Patul de lumini Sensolite faciliteaza autovindecarea organismului la OrtoProfil

Medici

Vizualizari: 2968

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tratamentul cu lumină polarizată pe întreaga suprafață a corpului, premiat la Târgul Mondial de inovare Eureka 2000 de la Bruxelles, Sensolite, este disponibil la sediul OrtoProfil din Târgu-Mureș.

Despre beneficiile ”patului de lumini” Sensolite asupra organismului uman, ce afecțiuni pot fi vindecate și care este modul prin care acționează acest sistem asupra întregului organism a vorbit însuși inventatoarea sistemului,biofizicianul maghiar Fenyő Marta, prezentă miercuri, 11 septembrie, la o miniconferință cu medicii mureșeni ce a avut loc la OrtoProfil.

Cercetările biofizicianului despre lumina polarizată au început în urmă cu mai bine de 30 de ani, inventând în timp aparatul Evoline, Bioptron și ajungând în final la patul de lumini Sensolite. ” Considerăm că este foarte bine să fim întotdeauna la curent cu noutățile din domeniul medical. Din acest motiv OrtoProfil a devenit singura companie din România care a achiziționat un aparat Sensolite din cele 60 existente în lume”, a declarat dr. Pálosi Attila, director vânzări OrtoProfil.

Dispozitivul medical folosește lumina polarizată cu efecte de regenerare asupra funcției celulare pe toată suprafața corpului.  ”Lumina polarizată acționează în mod natural prin susținerea capacităților de regenerare și echilibrare a corpului și ajută organismul să-și activeze potențialul propriu de vindecare. Ajută organismul să funcționeze în condiții optime”, a explicat dr.  Fenyő Marta.  Inventatorul a explicat că, încă de la începutul cercetărilor sale a ajuns la concluzia că în urma tratamentului cu lumina polarizată globulele roșii din sânge sunt capabile să transporte o cantitate mai mare de oxigen ajutând la o oxigenare mai eficientă a celulelor.

”Lumina Sensolite pătrunde la un 1 cm adâncime sub nivelul pielii, atinge globulele roșii și diferitele componente care răspund de sistemul imunitar. Prin urmare, în cele 20 de minute cât durează o cură cu patul Sensolite toate celulele roșii și cele care răspund de imunitate beneficiază de efectul luminii polarizate. Dacă beneficiem în mod continuu de acest tratament atunci această stare de bine a celulelor devine permanentă”, a continuat inventatorul.

Eficiență dovedită în multe afecțiuni

anatomia-ochiului-umanTerapia Sensolite crește capacitatea fizică și mentală, este benefică pentru cei care vor să slăbească, crește puterea musculară, ameliorează durerile menstruale la femei, stimulează producția de lapte la proaspetele mămici, ajută la eliminarea stresului, poate fi utilizată după intervenții chirurgicale pentru cicatrizarea rapidă a rănilor, tratează oasele fracturate, boli ale sistemului respirator, alergii, boli cronice neurologice, boli de piele, acnee, eczeme, ameliorează durerile la persoanele care au urmat un tratament de chimioterapie, etc. ”La pacienții alergici care sunt predispuși să facă alergie în perioada de primăvară și toamna, este benefică. Dacă înainte de această perioadă beneficiază de un tratament de câteva cure pe patul Sensolite pot preveni apariția acestor simptome, iar în cazul în care este prea târziu și apar anumite simptome ameliorarea acestora este mult mai rapidă, Pacienții care beneficiază în mod regulat de acest tip de tratatment dispun de o imunitate mult mai crescută, sunt mai apărați de toate infecțiile virale, bacteriene, în special copiii, care după o săptămână două de școală, de grădiniță obișnuiau să se îmbolnăvească. Acest efect a fost demonstrat prin mai multe studii făcute la spitalul de pediatrie din Budapesta”, a adăugat inventatorul.

Tratament după o schemă bine realizată

anatomia-ochiului-umanTratamentul  Sensolite se aplică sub formă de cure, la indicația specialistului, în funcție de afecțiunile pacientului și este recomandată atât pentru adulți cât și pentru copii. O ședință durează 15 minute pentru copii și 20 de minute pentru adulți. ”În urma experiențelor cu foarte mulți pacienți care au beneficiat de terapia Sensolite s-a ajuns la o schemă generală pentru anumite afecțiuni. În cazuri speciale o traumă postoperatorie, o entorsă, fractură sau alte probleme acute este recomandată folosirea aparatului zilnic, astfel ajungându-se la o vindecare mult mai rapidă. Pentru diferite afecțiuni acute este necesar un tratament de câteva săptămâni: afecțiuni cronice gen reumatologice, dermatologice unde beneficiază de un tratament mai îndelungat, întotdeauna se începe cu două, trei cure pe săptămână, în primele două, trei, patru săptămâni, după care o cură pe săptămână ajută la menținerea echilibrului, ameliorarea simptomelor.

Specialiștii OrtoProfil au fost instruiți și țin legătura, în permanență, cu colegii din Ungaria”, a mai spus dr. Fenyő Marta

Însă există și contraindicații: depresii, epilepie, tensiune arterială ridicată, etc.

Dr. Fenyő Marta apreciază interesul medicilor mureșeni

Doamna Dr. Fenyő Marta a acordat un interviu in exclusivitate pentru Revista MedFarm. In radurile de mai jos aveti traducerea in limba romana si interviul video in limba maghiara.

Reporter: Cum apreciați feedback-ul din partea lumii medicale din  județul Mureș vis a vis de acest nou tratament? Vă rog, prezentați câteva argumente pentru Revista MedFarm privind motivele pentru care medicii ar trebui să recomande pacienților terapia Sensolite efectuată la OrtoProfil?

Dr. Fenyő Marta: Mie mi-a plăcut foarte mult, enorm de mult atitudinea medicilor. Această întâlnire cu medicii din România mi-a oferit o mare bucurie. Entuziasmul și interesul arătat a fost uriaș, cunoștințele lor medicale au fost fantastice. Eu m-am simțit foarte bine în timpul discuțiilor cu ei. Au fost constructivi și simt că medicii români sunt deschiși noii terapii. Au fost prezenți medici cu diferite specializări. Dacă cineva dorește ca pacientul să sufere mai puțin, eventual să reducă cantitatea de medicamente administrate și să se vindece cu metode naturale, acea persoană sigur va recomanda tratamentul. Am simțit că medicii din România sunt foarte deschiși spre acest lucru. La modul concret, de exemplu, a fost prezent și un fizioterapeut care a pus o mulțime de întrebări foarte importante. Eu, spre exemplu, aș recomanda această terapie copiilor care necesită gimnastică medicală. El sigur le-o va recomanda, deoarece pur și simplu gimnastica medicală va fi mai eficientă, mai simplă și mai lipsită de durere dacă se încearcă “patul de lumini” Sensolite. Medicii își doresc ca pacienții lor să aibă o mai bună calitate a vieții, să aibă o stare generală mai bună. Sunt sigură că vor recomanda terapia pacienților cu tumori, pentru că tratamentul cu Sensolite efectuat între două cicluri de chimoterapie poate îmbunătăți starea generală și poate îmbunătăți hemograma. Am avut astfel de experiențe așa că… consider că medicii vor recomanda pacienților această terapie.

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREArcadia – Spitale și Centre Medicale a investit peste 600.000 euro în tehnologie medicală pentru tratament neurochirurgical minim invaziv

Medici

Vizualizari: 366688

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Arcadia – Spitale și Centre Medicale, cea mai mare rețea privată de sănătate din regiunea Moldovei, anunță o serie de noi investiții dedicate specialității de neurochirurgie, cu o valoare de peste 600.000 euro.

De peste 10 ani, Arcadia oferă servicii medicale la standarde ridicate pentru pacienții din zona de Nord-Est și investește constant în dezvoltare și tehnologii inovatoare, pentru sănătatea întregii comunități.

Anul acesta, Arcadia a dotat centrele și spitalele din rețea cu o serie de instrumente și aparate medicale de ultimă generație care permit tratarea minim invazivă a unor afecțiuni frecvente, recuperarea mai rapidă a pacienților, dar și creșterea confortului postoperator.

Microscopul operator pentru neurochirurgie Zeiss OPMI Pentero 800 și sistemul pentru intervenții minim invazive MEDTRONIC METR’X, motorul chirurgical de mare viteză Aesculap și instrumentele de coloană și de microchirurgie, Aesculap și KLS Martin completează tehnologia disponibilă în Spitalul Arcadia. Aceste echipamente performante și inovatoare oferă neurochirurgilor profunzime și claritate în analiza detaliilor intraoperator și asigură precizia și siguranța fiecărui gest chirugical.

„Urmărim cu atenție inovațiile din domeniul tehnologiei medicale și analizăm în mod permanent semnalele primite de la pacienții noștri. Astfel, ne asigurăm că investim constant, cu o bază solidă informațională și de analiză. Tehnologia state of the art, dedicată intervențiilor de neurochirurgie, se înscrie în strategia pe care o dezvoltăm dintotdeauna la Arcadia, ce are în focus sănătatea pacienților”, a declarat Dan Fiterman, General Manager Arcadia – Spitale şi Centre Medicale.

Tipuri de afecțiuni ce pot fi tratate prin intermediul neurochirurgiei minim invazive

 Tratamentul neurochirurgical minim invaziv este indicat în cazul mai multor tipuri de afecțiuni frecvente precum hernia de disc lombară și cervicală posterioară, instabilitatea coloanei vertebrale, spondiloliza sau stenoza coloanei vertebrale (îngustarea canalului spinal) lombară și cervicală. De asemenea, este recomandat și în cazul unor afecțiuni cu incidență mai rară, precum infecția sau tumorile care pot apărea la nivelul coloanei vertebrale.

Avantajele tratamentului neurochirurgical minim invaziv pentru pacienți

 Intervențiile neurochirurgicale minim invazive oferă pacienților o serie de beneficii importante atât la nivel cosmetic, cât și la nivel funcțional. În cazul acestor intervenții, cicatricile sunt diminuate datorită inciziunilor cutanate mai mici, uneori de câțiva milimetri, iar riscul de afectare a mușchilor este mai scăzut. De asemenea, gradul de sângerare și riscul de infecție sunt reduse, este diminuată durerea și dependența de medicamentele analgezice post operatorii, iar pacientul se poate recupera și reabilita mai rapid după operație.

„Noile dotări din Spitalul Arcadia pun în valoare experiența echipei de neurochirurgie, reprezentând instrumente medicale importante care contribuie la reducerea timpului necesar desfășurării intervenției, cresc gradul de certitudine a gesturilor chirurgicale și oferă o serie extinsă de avantaje pacienților”, a declarat Dr. Sorin Nistor, Director medical Arcadia – Spitale și Centre Medicale.

 

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Medici

Vizualizari: 825517

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva […]

Unu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Pacienții diagnosticați cu tuberculoză, tratați în ambulatoriu, vor primi indemnizație lunară de hrană

Conform documentului comun, pacienții diagnosticați cu tuberculoză -TB (adulți și copii) și tratați în ambulatoriu vor beneficia de o indemnizație lunară de hrană, fără întrerupere, atât în faza […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Webinar: Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale

Accesul pacienților la anumite servicii medicale a fost restricționat. Activitatea dumneavoastră a fost adaptată contextului actual epidemiologic. Personalul medical a fost și este orientat, în special, către numărul […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]