprie, cât și achiziții de licențe).

Proiectele majore care vor determina această dezvoltare durabilă vor fi susținute de investiții de peste 100 mil. euro până în anul 2030, orientate spre dezvoltarea strategică și consolidarea businessului.

Un proiect ambițios este și INOVA a+, o platformă integrată de cercetare care presupune atât dezvoltarea și inovarea de produse valoroase viitoare cât și crearea de capacități noi de cercetare pentru abordarea de tehnologii noi, ca urmare a transferului cercetărilor academice la nivel industrial. Toate aceste demersuri vor consolida portofoliului Antibiotice cu noi produse vandabile și sustenabile pentru piața internă și internațională.

Adaptarea resursei umane pentru atingerea obiectivelor viitoare prin Academia a+, platformă de gestionare a carierei, menținerea certificărilor internaționale și standardelor de calitate, deschiderea de noi reprezentanțe internaționale precum și demersurile privind alinierea la practicile internaționale de sustenabilitate, reprezintă de asemenea, proiecte care susțin atingerea obiectivelor din planurile de dezvoltare strategică pe termen lung ale Antibiotice.

Această vizită diplomatică, inițiată de Ministerul Afacerilor Externe, este a treia pe care compania Antibiotice o găzduiește. De-a lungul timpului, atât în 2006 cât și în anul 2018, vizita a delegații numeroase de oficiali din ambasade străine au reprezentat importante ocazii de consolidare a cooperării și dezvoltării parteneriatelor internaționale ale companiei.

 

Vizita Președintelui României la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical

OAMR

Ieri, 12 mai 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, Președintele României a efectuat o vizită la un spital public din București (spitalul Colentina) pentru a purta discuții cu asistenții medicali și pentru a aborda provocările pe care aceștia le întâmpină în activitate.

Momentul este unul de referință în istoria celebrării acestei zile la nivel național, Excelența Sa fiind primul președinte care participă la un eveniment dedicat asistenților medicali, acțiune pentru care Ordinul rămâne profund recunoscător.

Alături de Excelența Sa, la eveniment au participat Consilierul Prezidențial Conf. Dr. Diana Păun, Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Dr. Andrei Baciu, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), dnul Mircea Timofte, alături de reprezentanți ai Biroului Executiv al OAMGMAMR.

În mesajul public, Președintele României a făcut referire la eforturile extraordinare ale asistenților medicali, în special din ultimii doi ani marcați de pandemia Covid-19, adresând felicitări tuturor asistenților medicali din sistem!

În discuțiile purtate, președintele OAMGMAMR, dnul Mircea Timofte, a mulțumit Excelentei sale pentru sprijinul și cuvintele de recunoștință adresate în numeroase rânduri corpului medical și asistenților medicali în momentele de cumpănă ale ultimilor doi ani, care au inspirat și au oferit speranță și încredere în lupta cu virusul. De asemenea, președintele OAMGMAMR a mulțumit Excelenței Sale, domnului Președinte Iohannis, și Instituției Prezidențiale și Consilierului Prezidențial pe Sănătate pentru sprijinul constant acordat inițiativelor organizației. Este un moment extraordinar,  o expresie a parteneriatului instituțional consolidat și a încrederii de care se bucură OAMGMAMR în sistemul românesc.


Totodată, la nivelul filialelor organizației, au fost organizate mai multe evenimente de celebrare a rolului și contribuției asistenților medicali în furnizarea de îngrijri medicale de calitate oamenilor și comunităților!
Mulțumim de asemenea tuturor personalităților și instituțiilor care, ieri, au fost alături de noi. Rămânem recunoscători pentru implicare și sprijin!

Articolul Vizita Președintelui României la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical apare prima dată în OAMGMAMR.

Venituri din vânzări și profit în creștere în Q1 2022 pentru Antibiotice Iași

ANITBIOTICE

Astăzi, 13 mai 2022, Antibiotice SA (simbol ATB) a remis Bursei de Valori Bucureşti, raportul cuprinzând rezultatele economico-financiare aferente primului trimestru al anului 2022.

În perioada ianuarie-martie 2022 compania Antibiotice și-a desfășurat activitatea urmărind realizarea indicatorilor planificați prin  Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică (PODS) pentru perioada 2021-2030 care vizează creșterea veniturilor și maximizarea profitabilității afacerii pe termen lung.

Antibiotice a obținut în Q1 2022 venituri din vânzări către distribuitori de 128,25 mil. lei, mai mari cu 54% în comparație cu valoarea planificată și cu 94% față de perioada similară a anului precedent (66,10 mil. lei).

Pe piața internă au fost obținute din valorificarea produselor 86,07 mil. lei, (cu 87% mai mare în comparație cu valoarea planificată), diferența de 42,18 mil lei obținându-se pe piețele internaționale (cu 14% mai mare în comparație cu valoarea planificată).

De asemenea, profitul brut înregistrat în Q1 2022 este de 11,4 mil. lei în creștere comparativ cu valoarea realizată în Q1 2021 (4,35 mil. lei).  Pentru perioada de raportare, profitul brut cumulat cu taxa clawback, respectiv 19,25 milioane lei, a determinat un randament al afacerii de 14%.

Totodată, măsurile întreprinse pentru realizarea obiectivului pe termen mediu de reducere a dependenței bancare, au determinat îmbunătățirea valorii indicatorului grad de îndatorare ajungând la 24,44% comparativ cu 28,38%, înregistrat în primul trimestru al anului 2021.

Aceste rezultate demonstrează faptul că Antibiotice a reușit în primul trimestru al anului 2022 să depașească țintele planificate privind vânzarea produselor, atât în România cât și pe piețele externe.

Antibiotice a înregistrat o creștere de vânzări în trendul pieței farmaceutice din România determintă de relansarea consumului de produse finite în perioada post-pandemie, prin strategii precum:

– vânzarea într-o structură de produse echilibrată, optimizată, ce realizează o profitabilitate superioară, atat pe segmentul hospital, cat si pe retail. Segmentul hospital, care deține o pondere semnificativă din vânzările companiei, a  înregistrat un ritm accelerat al vânzărilor dupa perioada pandemică, caracterizată de restricții privind accesul pacienților și tratarea afecțiunilor cu nevoie de internare;
– dezvoltarea și consolidarea strategiilor de brand (Nutriensa- gamă de suplimente alimentare) prin promovarea produselor pentru sănătatea familiei, creșterea calității vietii, având în vedere interesul crescut al publicului pentru o viață activă și sănătoasă. Astfel, vânzările produselor fără prescripție medicală ale companiei au înregistrat aceeași tendință de creștere, ajungând la o pondere de 26% din total vânzări.

Consolidarea vânzărilor pe piețele internaționale

Pe piețele externe, în teritoriile unde compania este prezentă, se observă o revenire treptată a consumului față de perioada similară a anului trecut. În acest context, Antibiotice și-a consolidat vânzările mai ales pentru produsele sterile injectabile pentru care este recunoscută ca un producător important la nivel mondial. Astfel, vânzările au fost susținute de continuitatea livrărilor de produse injectabile în zonele unde au fost câștigate licitații (SUA, UK). În același timp, una dintre principalele piețe ale companiei, Vietnam, optimizează vânzările realizate în ultimii ani, chiar dacă această piață s-a confruntat cu  multe perioade de lockdown și diverse restrictii impuse de pandemie.

În același timp, s-a consolidat vânzarea substanțelor active ale companiei pe plan internațional prin strategii de repoziționare zonală, Antibiotice menținându-se pe primul loc la nivel mondial pentru producția de Nistatină (substanță activă).

Revitalizarea producției de biofertilizatori 100% naturali
În condițiile în care se pune accent din ce în ce mai mult pe protejarea biosferei, a resurselor naturale, agricultura ecologică devine de mare interes. Adaptându-se acestui context, Antibiotice a revitalizat producția biofertilizatorului 100% natural Ecofertil P și își propune să investească în acest produs pentru a asigura o mare parte din consumul la nivel național, dar și pentru export în statele membre UE.

Dezvoltarea portofoliului de produse prin cercetare proprie și achiziții de licențe

Portofoliul de medicamente vandabil, autorizat în România și în teritoriile internaționale, numără peste 200 de produse și este orientat către dezvoltarea unor branduri în etape multianuale cât și creșterea ponderii produselor fără prescripție.

Cele două direcții pe care se axează strategia companiei Antibiotice pentru dezvoltarea portofoliului sunt rereprezentate de cercetarea proprie și achiziții licențe pentru produse noi. Astfel, Antibiotice dezvolta 28 de proiecte pe clase terapeutice principale, derulate prin  activitatea de cercetare-dezvoltare a companiei și peste 70 de proiecte de in-licensing (achiziții de licențe), având etape de derulare în cadrul direcției Business Development. Toate aceste proiecte vor contribui la dublarea cifrei de afaceri în anul 2030, fiind operabile începând cu perioada 2022-2025 în piețele țintă cu pondere importantă în veniturile totale.

Managementul modern al resurselor umane
Gestionarea eficientă, corectă și etică a resursei umane este una dintre principalele preocupări ale managementului companiei, fiind totodată unul dintre obiectivele prioritare din Planul de Organizare si Dezvoltare Strategică al Antibiotice. Astfel, în primul trimestru al anului 2022 s-au desfășurat o serie de acțiuni precum:

  • analiza și redefinirea structurilor organizatorice din cadrul companiei, adaptate la principiile moderne de resurse umane, corelate cu nevoia de business
  • adoptarea unor forme moderne de recrutare pentru creșterea gradului de remanență
  • echilibrarea sistemelor de salarizare în companie după natura joburilor și modernizarea sistemelor motivaționale adaptate la piața farmaceutică actuală
  • adaptarea pachetelor motivaționale în scopul atragerii și retenției angajaților valoroși (pozitii cheie) și creșterii gradului de retenție
  • managementul carierei angajaților și a planurilor de succesorat.

 

De asemenea, pentru susținerea dezvoltării și instruirea continuă a propriilor angajați, compania Antibiotice a înființat în primul trimestru 2022, “Academia a+”, o platformă axată pe programe de educație, inovație, susținere și dezvoltare a competențelor profesionale ale angajaților. Acest proiect urmărește dezvoltarea calitativă a structurii de resurse umane și adaptarea acesteia la noua configurație a platformei în perspectiva anilor 2028-2030.

O structură distinctă din cadrul “Academiei a+” este „Colegiul Tehnic a+”, un program prin care  Antibiotice își propune să investească în recrutarea și instruirea persoanelor vulnerabile din mediul rural pentru activitățile tehnice din cadrul companiei. În trimestrul I al acestui an s-a organizat o primă sesiune de recrutare și training pentru prima generație de operatori pe site-uri de produse farmaceutice.

 

Persoanele interesate de a afla mai multe informații, pot consulta Raportul la 31.03.2022 pe site-ul Bursei de Valori București (www.bvb.ro), al Autorității de Supraveghere Financiară (www.asfromania.ro) sau pe pagina web a companiei Antibiotice SA (www.antibiotice.ro), secțiunea “Investitori > Informatii financiare > Raportări financiare”.

Simona Cocoș, Directorul General Zentiva: Deși a rămas pe același amplasament de la fondare, puține mai pot fi recunoscute din fabrica noastră în urma investițiilor de 44 milioane euro

GLOBAL MANAGER - FARMA

Grupul de companii Zentiva in Romania marchează 60 de ani în producția de medicamente în România. Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București a reprezentat baza de dezvoltare a grupului pe piața locală, care acum reunește două fabrici de medicamente în capitală. Toate entitățile locale deținute de Zentiva în România au raportat o cifră de afaceri de 203 milioane de Euro în 2021...

Source

Serviciile farmaceutice pentru pacienți: tema întâlnirii Farmacia Viitorului din 12 mai

GLOBAL MANAGER - FARMA

Comunitatea Farmacia Viitorului discută despre evoluția serviciilor farmaceutice pentru pacienți, în cadrul webinarului organizat joi, 12 mai 2022, începând cu ora 18.00. Într-o eră marcată de schimbări rapide și profunde în furnizarea serviciilor de sănătate, profesia de farmacist se confruntă cu dezvoltări și repoziționări spectaculoase. Vom discuta despre cum au evoluat serviciile farmaceutice...

Source

Rezultatele întâlnirii Triadei OMS

OAMR

În perioada 9-11 mai 2022 are loc cea de-a 9-a întâlnire a Triadei OMS, ICN și ICM, reunind reprezentanții autorităților competente, asociațiilor profesionale din lume în jurul dezbaterilor privind viitorul și provocările profesiilor de asistent medical și moașe. Întâlnirea se desfășoară în format virtual iar prima sesiune din această dimineață a beneficiat de prezența a aproximativ 700 de participanți. Sesiunea plenară a Reuniunii a fost deschisă de Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sesiunea va fi repetată în această dimineață pentru a răspunde provocărilor de fus orar și a asigura prezența a cât mai mulți participanți.

Obiectivul specific al dialogului din acest an este reprezentat de Direcțiile strategice globale ale OMS pentru asistent medical și moașă 2021-2025 și modul în care liderii naționali din domeniu pot promova acest nou mandat global în contextele specifice, naționale. Întâlnirea va culmina cu elaborarea unui apel comun la acțiune, Declarația Triadei.

Scopul Zilei 1 este de a reconfirma rolul Direcțiilor Strategice Globale pentru Asistenți medicali și moașă 2021-2025 (SDNM) ca instrument esențial pentru consolidarea profesiilor, pentru Acoperirea Universală de Sănătate, evidențiind în același timp rolul critic al colaborării și parteneriatelor în promovarea direcțiilor strategice în plan național.

Sesiunile din Ziua 2 vor evidenția importanța datelor pentru dialogul politic la nivel național și luarea deciziilor. În mod ideal, participanții se vor simți împuterniciți și motivați să își îndeplinească rolul de a susține raportarea și utilizarea datelor pentru gestionarea, planificarea și monitorizarea forței de muncă.

Sesiunile din Ziua 3 vor sublinia rolul direcțiilor strategice ca instrument pentru dialogul și investițiile politice și vor oferi exemple de politici de succes și de susținere a acțiunilor politice.

Articolul Rezultatele întâlnirii Triadei OMS apare prima dată în OAMGMAMR.

Noul Spital Regional de Urgență Iași va costa peste jumătate de miliard de euro

GLOBAL MANAGER - SPITALE

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea proiectului ce vizează construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi. Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este, alături de SRU Cluj şi Craiova, inclusă în Strategia Naţională de Sănătate a României şi cofinanţată prin POR 2014-2020. Astfel, proiectul va fi finanţat prin Programul...

Source

H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon deschide înscrierile pentru cea de-a doua ediție

GLOBAL MANAGER - SPITALE

Comunitatea OSC-Hackathons împreună cu Asociația de Lingvistică Computațională, organizează, în perioada 2-4 iunie, H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon, ediția a 2-a. Competiția din acest an este dedicată inovațiilor și identificării de soluții de transformare digitală în spitalele din România. Organizarea continuă procesul început la prima ediție, de a găsi soluții de transformare digitală în...

Source