NutriTerra – Congres virtual de nutriție, terapie dietetică și siguranță alimentară în era Covid 19

Comunicate

Vizualizari: 5417

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prima ediție a congresului virtual NutriTerra - Nutriție, Dietoterapie și Siguranță alimentară în contextul Covid-19 are loc pe 28 și 29 Mai 2020 și are ca scop conectarea profesioniștilor români și străini din domeniul farmaciei, nutriției, dieteticii și cercetării. Principalele teme abordate vor fi: prevenirea bolilor transmise prin alimente, alimentația pediatrică, îmbătrânirea și alimentația, nutriția sportivilor, bolile nutriționale și cauzele lor psihologice, nutrigenetica, beneficiile și efectele dăunătoare ale consumului de alcool, industria alimentară, tehnologia nano și multe altele.

Pentru a păstra încadrarea subiectelor în contextul actual al pandemiei Covid 19, evenimentul va oferi participanților numeroase informații științifice relevante, actualizate, răspunzând nevoilor și intereselor atât studenților tineri cât și rezidenților, farmaciștilor, cadrelor medicale și cercetătorilor.

În cadrul conferinței, printr-o serie de sesiuni online, ne propunem să readucem în atenție relația dintre nutriție, o stare generală de bine și sănătatea întregului organism. Scopul acestui eveniment este ca profesioniștii din domeniul sănătății fizice și psihice, medici, farmaciști, psihologi, toți specialiștii care sunt interesați de aceste subiecte să poată accesa informațiile medicale pe care ni le dorim valoroase și pe care acest congres le pune la dispoziție.

Practic, ca urmare a acestei activități, ne dorim ca participanții să poată recunoaște și înțelege mai bine noțiunea de nutriție, proces eminamente fiziologic, al cărui scop este ca organismul viu să își procure substanțele necesare creșterii, dezvoltării, obținerii energiei pentru desfășurarea proceselor vitale, la care se pot adăuga valențele ei și tendințele actuale. Mai mult, conferința are și o latură practică, urmare a căreia participanții să fie capabili să-și dezvolte abilități de colaborare și cercetare pe acest subiect și să comunice noutăți și priorități în domeniul lor de activitate, dar și să stabilească relații durabile cu profesori și alți specialiști care au viziuni și obiective profesionale similare”, Prof. Dr. Doina Drăgănescu, Decanul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, România, organizator NutriTerra.

Conferința se adresează medicilor și farmaciștilor cu experiență, precum și tinerilor studenți, absolvenți, masteranzi și rezidenți. Congresul online este acreditat de Colegiul Farmaciștilor din România și de Colegiul Medicilor din România. Conținutul științific prezentat în cadrul NutriTerra va fi publicat într-un volum de conferință ISI Proceedings. Ca specialiști în domeniul medical, doctori sau farmaciști, participanții vor fi recompensați cu 16 credite EFC și 3 credite EMC. De altfel, aceștia au posibilitatea să-și publice și indexeze propriile lucrări științifice în cercetarea extinsă din volumul de conferință trimis pentru indexare.

Ne-am alăturat tendinței actuale a conferințelor virtuale pentru a veni în întâmpinarea nevoilor profesioniștilor din domeniul sănătății, într-o perioadă de criză medicală în care este mare nevoie de suportul nostru din toate punctele de vedere. Astfel că am organizat o conferință online care să puncteze cele mai noi tendințe în ce privește alimentația pentru sănătate, în special în contextul pandemiei Covid 19. Este foarte ușor să vă alăturați acestui congres virtual. Trebuie doar să vă conectați cu telefonul, tableta sau computerul, chiar din confortul și siguranța casei proprii”, Prof. Dr. Dumitru Lupuliasa, Președinte Onorific Conferință și Președinte Colegiului Național al Farmaciștilor.

Un organism sănătos este un organism cu un stil de viață sănătos, cu fundament într-o nutriție corectă, capabil să lupte optim în confruntările cu mediul exterior potențial patogen. Cum atingem acest dezirabil astăzi? Se transmite noul coronavirus prin alimentație? Cât de importantă este igiena în alimentație pentru sănătate, în special în contextul Covid 19? Este afectată securitatea noastră alimentară în perioade de carantină și izolare? Toate sunt întrebări pe care ni le punem încă de când a început pandemia și la care veți afla răspunsul participând la congresul nostru online”, Prof. Dr. Corina Ioniță, Șef Disciplină “Laborator Clinic - Igiena Alimentatiei” în cadrul Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Agenda NutriTerra cuprinde subiecte abordate de 12 lectori români și internaționali. Dintre aceștia fac parte:

  • Dr. Sacheck, Director al Departamentului de ”Științe pentru exerciții fizice și nutriție”, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington, care va vorbi despre importanța nutriției și a activității fizice adecvate în timpul carantinei Covid 19 precum și rolul recomandărilor naționale și internaționale pentru sănătate.
  • Dr. Wei Zhao Jun, “Distins Profesor”, Prodecan al Școlii de Biotehnologie și Inginerie Alimentară, Universitatea Hefei, Președinte al Societății pentru Nutriție Hefei, care va discuta despre aspecte și abordări nutriționale în pandemie și va expune experiența Chinei cu Covid 19.
  • Dr. Iuliana Dobrescu, Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, care va analiza tulburările de alimentație la copii și adolescenți.
  • Mirela Zivari, Doctor în psihologie, Spitalul Universitar Clinic, București, care va vorbi despre comportamentul alimentar din timpul regimului de auto-izolare și tulburările de alimentație la adulți.

A profita de oportunități pentru a facilita transmiterea cunoștințelor într-o manieră cât mai largă duce la nașterea de noi idei, creativitate și inovație. Oportunitatea de a vorbi în România nu apare zilnic, prin urmare aștept cu nerăbdare să învăț lucruri noi de la ceilalți oratori”, Prof. Dr. Sacheck, Director al Departamentului de ”Științe pentru exerciții fizice și nutriție”, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington.

Congresul virtual NutriTerra - Nutriție, Dietoterapie și Siguranță alimentară în contextul Covid-19 se află anul acesta la prima ediție. Evenimentul semnat de Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București este organizat cu sprijinul MPR Agency, partener exclusiv GlobalHealthPR în România, cel mai mare grup de agenții de comunicare în sănătate din lume. Mai multe detalii despre organizatori și comitetul științific aveți aici.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Comunicate

Vizualizari: 414181

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Comunicate

Vizualizari: 364176

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 - https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a. Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV). Aplicația RENV este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREUnu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Pacienții diagnosticați cu tuberculoză, tratați în ambulatoriu, vor primi indemnizație lunară de hrană

Conform documentului comun, pacienții diagnosticați cu tuberculoză -TB (adulți și copii) și tratați în ambulatoriu vor beneficia de o indemnizație lunară de hrană, fără întrerupere, atât în faza […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Webinar: Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale

Accesul pacienților la anumite servicii medicale a fost restricționat. Activitatea dumneavoastră a fost adaptată contextului actual epidemiologic. Personalul medical a fost și este orientat, în special, către numărul […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat *Hotărârea de Guvern privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România* Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul […]