Revista MedFarm sub lupa lumii medicale și farmaceutice

Profesional

Vizualizari: 2755

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Nou apărută pe piața media, în acest an, Revista MedFarm a cucerit deja publicul prin varietatea de subiecte tratate și diversele căi de transmitere a informațiilor către comunitatea medicală și farmaceutică românească, dar nu numai, motiv pentru care aprecierile nu au întârziat să apară.

 

caseta-13-300x225Prof. Dr. Radu Deac, membru titular și vicepreședinte al Academiei de Știinte Medicale: „Revista MedFarm este o remarcabilă nouă apariție în domeniu. Obiectivă, exactă, promovează un jurnalism de bună calitate într-un domeniu sensibil cu mare impact social. De aplaudat și protejat ! Se simțea nevoia unei astfel de apariții în haosul modern. De subliniat că se simte influența determinantă a domnișoarei Arina Moldovan, care-și dezvăluie remarcabile calități neetalate pînă la această apartie. Doresc și prevăd un viitor strălucit Revistei MeFarm.”

 

 

 

caseta-21-300x225Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor România.”O apreciez ca o inițiativă aparte în sensul că este prezentă la manifestările științifice, reflectă destul de obiectiv și de rapid, câteodată chiar în timp real ceea ce se petrece și este un lucru pentru care eu vă mulțumesc că existați. Un astfel de publicaţie trebuie încet-încet să reflecte cu obiectivitate ceea ce este poate cel mai important. Uneori sunt evenimente, dar ele nu se ridică la tot ceea ce trebuie şi atunci poate că acest lucru este aşteptat de la viitorul acestei reviste pe care îl doresc lung, lung, lung, lung!” „

 

 

caseta-31-300x225Vasile Barbu, Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor :”Felicitări, Domnule Marius Dumitrescu! Subiectele postate de Dumneavoastra sunt foarte interesante!Cred că abordarea personalizată a Revistei MedFarm este benefică pentru cititorii județului Mureș, interesați de domeniul medical și farmaceutic, fie profesioniști, reprezentanți ai autorităților sau public larg, pentru că se pot particulariza anumite informații specifice județului. Oamenii, în general, sunt atașați de locul în care trăiesc și muncesc și sunt mult mai interesați de ceea ce se întâmplă în orizontul lor apropiat. Este normal să fie așa, este nevoie de informație locală, accesibilă, pentru o mai bună înțelegere a situațiilor specifice și o mai bună relaționare în acest plan, pentru o abordare punctuală și cu eficiență a fiecărei acțiuni, în folosul fiecărui cetățean și al comunității locale, în ansamblu. Aceste informații particularizate, specifice județului și zonei, sunt foarte utile și autorităților publice locale pentru o mai bună guvernare locală. Totodată, abordarea personalizată a Revistei MedFarm este benefică și pentru cititorii din alte zone ale țării, permițându-le să preia din aceste informații idei, modele, care să fie adaptate și implementate în comunitățile lor.”

 

 

caseta-42-300x225

 

Petru Crăciun, directorul general al companiei Cegedim România: „Este foarte importantă abordarea personalizată, chiar dacă fiecare dintre noi vrea să fie la curent cu noutățile de pe plan național sau internațional, până la urmă firesc este să beneficiem de tot ce ne interesează în planul direct, care este cel local. Mureșul are particularitățile sale și sunt convins că cititorii dumneavoastră vor aprecia cum se cuvine Revista MedFarm.”

 

 

 

 

caseta-52-300x225

 

Dr. Anca Florea Mariela, Director Relaţii Contractuale CAS Mureş: „Casa de Asigurări de Sănătate Mureş prin reprezentanții săi legali și în contextul noii conduceri, face eforturi pentru a optimiza  procesul de comunicare cu furnizorii aflați in contract,  prin dezvoltarea de noi proiecte care să asigure o mai bună comunicare și transparență decizională. Colaborarea cu Revista MedFarm este unul dintre ele. ”

 

 

 

 

 

 

caseta-4-300x300

 

 

Dr. Adriana Gomotîrceanu, manager Centrul Medical Topmed: ”Revista vine cu răspunsuri la multe din întrebările corpului medical,aduce informații și clarificări de la CJAS. Ar putea deveni liantul prestatorilor de servicii medicale și o sursă competentă de informații medicale”.

 

 

 

 

 

snapshot_2-300x168

 

Prof.dr. Doina Anca Pleşca, decan UMF „Carol Davila” Bucureşti: Este (o iniţiativă n.red.) foarte bună şi trebuie să recunoaştem că orice manifestare ştiinţifică înseamnă o dislocare de la locul de muncă, ceea ce în spate duce la imposibilitatea de a-ţi vedea urgenţele, de a-ţi vedea pacienţii programaţi. Or această idee este realmente de bun augur şi cred că ea ar trebui să se extindă şi prin alte manifestări ştiinţifice.

 

 

 

img_8360-300x203

 

Conf. Dr. Oana Mărginean, Președinte Congres Pediatrie şi Şef Clinica Pediatrie: „Cred că ati facut o prezentare adecvata a evenimentului ( n.r. Congresul de Pediatrie Târgu Mureş, 25-28 Septembrie 2013) şi vă mulţumesc frumos. Sincer nici nu m-am gândit că o să faceţi o astfel de prezentare. Iniţial am crezut că veţi veni din când în când la congres ca nişte observatori. Vă doresc succes pe viitor şi vă felicit!”

 

 

snapshot_0-300x168

 

Prof. Dr Adrian Restian, preşedintele Societăţii academice de Medicină a Familiei: „Acest lucru mi se pare extraordinar. Tehnologia a intrat în viaţa noastră de fiecare zi. Eu cred că în 20-30 de ani copiii se vor naşte cu un telefon mobil în mână, atât de necesară a devenit tehnologia şi îmi pare rău că ea a venit cam târzior pentru generaţia mea, care se chinuia cu bibliografia până adunai nişte date bibliografice trecea foarte multă vreme, pe când generaţia dumneavoastră prinde aceste date instantaneu. Face click şi le-a accesat”.

 

 

img_9528-300x200

 

Dr Claudia Ciocan, Country Manager Pharma Nord: „Pe siteul revistei MedFarm vom regăsi informaţii legate de evenimentul acesta şi de la alte evenimente la care dumneavoastră aţi participat. Informaţii utile pentru toţi participanţii la genul acesta de evenimente, informaţii utile pentru medici, pentru farmacişti şi poate chiar şi pentru consumatorii finali.Avantajul utilizării revistei este că este credibilă, vă oferă informaţi pentru că folosiţi surse credibile pentru mesajele pe care le transmiteţi, pentru scrisorile, pentru newsletterele dumneavoastră, prin urmare sunt convinsă că o să se bucure de succes iniţiativa dumneavoastră,”

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREArcadia – Spitale și Centre Medicale a investit peste 600.000 euro în tehnologie medicală pentru tratament neurochirurgical minim invaziv

Profesional

Vizualizari: 564288

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Arcadia – Spitale și Centre Medicale, cea mai mare rețea privată de sănătate din regiunea Moldovei, anunță o serie de noi investiții dedicate specialității de neurochirurgie, cu o valoare de peste 600.000 euro.

De peste 10 ani, Arcadia oferă servicii medicale la standarde ridicate pentru pacienții din zona de Nord-Est și investește constant în dezvoltare și tehnologii inovatoare, pentru sănătatea întregii comunități.

Anul acesta, Arcadia a dotat centrele și spitalele din rețea cu o serie de instrumente și aparate medicale de ultimă generație care permit tratarea minim invazivă a unor afecțiuni frecvente, recuperarea mai rapidă a pacienților, dar și creșterea confortului postoperator.

Microscopul operator pentru neurochirurgie Zeiss OPMI Pentero 800 și sistemul pentru intervenții minim invazive MEDTRONIC METR’X, motorul chirurgical de mare viteză Aesculap și instrumentele de coloană și de microchirurgie, Aesculap și KLS Martin completează tehnologia disponibilă în Spitalul Arcadia. Aceste echipamente performante și inovatoare oferă neurochirurgilor profunzime și claritate în analiza detaliilor intraoperator și asigură precizia și siguranța fiecărui gest chirugical.

„Urmărim cu atenție inovațiile din domeniul tehnologiei medicale și analizăm în mod permanent semnalele primite de la pacienții noștri. Astfel, ne asigurăm că investim constant, cu o bază solidă informațională și de analiză. Tehnologia state of the art, dedicată intervențiilor de neurochirurgie, se înscrie în strategia pe care o dezvoltăm dintotdeauna la Arcadia, ce are în focus sănătatea pacienților”, a declarat Dan Fiterman, General Manager Arcadia – Spitale şi Centre Medicale.

Tipuri de afecțiuni ce pot fi tratate prin intermediul neurochirurgiei minim invazive

 Tratamentul neurochirurgical minim invaziv este indicat în cazul mai multor tipuri de afecțiuni frecvente precum hernia de disc lombară și cervicală posterioară, instabilitatea coloanei vertebrale, spondiloliza sau stenoza coloanei vertebrale (îngustarea canalului spinal) lombară și cervicală. De asemenea, este recomandat și în cazul unor afecțiuni cu incidență mai rară, precum infecția sau tumorile care pot apărea la nivelul coloanei vertebrale.

Avantajele tratamentului neurochirurgical minim invaziv pentru pacienți

 Intervențiile neurochirurgicale minim invazive oferă pacienților o serie de beneficii importante atât la nivel cosmetic, cât și la nivel funcțional. În cazul acestor intervenții, cicatricile sunt diminuate datorită inciziunilor cutanate mai mici, uneori de câțiva milimetri, iar riscul de afectare a mușchilor este mai scăzut. De asemenea, gradul de sângerare și riscul de infecție sunt reduse, este diminuată durerea și dependența de medicamentele analgezice post operatorii, iar pacientul se poate recupera și reabilita mai rapid după operație.

„Noile dotări din Spitalul Arcadia pun în valoare experiența echipei de neurochirurgie, reprezentând instrumente medicale importante care contribuie la reducerea timpului necesar desfășurării intervenției, cresc gradul de certitudine a gesturilor chirurgicale și oferă o serie extinsă de avantaje pacienților”, a declarat Dr. Sorin Nistor, Director medical Arcadia – Spitale și Centre Medicale.

 

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19, funcțională

Profesional

Vizualizari: 1080844

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19. Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea - VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/) Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului. Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uzuman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/

Acest articol este protejat de către dispoziţiile legale incidente și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe HEALTH.RO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere, fără a depăşi jumătate din totalul de caractere, şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor și articolelor publicate pe HEALTH.RO, vă rugăm să ne contactati.

Inainte de a prelua informatii de pe acest site va rugam sa cititi TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZAREPlatforma pentru programarea online la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă de astăzi

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operațională. Începând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva […]

Unu din doi români consideră că în spațiul public nu există suficientă informație cu privire la contextul pandemic

Jumătate dintre români nu se consideră suficient de bine informați cu privire la contextul pandemic de anul acesta, arată un studiu* realizat toamna aceasta de Coaliția România Sănătoasă, […]

Efectele dezechilibrelor alimentare de Sărbători

În luna decembrie, deseori alimentația este dezechilibrată, astfel că de la o alimentație monotonă, pe care mulți o au înainte de Crăciun (în special cei care țin post), […]

42% dintre români au suferit tulburări psiho-emoționale în perioada pandemiei SARS Cov 2

Primul studiu din România despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și […]

Pacienții diagnosticați cu tuberculoză, tratați în ambulatoriu, vor primi indemnizație lunară de hrană

Conform documentului comun, pacienții diagnosticați cu tuberculoză -TB (adulți și copii) și tratați în ambulatoriu vor beneficia de o indemnizație lunară de hrană, fără întrerupere, atât în faza […]

Raportarea reacțiilor adverse suspectate în cazul pacienților cu COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA)și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19) să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în […]

Vaccinul anti-COVID al BioNTech și Pfizer aprobat în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA-European Medicines Agency) a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, potrivit comunicatului oficial. Vaccinul, numit Comirnaty, […]

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința  din data de 11 decembrie 2020, Hotărârea pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind […]

Metamizol: Risc de leziuni hepatice induse medicamentos

Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață (DAPP) pentru medicamentele care conțin metamizol, de comun acord cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și cu Agenția Națională a Medicamentului și […]

Accesul la sistemele de sănătate din România și Regatul Unit, în contextul Brexit

Perioada de tranziție, pe care o parcurgem după  retragerea Regatului Unit  din Uniunea Europeană,  se va încheia la data de 31 decembrie 2020. Până la acea dată, cetățenii români și membrii […]

Ședință publică a Agenției Europene a Medicamentelor privind aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency – EMA) va organiza o ședință publică pe 11 Decembrie 2020 pentru a informa cetățenii europeni despre procesele de reglementare ale […]

Parteneriat între Medicover și Spitalul Clinicco în Brașov: Clinica Medicover, relocată

Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de servicii medicale, a decis relocarea clinicii deținute în Brașov în cadrul spitalului Clinicco, în urma semnării unui parteneriat […]

Zentiva a început producția de biocide pentru populație pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Zentiva România, cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unități vândute*, a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria […]

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de arși la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, aprobați

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de vineri Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi […]

Noi molecule inovative introduse în lista de medicamente gratuite și compensate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în sedinta de vineri, 4 decembrie, Hotărârea privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând […]

Noi reglementări pentru transferul în străinătate a pacienților cu arsuri grave

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat *Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și […]

Webinar: Conferința Prevenționiștilor – provocări, adevăr, soluții reale

Accesul pacienților la anumite servicii medicale a fost restricționat. Activitatea dumneavoastră a fost adaptată contextului actual epidemiologic. Personalul medical a fost și este orientat, în special, către numărul […]

Cererea de autorizare a vaccinului COVID, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul BNT162b2, un vaccin mRNA COVID-19 dezvoltat de BioNTech şi […]

Agenția Europeană a Medicamentului demarează prima evaluare continuă a vaccinului Ad26.COV2.S fabricat de Janssen

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) al EMA a început procesul de evaluare continuă a Ad26.COV2.S, un […]

Cererea de autorizare condiţionată a vaccinului COVID-19 Moderna, depusă la Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicines Agengy-EMA) a primit cererea pentru autorizarea de punere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul mRNA COVID-19 de la Moderna Biotech Spain, S.L. (o […]