Pharmec, 15 ani de istorie alături de mii de medici și farmaciști

Farmacisti

Vizualizari: 4472

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prin bunăvoința Pharmec, toți cititorii revistei MedFarm pot primi gratuit calendarul pe anul 2014, cu fotografii realizate de membrii comunității medicale și farmaceutice românești. Citește mai jos ce trebuie să faci pentru a obține exemplarul tău !

Cu soluții implementate în peste 2500 de cabinete medicale de medicina de familie și specialități medicale și 3000 de farmacii din întreaga țară, oferind soluții software specializate, adaptate cerințelor pieței și reglementărilor în vigoare, la 15 ani de activitate pe piața românească în zona de healthcare, Pharmec și-a găsit apreciere în rândul specialiștilor din breasla m

edicală și farmaceutică.

<
>

 

Anul aniversar Pharmec a fost marcat printr-o serie de acțiuni și evenimente. Compania a înțeles să fie mai aproape de clienții săi, oferindu-le sprijinul și suportul informațional necesar prin

 • lansarea paginii companiei pe Facebookhttps://www.facebook.com/Pharmec.ro;
 • a organizat evenimentul Pharmec Theatre Night, o seară deosebită la teatru pentru membrii comunității medicale și farmaceutice;
 • s-a lansat programul Pharmec Expert Training pentru clienți și pentru consultanții Pharmec, un program ce a înregistrat succes și va fi continuat și anul următor, cu noi sesiuni de instruire, atât pentru îmbunătățirea abilităților reprezentanților Pharmec, cât și pentru a-i ajuta pe medici și farmaciști să se descurce mai bine în lucrul cu calculatorul și cu aplicațiile Pharmec.

În acest an, Pharmec a participat la peste 15 evenimente, în calitate de partener, sprijinind activitatea asociațiilor locale de medici și farmaciști, a organizat cursuri și training-uri de instruire pentru specialiștii din domeniu și susține formarea viitorilor profesioniști prin participarea la seminarii în cadrul facultăților de profil.

În 15 ani de activitate, Pharmec a contribuit considerabil la informatizarea sistemului medical și farmaceutic din România și ne bucură faptul că mii de medici și farmaciști aleg să lucreze cu noi în continuare, zi de zi. Alături de ei am clădit istoria Pharmec și în beneficiul lor ne canalizăm energia către anii următori, în proiecte noi și inițiative ce vor continua traseul pe care ne-am angajat să-l urmăm: managementul informatic eficient al sistemelor de îngrijire a sănătății. Credem că succesul viitor se bazează pe un crez simplu: toți suntem în slujba pacientului pentru a-l ajuta să-și recâștige sănătatea! Le mulțumim pentru 15 ani cu „pharmec” tuturor utilizatorilor aplicațiilor noastre și partenerilor care ne-au fost alături în tot acest interval de timp”, a declarat Raul Forje, Pharmec Healthcare Software Business Unit Director.

Cadou pentru Dumneavoastră la sfârșit de an

calendar-300x129În anul 2013 Pharmec a continuat tradiția calendarului și a concursului foto, tema din acest an fiind ”Echipa”, participarea fiind extinsă către toți membri comunității medicale și farmaceutice, nu numai a celor ce utilizează Pharmec. În luna ianuarie 2014 va avea loc expoziția foto unde vor fi expuse lucrările selectate în calendar.

Completati formularul de mai jos pentru a primi, gratuit, calendarul Pharmec pe anul 2014

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Ce spun clienții Pharmec:

”De când am început colaborarea acum 4 ani am știut că am găsit un partener de încredere, motiv pentru care vă doresc să vă meargă bine în continuare. Felicitări Pharmec pentru cei 15 ani!” (CMI Dr. Răducanu Geta, București)

”Colaborez cu firma prin programul Pharmec pentru medici de aproximativ doi ani și până în prezent sunt foarte mulțumită că am ales acest program. Colaboratorii sunt foarte prompți și eficienți la toate solicitările și chiar pentru situații care sunt în afara programului (imprimante etc.). Sunt convinsă că și pe viitor vom conlucra la fel și chiar am recomandat acest program și altor colegi.”(CMI Dr. Bozac Camelia, Cluj Napoca)

”Cu ocazia sărbătorilor de iarnă adresez echipei Pharmec cele mai sincere urări de bine, sănătate și succes în activitatea profesională. Totodată, aș dori să exprim în numele meu și al colegilor utilizatori ai acestui soft mulțumiri pentru ajutorul de înalt profesionalism al echipei dumneavoastră. Noi, toți, suntem pe deplin mulțumiți de calitatea acestui soft care ne este de un real folos prin flexibilitatea serviciilor și promptitudinea cu care răspunde cerințelor activității noastre medicale. Vă dorim să continuați în aceeași notă mereu.Încă o dată vă dorim dumneavoastră și familiilor dumneavoastră sărbători frumoase și liniștite în care să vă bucurați de cei dragi și împliniri pe toate planurile.

LA MULȚI ȘI BUNI ANI!”

(Dr. Badrajan Irina Ioana, medic de familie, Secretar general al Colegiului Medicilor Suceava)

”Salutări echipei Pharmec, Azi, de zi aniversară, vă doresc să rămâneți echipa pe care o știu: tânără, responsabilă și mereu aproape la nevoie. La mulți ani!”(Dr. Samoila Daniel, Constanța)

”S.C. Remediafarm SRL Zalău a început să lucreze cu echipa în urmă cu 5-6 ani, după ce a mai lucrat cu doi operatori acreditați de CNAS. Suntem foarte mulțumite de programul Pharmec, care este foarte complex și ușor accesibil. Mulțumim, de asemenea, echipei de IT-ști cu care colaborăm, care sunt foarte operativi și atenți la toate doleanțele noastre.” (Colectivul farmaciei Remediafarm SRL Zalău – Farm. Câlb Lucia, Remedia Farm,  Zalău)

”Cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență vă urăm ,,La mulți ani!” și vă mulțumim pentru  profesionalismul și promptitudinea cu care dați curs solicitărilor noastre. Vă dorim cât mai multe realizări și vă urăm: ,,Sărbători fericite!” (SC Hipocrat Plus SRL Constanța, reprezentant legal Luminița Mitrea, farm. șef Cristina Motoi)

”15 ani de existență, 15 ani de colaborare fructuoasă. 15 ani în care am stat alături și ne-am sprijinit reciproc. Această perioadă a fost marcată de momente foarte bune, dar și de momente delicate, ocazie cu care ați dovedit angajamentul de a construi pe termen lung și de a ne oferi cele mai bune soluții. Misiunea pe care ați avut-o a fost creșterea satisfacției partenerilor și asigurarea tehnologiei de vârf. Suntem încrezători că veți reuși la fel de bine și în viitor! La mulți ani!” (Echipa CYNARA – Farmacie, Craiova)

”Pentru Pharmec cu respect și drag, Încep așa mica mea pledoarie pentru o firmă care ne-a fost alături de la înființare. Cincisprezece ani ar zice unii că sunt puțini, dar eu zic că sunt mulți, pentru că a fost un drum greu de pionierat în domeniu. Nici nu știu cum am fi evoluat noi, cu firma, fără dumneavoastră alături să ne sprijiniți. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar cred că prin reprezentantul dumneavoastră, domnul Dumitriu Mihai, firmele noastre au avut mult de câștigat prin profesionalismul, promptitudinea și bunătatea sufletească a acestui om. Vă felicităm cu această frumoasă ocazie și „La mai mare!”

La mulți ani Pharmec!” (Farmacist primar Echim, Farmacia Ardealul, Piatra Neamț)

”Vă mulțumim pentru softul Pharmec și pentru implicarea echipei care a făcut ca această colaborare să se desfășoare fără probleme de atâta timp. Îmi face plăcere să am ocazia să vă urez La Mulți Ani pentru acest an aniversar și să vă transmit urările noastre de bine pentru următorii ani de activitate, care sper că se vor ridica, în continuare, la nivelul așteptărilor noastre, așa cum ne-ați obișnuit până acum.” (farm. Amarioarei Ninel, Farmacia Morpheus, Fălticeni)

”Prima dată când am aflat de Pharmec a fost pe vremea când eram rezident, mi-a plăcut mult de atunci. Acum, am ajuns medic și am început să lucrez cu Pharmec. Sunt foarte mulțumit de program și am o colaborare deosebită cu reprezentanții Pharmec.” (Dr. Florin Olariu, Medic de familie, jud. Timiș)

”Sunteți o echipă cu care merită să lucrezi ca medic, ca om, ca femeie și vă mulțumesc pentru asta! Sărbători alese vă doresc!” (Dr. Viorica Micul, Satu Mare)

”În toată perioada de colaborare cu Pharmec am fost foarte mulțumiți și chiar impresionați de promptitudinea și profesionalismul echipei. Oricând, în orice situație, au fost foarte amabili deși, uneori, cu stângăcia noastră am pus la grea încercare răbdarea unora dintre ei. Sper să colaborăm tot așa de bine și mai departe.” (Dr. Covacic, Satu Mare)

”Pot spune, fără rezerve, că echipa Pharmec se caracterizează prin profesionalism, promptitudine, amabilitate. Colaborez cu ei de doi ani și sunt întru totul mulțumit de relația pe care o am cu această echipă. Le urez mult succes în continuare. La mulți ani!” (Dr. Bogdan Neguleasa, jud. Gorj)

”La aniversarea a 15 ani de prezență a aplicațiilor Pharmec pe piața românească, în calitate de utilizator a programului pentru medici de familie de 7 ani vă doresc un sincer „La Mulți Ani!”. Mulțumesc pentru aplicația care îmi facilitează activitatea de zi cu zi în cabinet, ușurința folosirii, acoperirea tuturor scriptelor de medic, rapiditatea generării diverselor rapoarte. Mulțumesc echipei Pharmec Constanța pentru promptitudinea de care dă dovadă, pentru că sunt aproape 24/24″. (Dr. Pavel Victor, Medic medicina de familie, Constanța)

”15 ani de activitate reprezintă o vârstă frumoasă pentru o companie care își desfășoară activitatea într-un mediu atât de schimbător cum este piața farma. Sper ca anii de experiență pe care i-ați acumulat să se concretizeze și pe viitor într-o colaborare la fel de fructuoasă ca și până acum. Vă doresc mult succes, în continuare, întregii echipe care se ascunde în spatele aplicațiilor Pharmec!”(Farm. Florina Gherman, Farmacia Farmina, președinte al Colegiului Farmaciștilor Timiș)

”Lucrez cu Pharmec din 2002. Softul, în sine, este matur, sigur și complex. Oamenii din echipa Pharmec răspund mereu promt solicitărilor și fac tot posibilul pentru a fi întotdeauna primii care implementează noutățile legislative în program. La mulți ani Pharmec, partenerul nostru de încredere!” (Farm. Lucia Morogan, Farmacia Gențiana, Brăila)

”Unii la 15 ani sunt adolescenți, voi deja sunteți majori! Felicitări și La Mulți Ani !”(Farm. Elena Mitrea, Farmacia Adonis, Constanța)”La mulți ani Pharmec, cu ocazia aniversării frumoasei vârste de 15 ani !

Te-ai dezvoltat frumos în acești ani !

Ne-ai fost de un real folos, ne-ai ajutat să nu greșim sau să greșim cât mai puțin. În spatele acestui soft prietenos stă munca unei echipe deosebite, o echipă inteligentă, care a intuit schimbările frecvente din sistemele de raportare ale CNAS și MS. O echipă care a construit în primul rând soluții informatice utile cabinetului medical, un soft prietenos pentru medicul de familie cu raportare rapidă și comod. O echipă tehnică, prietenoasă, care ne-a ajutat rapid și profesional atunci când a fost nevoie.” (Dr. Dan Doru Pletea, Iași)

timeline-phs-1024x448

 Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.

Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite  de catre urmatoarele autoritatile profesionale. 
 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC 
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC  
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
 • Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARECURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - Confidențialitatea serviciului farmaceutic,  între obligație etică și obligație legală”

Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.

Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.

Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.

Platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Farmacisti

Vizualizari: 323453

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.

Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite  de catre urmatoarele autoritatile profesionale. 
 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC 
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC  
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
 • Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARECURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - Confidențialitatea serviciului farmaceutic,  între obligație etică și obligație legală”

Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.

Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.

Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.

Platforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Farmacisti

Vizualizari: 322676

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 - https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ - este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a. Pașii de înscriere sunt ușor de parcurs. Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale formulate de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicația Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV). Aplicația RENV este pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică pentru a avea evidența vaccinărilor. Platforma și sistemele informatice puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost astfel dimensionate și configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate și măsuri specifice de securitate cibernetică.Pana la data de 01.10.2020 Pretul unui abonament anual pentru Revista Health, editia electonică, este doar 120 lei. COMPLETEAZA ACUM FORMULARUL ONLINE PENTRU A TE ABONA.

Revista HEALTH apare exclusiv in format electronica, sub egida Colegiului Medicilor din Județul Mureș și a fost inclusă in Nomenclatorul Publicațiilor Creditate pentru anul 2020, fiind creditata cu 5 credite  de catre urmatoarele autoritatile profesionale. 
 • Colegiul Farmacistilor din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EFC 
 • OAMGMAMR a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC  
 • Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a creditat Revista HEALTH, pentru anul 2020, cu 5 EMC
 • Colegiul Medicilor din Romania NU a creditat Revista HEALTH


Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARECURS ONLINE (24 CREDITE EFC) - Confidențialitatea serviciului farmaceutic,  între obligație etică și obligație legală”

Odată cu aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, a crescut posibilitatea aplicării de sancțiuni de ordin disciplinar și administrativ, mult amplificate, personalului farmaceutic pentru gestionarea defectuoasă sau divulgarea către terțe persoane a informațiilor despre sănătatea unor pacienți.

Taxa de curs: 150 LEI. Pentru abonații activi la Revista Health taxa de curs este doar 80 LEI.

Comisia Profesional - Științifică a Colegiului Farmaciștilor din România a acordat 24 ore de Educație Farmaceutică Continuă farmaciştilor participanţi la acest curs online.

Unu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Webinar: Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale

Accesul pacienților la anumite servicii medicale a fost restricționat. Activitatea dumneavoastră a fost adaptată contextului actual epidemiologic. Personalul medical a fost și este orientat, în special, către numărul […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România, aprobată

La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat *Hotărârea de Guvern privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România* Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul […]

Legislație în lucru privind comercializarea și utilizarea testelor rapide de detecție a antigenelor SARS-Cov-2

Testele rapide de detecție a antigenelor SARS Cov-2, la fel ca toate dispozitive medicale, trebuie utilizate în conformitate cu instrucțiunile producătorilor. În România, testele rapide antigen sunt folosite […]